Ako využiť UVD3?

Všetko o digitálnych videách, kodekoch, kamerách, programoch na strih, a problémoch s nimi...
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Št 22. Nov, 2012, 23:28

Zdravím,
mám taký problém - vo svojom laptope mám E-450, ktorá by mala obsahovať UVD3 a pri prehrávaní HD filmov pomocou tejto funkcie by malo video ísť pekne plynulo a procesor by mal byť vyťažený len na pár percent.

Bohužiaľ v mojom prípade ide procesor na 100% a video nejde plynulo.

Viete mi poradiť ako to dať do poriadku?

Btw ovládače na grafiku mám samozrejme najaktuálnejšie, na prehrávanie filmov používam aktuálne VLC (žeby bolo treba špeciálny/iný soft?) a OS mám aktualizovaný Win7HPx64.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4192
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa molnart » Št 22. Nov, 2012, 23:38

skus mediaplayer classic home cinema http://mpc-hc.sourceforge.net/
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Št 22. Nov, 2012, 23:57

hmm, na moje prekvapenie ide obraz penke, aj keď radosť ma rýchlo prešla - nechápem čo je v tomto prehrávači za problém so zvukom. Presnejšie nepočuť dialógy, ani zvuky, len hudba v pozadí hrá, ale ostatné zvuky sú odfiltrované (som tam našiel nejaký filter zvukov v nastaveniach, ktorý som teda vypol a nepomohlo). To aby som pustil VLC aj Media Player naraz a z jedného mi pôjde zvuk a z druhého obraz :hysterical:

Nejaké nápady?

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6792
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 23. Nov, 2012, 00:13

skus stiahnut kodeky
a co sa tyka VLC, je to cista instalacia? Skus novsiu i starsiu verziu. HW GPU akceleraciu zapnes v nastaveniach VLC

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Pi 23. Nov, 2012, 17:51

Stačilo vo VLC zapnúť HW akceleráciu a ide to i v ňom. A takto nejak to bude asi všade.
Také jednoduché a ma to nenapadlo :rolleyes:

Dík za rady, pekný deň prajem ;)

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Št 03. Jan, 2013, 12:32

...možno by bolo lepšie založiť novú tému, ale v podstate to môže patriť do tejto témy...tentokrát sa zaujímam o to, ako čo najefektívnejšie prehrávať HD Youtube, teda s čo najnižším zaťažením CPU.

Aj keď mi nejde len o čo najnižšie zaťaženie a tým šetreniu baterky či uvoľneniu výkonu pre iné procesy, ale vadí mi aj trhaný obraz pri prehrávaní HD videa na Youtube. Hardvérovú akceleráciu zapnutú samozrejme mám (pravý klik na video, nastavenia a tam hneď na prvej stránke) a čo sa týka výkonu laptopu, tak mi príde nelogické, že vo VLC nemá problém prehrávať full HD o veľkosti trebárs 20GB/hodina, no v youtube seká obraz pri HD 720p, kde bitová veľkosť na jednu sekundu je tak asi 20krát menšia.

Viete mi prosím poradiť ako dosiahnuť čo najhladší chod HD videa na youtube a s tým súvisiacu i zníženú záťaž CPU?

Používaný hardvér je AMD E-450.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6792
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 03. Jan, 2013, 13:33

pokial to nepodporuje GK, tak ti to nepojde..
je to SW vec... ;)

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Št 03. Jan, 2013, 20:24

CageJ: Nejak ti nerozumiem. V prvej vete tvrdíš, že je to problém hardvéru a v druhej, že je to problém softvéru? Čo tak byť trošku konkrétnejší? Ak je to problém hardvéru, tak v čom konkrétne? Ak softvéru, tak v čom konkrétne?

Ako fakt nič v zlom, ale tvoja odpoveď je ako by som povedal, že mi nefunguje PC a tvojou odpoveďou by bolo, že "je to záležitosť počítača..." :rolleyes:

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6792
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 03. Jan, 2013, 22:06

asi som sa vyjadril.... Podporu pre akceleraciu HD videi v YT ma na starosti jednak adobe flash a jednak ovladac grafiky.. Pokial mas vsetko najnovsie a i tak to ide cez CPU, tak je mozne, ze tvoja GK nedokaze v HD akcelerovat flv videa... Skus YT prepnut do html5 rezimu ako tam...

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Pi 04. Jan, 2013, 15:24

Skúsil som aktivovať v Youtube to HTML5 a síce to spôsobilo, že to šlo ešte oveľa horšie, no narazil som pritom na WebM - https://tools.google.com/dlpage/webmmf a po nainštalovaní to začalo chodiť celkom dobre a síce tá inštalácia by mala byť len pre IE9, no pomohlo to aj Opere, Safari a Firefoxu. A to konkrétne tak, že keď je to v okne, tak to ide síce ako tak (nie absolútne hladko) a so zaťažením na cca 80% procesora, ale keď to dám na celú obrazovku, tak spadne záťaž procesora niekde ku 30% a video ide pekne hladko.

Len v Chrome to ide stále úplne zle (záťaž na 100% a sekanie...či už s aktivovaným hmlt5 alebo bez).

Na testovanie som použil toto video (myslím, že dostatočne náročné) - http://www.youtube.com/watch?v=lTDdon3m2vI

Inak AMD E-450 obsahuje DX11 grafiku Radeon HD 6320 (viac info tu - http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Fusion).

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6792
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa CageJ » So 05. Jan, 2013, 02:32

aha
mam taky pocit, ze Chrome ma vypnutu HW akceleraciu.....
Ja by som skusil reinstall OS, ovladacov na novo, lebo podla netu s tym E-450 problem proste nema, ale ty mas...

http://www.gaslampmedia.com/blog/how-en ... ion-chrome
alebo to skus opacne, vypnut..
http://jamisondance.com/post/2238721949 ... le-chrome/

Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Re: Ako využiť UVD3?

Príspevok od užívateľa Veyron » Ut 08. Jan, 2013, 18:36

To s vypnutím GPU mi moc nefungovalo, teda pokiaľ som to skúšal správne (tie príkazy som zadal do adresného riadku).

A podľa toho návodu s tým zapnutím akcelerácie som tiež neuspel, pretože síce po zadaní "about:flags" do adresného riadku mi otvorilo tzv. "Experimenty" kde sa dá povoliť a zakázať veľa vecí, no uvedené "GPU Accelerated Compositing" tam nebolo. Skúsil som iba povoliť zakázanie hardvérovej akcelerácie, čo nepomohlo a potom tiež pár vecí akcelerujúcich cez GPU, čo tiež nemalo žiaden vplyv na prehrávanie videa. A tiež tam bolo "GPU compositing on all pages", čo je vlastne GPU akcelerácia a to tiež nepomohlo, či som to zakázal alebo povolil.

Samozrejme aj v samotných nastaveniach Adobe Flash Playeru v Chrome mám povolenú akceleráciu videa, aj keď skúšal som to aj vypnúť, no tiež bez efektu.

...aspoň mi to funguje v ostatných prehrávačoch, šak bez Chrome sa dá zaobísť, poprípade v ňom iba neprehrávať videá, čo síce nie je ideálne riešenie, ale lepšie než by to nešlo nikde :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálne Video"