i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20652
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 01. Feb, 2013, 00:15

čo v podstate nič neznamená , možno bug vo fritzi
pokiaľ mám 100prg a jeden jediný padá popravde budem to automaticky dávať za winu jemu :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2799
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa flanker » Pi 01. Feb, 2013, 09:28

Eddward napísal:skus si len tak zo srandy spustit Fritz Chess benchmark...max minutku to trva... mne to tam nikdy nepreslo hoci v dalsich 20tich benchmarkoch a burn programoch to bolo stabilne
to je divné, že zrovna Fritz, sice umí celkem vyhřát CPU, hlavně ke konci, ale i tak...Třeba x264 5.0 je větší hardcore.
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » So 02. Feb, 2013, 01:43

Eddward napísal:skus si len tak zo srandy spustit Fritz Chess benchmark...max minutku to trva... mne to tam nikdy nepreslo hoci v dalsich 20tich benchmarkoch a burn programoch to bolo stabilne
Nápodobne, aj mne to tam padlo... teda, presnejšie povedané, tá aplikácia padla, nie celý systém... :? :-)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 01:52

Ako ti moze padnut aplikacia ked ma cpu malo V? Vzdy ti to musi koli cpu hodit bsod popripade freeznut system.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » So 02. Feb, 2013, 01:56

Nechápem, čo nechápeš :-)

Proste spustím test a ten neprejde, lebo tá aplikácia padne.
Takže asi ako písal Dexter :D

PS: A na to si ako prišiel že "vždy" ??
PS: kto tu hovorí o málo voltoch...?? :-)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 02:03

CPU moze byt nestabilny jedine koli V popripade teplote. Tak ako moze byt nestabilny a aplikacia ti vypise zlyhanie? Nieje to trochu sprostost? Sice neviem na akom principe ten program funguje ale viem ako sa to sprava v obdobnych zatazovych testoch.

Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec, ale stabilitu takto neziskas.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » So 02. Feb, 2013, 02:11

veď jasné, ale kto tu hovorí o nestabilite procesora... beriem to, ako napísal vyššie Dexter, ako niečo :? wtf :? s tou aplikáciou
I keď samozrejme mohlo by to byť aj kôli tomu, ale v ničom inom to zatiaľ nestabilné nebolo...

A čo sa týka tých rôznych záťažových programov, tak nikdy sa ti nestalo pri testovaní, že systém síce nespadol (a teda normálne bežal ďalej), ale ten test sa ukončil s vypísanou hláškou o nestabilnom systéme, teda kvôli nejakej chybe a pod. ??
Bežná vec vo všetkých programoch, ktoré používam, teda IBT, Lynx, OCCT (ešte aj v Prime95 sa môže stať, že začne po chybách postupne vypínať bežiace procesy toho testu na tom jadre, kde došlo ku danej chybe, ale systém ako taký nespadne). A to všetko je tiež kvôli nestabilite systému
Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec, ale stabilitu takto neziskas.
Týmto už vôbec netuším, čo si chcel povedať... :-)
Vysoké teploty ??? Videl si čo som písal o dve strany naspäť ;) :-)
(max teplota v IBT 87°C a to už neexistuje aplikácia ktorá by ten cpu vedela zohriať viac :D , v hrách okolo 60°C)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6944
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 02. Feb, 2013, 02:37

Mimiik napísal:Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec
Cize z toho mi vyplyva, ze ked budem mat CPU, ktoremu na takt 4.7 nestaci 1.4V pri 85°C v burne, tak mu uz tych 1.4V bude zazrakom stacit, ked ho v burne uchladim na 60°C :what:
.... hm, tak ja uz fakt rozmyslam, ci vobec nieco viem o taktovani SB/IB :hysterical: :cool:
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » So 02. Feb, 2013, 02:50

Kyselinka: on to myslel asi inak, len sme sa navzájom nepochopili :-) ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 10:36

Skus si zapnut ibt a uvidis co sa stane ked budes mat jadra nad 90C. Vypise ti nestabilitu systemu koli vysokym teplotam a oc. To iste moze robit ten fritz ci co to je len pri inej teplote, Pipo je rozdiel ked napises ze ti program padol na not responding a pod. alebo to ze ti vypise hlasku o nestabilite systemu. Dve rozdielne veci. Kyselinka ak by si sa nad tym zamyslel co si napisal, tak ano, teoreticky je to mozne. Mal by si si nieco o tom nastudovat :D
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » So 02. Feb, 2013, 11:30

no mne tiez vypise non-responding, ale vtedy to spajam s nestabilitou

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 12:48

Tak to je bud chyba programu ze sa to takto sprava, alebo mas podvoltovane ramky
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » So 02. Feb, 2013, 13:52

Skus si zapnut ibt a uvidis co sa stane ked budes mat jadra nad 90C
zas zopakujem, čo som už napísal... prečítal si si tie moje príspevky pred tým ?? :facepalm: :-)

Tak čo zas tá teplota...hmm... pri tomto nadstavení som na tom čipe zatiaľ viac ako 87°C nevidel. A to ešte pred tou "chirurgiou" (teda keď sa ešte prehrieval jak sviňa :D ) som sa na skúšku dopracoval plne stabilne k 4,6GHz (len už neviem, pri akom napätí) a to teploty v IBT už atakovali cez 100°C.
Takže IBT si ťažko spustím, aby som dostal teploty nad 90°C (leda že pridám napätie, alebo vypnem fany v bedni :D )
Po ďalšie, ako tiež spomínam, od jesene som išiel na nadstavení 4,5GHz (real napätie v záťaži okolo 1,27V) a teploty v IBT do 95°C a tiež plne stabilne

A hej, tiež som dospel k tomu, že buď sa niečo nepáči tej aplikácii :facepalm: alebo problém s ramkami... tak som skúsil rôzne iné frekvencie pre ram (2000, 1866, 1600) a všade to isté... takže najpravdepodobnejšie tá konkrétna aplikácia :-)
Naposledy upravil/-a pipo137 v So 02. Feb, 2013, 14:00, upravené celkom 1 krát.
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 13:56

Neviem aku mas verziu, ale mne pri 90+ vypisuje ze mam znizit OC koli vysokym teplotam, Asusacky soft ma upozornuje uz od 85C, nasledne sa vypne ibt a ostane tato hlaska :) skusal som to na 5.2ghz

skusal som OC ram, nechapem. nastavim tam 1800mhz, dam tam 1.6V a doska neprejde ani postom. teraz mam 4.554 na 1.32V po preinstalacii OS, teploty max 73 po 3 cykloch IBT na max
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » So 02. Feb, 2013, 14:21

Mimiik napísal:Tak to je bud chyba programu ze sa to takto sprava, alebo mas podvoltovane ramky
hm, vidis..

mam ich pretocene na 1866MHz, zaklad maju XMP 1,65V@1600MHz

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"