Klikací bios a inštalácia WIN 7

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa Loooser » Po 19. Nov, 2012, 12:42

Ahoj! :help:

Potreboval by som v blízkej budúcnosti nainštalovať WIN7 na novú dosku s čipsetom H77. Na nete som čítal, že vraj inštalovať WIn na dosky s klikacím biosom je nejaké komplikované a treba tam niečo pred vložením inštalačného DVD urobiť. Vedeli by ste mi s tým poradiť? Alebo je to iba blud a inštalácia prebieha normálne :?:

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15722
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 19. Nov, 2012, 12:55

Blud. Jedine co ma zmysel nastavit je AHCI (pre rychlost pristupu k diskom) a nabootovat instalacne medium cez UEFI mod ak sa da (to uvidis tak, ze pri volbe bootovacieho media budes mat "UEFI:DVD mechanika" aj "DVD mechanika") kvoli trochu rychlejsiemu bootu.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 19. Nov, 2012, 13:55

UEFI Secure Boot bude potrebne pre RT zariadenia=ARM. OEM W8 zatial nie.
Nizsich verzii OS sa to netyka.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa Snake » Po 19. Nov, 2012, 16:21

UEFI secure boot sa už dodáva so zariadeniami nejaký ten piatok, narozdiel od ARM sa dá vypnúť, a iba idiot by si inštaloval systém na BIOSe, keď má UEFI.





.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 19. Nov, 2012, 16:55

Len tak mimochodom, musim tabulku previest na GPT z MBR?

resp.
Snake,
daj nejaky navod na instalcia W8 s UEFI.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15722
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 19. Nov, 2012, 17:16

@CageJ: vsak cely navod je to, ze si pri vybere bootovacieho media vyberies ten s doplnkovym napisom UEFI. :laugh:

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Klikací bios a inštalácia WIN 7

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 19. Nov, 2012, 17:21

Kua, tak uz neskoro, prave som WIN8 hodil bez. Aj to len cez IDE:)..

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"