Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2862
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa GASPi » St 16. Sep, 2009, 16:24

Chcel by som sa informovat, kolko GB ma vas adresar, kde sa nachadza Win7. U mna to cini nieco malo cez 10GB. (jedna sa o x64 verziu)
Je to normalne? (vo Win7 som laik, prechadzal som z WinXP)
...je to sposobene len pagefile-om (este som nepozeral, kolko samotny zere) a bodmi obnovy? (tento system obnovy, je defaultne zapnuty?)
...viete nejake typy, ako najviac zmensit miesto, ktore zabera tento OS? ...vopred diky ;)

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2186
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa Martan » St 16. Sep, 2009, 17:53

V poziadavkach na instalaciu sa hovori jasne:
16 GB (32-bitový) alebo 20 GB (64-bitový) voľného miesta na pevnom disku
Na x64 7100 RC verzii mi len samotny adresar Windows zabera 15GB, ale vobec ma to netrapi...

PS: tipy, ak chces rady ;)
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + A-Data XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1939
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa mirjak » St 16. Sep, 2009, 17:58

32bit, 8.2GB, cca 51tis suborov, 10tis adresarov

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20636
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa dexterav » St 16. Sep, 2009, 19:06

moja x64 má 13,4GB, všetky updaty
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2862
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa GASPi » St 16. Sep, 2009, 20:32

Martan napísal:PS: tipy, ak chces rady
..som v zhone pisal, sry :red:
...tak presnejsie ma 11,6GB --> 62 691 suborov a 13 926 adresarov (vsetky update-y)

...trapi ma to len z toho titulu, ze mam "len" 70GB VelociRaptor a dnesne hry su na miesto riadne narocne, a takto mozem mat max 2-3 nahodene (este nieco zaberaju dokumenty, fotky, ...cca 5GB + software nejaky ...dalsie 3-4GB)
...takyto problem na WinXP nebol :)
...samozrejme, ze mozem instalovat aj na ostatne disky, kde je miesta kopec, ale zas stratim "vyhody" raptora pri nacitavani

...preto sa pytam, ci sa da nieco povypinat, aby si Win7 nealokoval tolko miesta?

EDIT: pagefile ma 4GB a RAMky mam taktiez 4GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa Snake » St 16. Sep, 2009, 20:36

nič sa nedá vypnúť, kúp si normálny veľký HDD a nebudeš mať problém, alebo si daj DOS, ten zaberá max pár MB, potom na tom WDčku problém nebudeš mať.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2862
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa GASPi » St 16. Sep, 2009, 21:45

...jaj Snake, preco musis vzdy odpovedat tak podrazdene a sarkasticky?!
...nemusis na vsetko reagovat ...taky mudry viem byt aj ja (ad k vacsiemu HDD)

...pytal som sa na konkretne funkcie v OS, ktore by mohli zbytocne alokovat miesto na HDD

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7044
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa shiro » St 16. Sep, 2009, 22:50

GASPi napísal:(este nieco zaberaju dokumenty, fotky, ...cca 5GB + software nejaky ...dalsie 3-4GB)
na kery trt drzis podobne hovadiny na raptorovi?

GASPi napísal:...preto sa pytam, ci sa da nieco povypinat, aby si Win7 nealokoval tolko miesta?
najviac ti pomoze vypnutie obnovenia systemu. Adresar win7 nezmensis nijak. ten system proste tolko zabera, zmier sa s tym.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Xenon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2614
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa Xenon » Št 17. Sep, 2009, 13:43

A keb si dal hry na úložný HDD? Aj tak to pôjde rýchlejšie ako keby si mal aj systém na pomalom 1TB HDD napríklad.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa Snake » Št 17. Sep, 2009, 13:58

GASPi napísal:...jaj Snake, preco musis vzdy odpovedat tak podrazdene a sarkasticky?!
...nemusis na vsetko reagovat ...taky mudry viem byt aj ja (ad k vacsiemu HDD)

...pytal som sa na konkretne funkcie v OS, ktore by mohli zbytocne alokovat miesto na HDD
Nie som sarkastický, len mi nejde do hlavy, prečo držíš hry atď na raptorovi? Raptor je iba systémový disk, rovnako ako 32GB SSD, na nič iné sa nedá použiť, resp to že má 70GB, tak sa dá, ale nie veľa. Kúp normálny TB HDD a máš pokoj, sys si nechaj na raptorovi, a dáta ku ktorým nepotrebuješ "rýchly" prístup si nechaj na druhom HDD
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2862
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 17. Sep, 2009, 14:22

...ako som uz pisal, drzim ich tam kvoli rychlejsiemu "loadingu", co je pri niektorych hrach pocitit.
...samozrejme, ze vsetko ostatne sa snazim ukladat na dalsich diskoch (3x500GB)

...je pravda, ze niektore veci, by sa dali este popresuvat prec zo systemoveho HDD (toto je ale banalne riesenie, na ktore rady nepotrebujem). Islo mi hlavne o moznosti s OS, s ktorym sa len zoznamujem. Preto som sa pytal tu na fore.

TS-ko

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa TS-ko » Št 15. Okt, 2009, 12:10

Snake napísal:
GASPi napísal:...jaj Snake, preco musis vzdy odpovedat tak podrazdene a sarkasticky?!
...nemusis na vsetko reagovat ...taky mudry viem byt aj ja (ad k vacsiemu HDD)

...pytal som sa na konkretne funkcie v OS, ktore by mohli zbytocne alokovat miesto na HDD
Nie som sarkastický, len mi nejde do hlavy, prečo držíš hry atď na raptorovi? Raptor je iba systémový disk, rovnako ako 32GB SSD, na nič iné sa nedá použiť, resp to že má 70GB, tak sa dá, ale nie veľa. Kúp normálny TB HDD a máš pokoj, sys si nechaj na raptorovi, a dáta ku ktorým nepotrebuješ "rýchly" prístup si nechaj na druhom HDD
Raptor je iba systémovy disk? A to prečo? Ja momentálne uvažujem o tom že si kúpim dva raptory jeden menší - čisto iba na systém a druhý iba na programy a treti mám 1 TB - a tento je aj tak asi najríchlejší vo svojej kategórií hehe.

Ale nechám sa poučiť ... teda zaujimálo by ma prečo je len systémový?

Díky za odpoved

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3559
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa scream » Ut 20. Okt, 2009, 23:32

Lebo vo vacsine pripadov je nerentabilne pouzivat raptora na nieco ine...
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Asus GTX 560Ti TOP, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
grafoman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 684
Dátum registrácie: Pi 23. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa grafoman » Ne 25. Máj, 2014, 00:56

Zdravím, mám win7 64bit nainštalovanú asi 3 roky. Je podľa vás normálne, že zaberá niečo cez 34 gb?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20636
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win7 - velkost zabraneho miesta na HDD

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 25. Máj, 2014, 10:23

po 3 rokoch bez akejkoľvek údržby ano...
v HTPC mám cez 25GB
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"