Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
baltimora
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 290
Dátum registrácie: So 05. Jún, 2010, 10:22

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa baltimora » Ne 21. Okt, 2012, 10:11

Zdravím, aké programy inštalovať do Windows 7 64-Bit konkrétne či Javu 32, alebo 64-Bit, Flash Player 32 alebo 64-Bit ? alebo oboje ? a tak isto Shockwave Player. Používam prehliadač Operu 64-Bit a vo Windowse je Internet Explorer 9 32 aj 64-Bit, dík.
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core 2 Duo E7400 2,8 GHz, MB: ASUS IPIEL-LA REV. 1.03, GPU: Intel G45/G43 Express Chipset - Intel GMA X4500HD, RAM: Samsung 2 GB DDR2 PC2-6400 800 MHz CL6, HDD1: TOSHIBA/(HITACHI) DT01ACA200 3,5" 2 TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0 Gb/s JAN-2013 2 Platne max. 200 MB/s 4-2013, HDD2: TOSHIBA/(HITACHI) DT01ACA200 3,5" 2 TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0 Gb/s MAR-2014 2 Platne max. 200 MB/s 4-2014, HDD3: TOSHIBA/(HITACHI) P300 HDWD120 3,5" 2 TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0 Gb/s NOV-2016 2 Platne max. 200 MB/s 1-2017, Optical Drive: HITACHI LG DVD-RAM GH40L, Sound: Realtek High Definition Audio - Realtek ALC888, Network Adapter: Intel 82567V-2 Gigabit Network Connection, PSU: LITEON PS-5301-08HF 300 W, Monitor: Acer AL1716 17" LCD 1280 x 1024, Mouse: Logitech B110 Optical 800 dpi, OS: Microsoft Windows 10 Pro SK 32-bit

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 21. Okt, 2012, 14:22

obe verzie
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Xenon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2614
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa Xenon » Po 26. Nov, 2012, 16:00

Prečo obe ? Ja inštalujem len 64-bit. Mal by som aj 32 ?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1508
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Po 28. Jan, 2013, 11:07

Zdravim borcov. Dnes som po dlhej dobe na notebooku zistil, ze nevidim historiu aktualizacii a nenapada ma ako ich obnovit aby boli viditelne v zozneme, viete niekto ako to napravit? diky vopred.
http://imageshack.us/a/img6/9660/snmkatr.jpg
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Samsun Galaxy S10+
Galaxy Watch 46mm

tom.mesaros
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Po 15. Apr, 2013, 14:23

Blue screen

Príspevok od užívateľa tom.mesaros » Po 15. Apr, 2013, 14:41

Ahojte, som začiatočník a potrebujem pomôcť. Keď zapnem počítač, tak ide normálne zadam heslo prihlási ma, na 5 sek. sa mi zjaví plocha a potom BSoD. Neskôr restartuje notebook a dam Start Wimdows normally a potom sa to opakuje... Skúšal som aj Safe mode a to iste... Mám Lenovo ThinkPad s Windows 7 Home Premium x64. Nejak cez recovery, alebo také niečo... Ale restore point som nerobil (neviem prečo :wallbash: ) a to CD s Windowsom nemám tiež :( ... Neviete mi pomoct???

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1508
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Po 15. Apr, 2013, 17:59

ale mas predsa recovery na skrytej particii HD, cize obnovis notebook do tovarenskeho nastavenia, dufam ze to vies a aj patricne klavesy stlacat pri bootovani NB, je cas pozriet manual. vela nervov a zdaru.
P.s. ked to hadze BSOD a nejde s tym nic robit vela sanci uz nemas len ako pisem vyssie, Recovery. Samozrejme aj po recovery moze nastat tento problem a potom uz vies ze je to mozny HW problem...cesta jasna ak si neporadis sam tak servis urcite.
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Samsun Galaxy S10+
Galaxy Watch 46mm

tom.mesaros
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Po 15. Apr, 2013, 14:23

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa tom.mesaros » Ut 16. Apr, 2013, 14:12

bassgenerator napísal:ale mas predsa recovery na skrytej particii HD, cize obnovis notebook do tovarenskeho nastavenia, dufam ze to vies a aj patricne klavesy stlacat pri bootovani NB, je cas pozriet manual. vela nervov a zdaru.
P.s. ked to hadze BSOD a nejde s tym nic robit vela sanci uz nemas len ako pisem vyssie, Recovery. Samozrejme aj po recovery moze nastat tento problem a potom uz vies ze je to mozny HW problem...cesta jasna ak si neporadis sam tak servis urcite.
Dik a ked obnovim tovarenske nastavenia, tak sa mi vymazu fotky, dokumenty, proste vsetko, co tam mam alebo len cast z toho???

