Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4765
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 24. Nov, 2013, 16:53

Čaute

Narazil som na problém, skúšal som sa vygoogliť odpoveď, no ľudia si v tomto protirečia. Je možné aktivovať Windows 7 OEM 64 bit system builders pack, keď sa chystám vymeniť základnú dosku ? PC bolo skladané vlastnoručne, nebolo kupované ako kompletná zostava. Časť ľudí na nete tvrdí, že to možné je, iní zasa naopak. http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... e88f2c52a5

Vďaka za odpoveď

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 17:51

nepises co je to za dosku ak je to AMD bute ti hlasit ze je nelegalny ale ak je to neaky intel podobny tvojej starej moze sa stat ze nebudes musiet preinstalovat ani Win a vtedy by to bolo okej ale stejne ti staci zalolat na slovensku podporu microsoftu a tam ti s tim pomozu

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5794
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 24. Nov, 2013, 18:30

dendroidovi si poradil velke nic :))
Windows7 si konroluje aj SN dosky /alebo nieco podobne/, sam som urobil komplet zalohu HDD, a naklonoval jeden rovnaky PC na dalsie rovnake aby som si usetril cas, a za mesiac mi to vypisovalo ze soft je nelegalny, a musel na kazdom PC zvlast prepisat ProductKey kazdeho PC zvlast.

A dendroid chce vediet nieco uplne ine co riesime, ci jeho verzia Windowsu umoznuje zmenit HW. Ja by som to na jeho mieste vyskusal aktivovat, alebo zavolat do Microsoftu ako si napisal, ale to ci ma podobnu Intel dosku s tym nema nic spolocne..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 18:37

Velke nic?
presne toto sa mi stalo nedavno odysla mi doska nvidia 780i sli kupil som novu asus P5E deluxe poprehadzoval som komponenty a spustil PC po doistalovani ovladacov na klavesnicu a mis mi win nabehol v pohode a tiez mam OM verziu a nehlasi ze je nelegalny

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4105
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 24. Nov, 2013, 18:45

lenze tu OEM verziu musis mat na fakutre s komponentami ... co zjavne nemas .. tj. je to nelegalne :) (aspon by to tak malo byt, su tu vedene dlhe spory o OEM licenciach .. precitaj si to, Snake to popisal dost jasne)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 19:08

faj takze som dal 140E za win a teraz zistim ze je nelegalny asi udam alzu nech mi nahradi stratu :laugh:

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6516
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 24. Nov, 2013, 19:22

poviem to takto.. doma, cert to ber ... :E
vo fime musis kupit novy OEM

pre WIN8 uz sa konecne poucili a su tam zmeny

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4105
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 24. Nov, 2013, 19:26

myslim ze asi moc nepozalujes ....
staci si dat do google zakladne slove a vyhodi ti dost veci:
TU
a tu

a podobne ...
EDIT: cagej ma predbehol .. je to reakcia na pana nad nim
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 20:01

No ale podla toho co tam bolo pisane by sa OM verzia ani nemala dostat na trh alza to zrejme dostava na PC ktore sklada a predava ona a takto si asi trosku prilepsuju

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6516
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 24. Nov, 2013, 20:04

predava sa system builder, nie OEM...
ja mam take XP doma a ID kod je casto odlisny... miesto trojcisla by si mal mat napisane OEM.. Pokial mas 3-cislie je to v podstate retail za menej penazi.. Este z dob XP MS legalizoval takto domace PC.... Na druhej strane som kupil OS samostatne pri kupe noveho PC, je to proste hranie sa so slovickami, nic ine..

babayagafans666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 273
Dátum registrácie: Št 23. Máj, 2013, 20:36
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa babayagafans666 » Ne 24. Nov, 2013, 21:15

dá sa to urobiť tak,že cez Acronis true image s balíčkom plus pack si zálohuješ celý systém,vytvoríš zavádzacie médium a po výmene dosky nahodíš systém naspäť,akurát bez driverov k predošlej doske
Spoiler: ukázať
Asus M5A99FX Pro R.2;AMD Phenom II x4 965 4,2GHz(1,476v);Zalman CNPS10X Extreme;Sapphire HD 7950 Vapor-X;Corsair 2x4GB 1600MHz CL9 Vengeance;Corsair GS800;AOC 27" LED e2795Vh;
MSI Z77A-G45,Intel i5 2500K 4,8GHz(1,382v),Scythe MugenMax,Asus R9280X-DC2T,Corsair 2x4GB 1600MHz CL9 Vengeance,Crucial MX100,Seasonic M12II-620,iiyama ProLite E2773HS

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6603
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 24. Nov, 2013, 21:24

lenze to nic neriesi, akonahle uz raz aktivovany OS zbada ze bezi na inom HW, tak sa v pripade OEM verzie odaktivuje. OEM je viazane na konkretny HW a moze max zmenit RAM alebo disk a podobne mensie veci, ale nie vymenit cele creva...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20142
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 24. Nov, 2013, 22:21

stačí tá doska, pri inom hw to max požiada o aktiváciu ked to človek nerobí každý deň
inak stačí ale zavolať a aktivujú to aj na inej doske, ale tu je samozrejme otázka legality ale ms ako taký to nijak nerieši pri home useroch
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1737
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa scpeter1 » Ne 24. Nov, 2013, 22:32

no mne ho neaktivovali na inej doske.Aktivuju ho len v pripade,ak si mal dosku v zaruke a skapala ti.Posles im vyjadrenie zo servisu,ze ti vymenili dosku.Vtedy ho aktivuju aj na novej.Inak nie.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20142
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 64 bit OEM - inštalácia na novú základnú dosku

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 24. Nov, 2013, 22:37

mno nerobil som to raz :red:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"