boot z dvd=reboot and select proper boot device

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
guffy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 20. Sep, 2013, 13:48

boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa guffy » Pi 20. Sep, 2013, 13:50

Zdravým, mám notebook Asus N52DA (ex110) a chcem si preinštalovať Win7, lenže po vložení dvd a po výbere aby bootovalo z mechaniky dvd/cd mi vyskočí čierna obrazovka z hláškou "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" ... Dvd je na 100% botovatelne, už som z neho niekolko krát inštaloval, problém už bol keď som skúšal win8, nechcelo mi nabootovať dvd, tak som to priradil k tomu že som zle spravil bootovacie dvd, tak som spravil boot usb a nainštaloval, ale teraz som zistil že to nebolo zlým diskom, v biose ako prvé je nastavená mechanika, aj keď cez klávesnicu ESC pri štarte ntb vyberiem aby mi bootovalo z DVD, tak vyhodí tú hlášku. Skúšal som aj bios nahodiť na defaultné nastavenia, tak isto nepomohlo, niekde som aj čítal čo mali takýto istý problém akurát na desktopoch, nech skúsia odpojiť hdd, lenže mne bios vidí aj hdd aj dvd mechaniku, neviem čo sa mohlo stať, keď predtým mi to išlo normálne.
Vopred ďakujem za akékolvek snahy o radu :?

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 20. Sep, 2013, 14:21

Mechanika je vobec funkcna? Ked nejde, tak si sprav aj z tohoto media bootovacie USB a nainstaluj tak.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

guffy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 20. Sep, 2013, 13:48

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa guffy » Pi 20. Sep, 2013, 14:47

Mechanika by mala byť v poriadku, inštaloval som z nej office, aj teraz keď som skúšal vložiť cd tak ho našlo v pohode
No jedine to tak asi budem musieť riešiť, nie že by to bol problém, len tomu trocha nerozumiem, keď to dakedy šlo a zrazu nejde :facepalm:

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 20. Sep, 2013, 14:48

Niekedy skratka Akta-X :D
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa spencer » Pi 20. Sep, 2013, 18:32

Riešil som to už na tomto fóre kedysu tak pohladaj je toho plný net pamätám si tuším že som to riesíl nejak cez. Formát disku z linuxu live cd. Lebo som z disku zmazal nejaké boot dáta a bolo. Po chlebe.
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3071
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 20. Sep, 2013, 19:37

sprav si z toho dvd iso, a potom pomocou othot programu - http://joshcellsoftwares.com/products/winusbmaker/ - to mas za par minut boot usb...(2 klliky)

Prave som cez neho instaloval OS na netbooku a nebol problem.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

guffy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 20. Sep, 2013, 13:48

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa guffy » Pi 20. Sep, 2013, 19:48

Hej riešil som to cez usb, len ma trocha zarazilo že to šlo a už nejde, ale tak nerobím to každý deň tak to je jedno či to spravím cez usb alebo cd... Aj tak diky :good:

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6067
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa hopkok » Pi 20. Sep, 2013, 21:50

dvd z ktoreho chces bootovat ti vo windowse normalne otvori?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13729
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: boot z dvd=reboot and select proper boot device

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 22. Sep, 2013, 18:00

LOCK, na Win 7 je tu forum
#rollerman

Zamknuté

Návrat na "Operačné Systémy"