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1508
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Ut 16. Apr, 2013, 15:01

no zalezi kde ich mas ak si mal disk rozdeleny na C a D a fotky si mal na D tak mozes opravit system s prvej particie t.j. ze zasha sa nebude tykat odielu na D. alebo komplet ze si system sam zadeli v percentach Disk (samozrejme format celeho disku)
Skusal si aj opravit bootovanie s opravneho CD/DVD?
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Samsun Galaxy S10+
Galaxy Watch 46mm

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5257
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 04. Júl, 2013, 21:22

Nevie niekto, preco mi skoro zakazdym spustenim ci uz instalacky alebo odkazu (program, hry), vyhadzuje toto ? UAC mam vypnute, inak som s nicim inym nebabral.
fsdfsf.JPG
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

tom.mesaros
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Po 15. Apr, 2013, 14:23

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa tom.mesaros » Št 04. Júl, 2013, 22:01

x_x_x_x napísal:Nevie niekto, preco mi skoro zakazdym spustenim ci uz instalacky alebo odkazu (program, hry), vyhadzuje toto ? UAC mam vypnute, inak som s nicim inym nebabral.
fsdfsf.JPG
Ono, podla mna je to otazka, ci chces spustit nejaky subor, to preto, aby sa neziaduce subory nespustali sami bez tvojho vedenia... Len pre bezpecnost, no ked odskrtnes policko "Povolit kazde spustenie tohto suboru" tak sa ta to opyta len pri prvom spusteni, potom ti to da pokoj :-)

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5257
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 04. Júl, 2013, 22:10

To uz som skusal, ale bez zmeny. Ale preco sa mi to pyta ja na odkazi nainstalovanych hier/programov, napr. 3DMarkVantage, AIDAx64... Jedine co pomoze je, ze si hry pridam do steamlistu.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa Snake » Št 04. Júl, 2013, 23:00

Je to security model winu, da sa to obist, ale neodporucam naozaj.
#rollerman

bubuxin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 2
Dátum registrácie: So 06. Júl, 2013, 14:35

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa bubuxin » So 06. Júl, 2013, 15:06

Zdravím vás. Do PC som nainštaloval Wndows 7 Home Premium 64bit na SSD HDD ADATA SX 900 pripojeného do konektoru 6G0. Dátový disk, Western Digital Red 3000GB 64MB cache, zapojený do konektoru 6G1 mi išiel naformátovať len na 2 TB. Známy mi hovoril niečo o obmedzeniach OS Home Premium, ale na webe som nič také nenašiel. V BIOSe sa HDD hlási ako 3000.5 GB, RAMka ako 8 GB. V systéme mám stále 8 GB RAM, ale už len 2 TB disk. Program Partition Magic hlási nealokovaných cca 800 GB, ale nič s tým neurobí. V BIOSe je formát diskov AHCI, v systéme NTFS. V čom môže byť problém? A ako ho vyriešiť?
Základná doska je Intel DZ77BH-55K, verzia BIOS BHZ7710H.86A.0097.2012.1228.1346, CPU Intel Core i5-3470, RAM 8 GB.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15346
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 06. Júl, 2013, 15:12

Pre 3TB disky uz nemozes pouzivat MBR particnu tabulku, musis pouzivat GPT. MBR ma limit 2TB.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seven x64 - skúsenosti, problémy, otázky sem

Príspevok od užívateľa dexterav » So 06. Júl, 2013, 16:08

partition wizard home zmaž starú partíciu a ako píše faugusztin daj GPT
mne dokonca win samé ponúkli GPT
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"