Virtualna pamat

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2216
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Št 28. Máj, 2009, 11:36

Ahojte,

mam 640GB disk ale win mi ukazuje len nieco okolo 600GB. Myslite, ze tych cca 40GB je sposobenych virtualnou pametou alebo restore pointami?

Vec druha je, prectal som si nejake veci tu na fore ako zrychlit Vistu(kde bolo spomenute aj vypnutie virt. pamate aj restore). Skusali ste niekto tieto veci v sedmicke?
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Danix64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves, Košice

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Danix64 » Št 28. Máj, 2009, 11:42

u pevných diskov sa kapacita udáva nie v 2^10 (1 kB sa nerovná 1024 B, ale 1000 B) čiže potom 640 GB je 640 000 000 000 B a to sa rovná 596,0464 GB čiže toto je reálna kapacita

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2216
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Št 28. Máj, 2009, 12:12

No tak toto by ma v zivite nenapadlo. Dakujem.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Št 28. Máj, 2009, 12:22

To preto, lebo nieco zabere OS, a predajcovia vklude pisu, ze to ma 640GB, ale v skutocnosti to ma 640 miliard bajtov, nie bitov => cize to su ~priblizne take straty.

//EDIT: Pardon, uz to tu bolo povedane.
//EDIT: "Výrobcovia pevných diskov uvádzajú kapacitu v desiatkových jednotkách, takže to, čo je inzerované ako "30 GB" disk dokáže nahrať 30 × 109 bajtov, čo sa zhruba rovná 28×230 bajtom (t.j. 28 GiB). Toto použitie má dlhú tradíciu v inžinierskej praxi a pravdepodobne nebolo ovplyvnené marketingom. Je to tak preto, že nič na fyzickej štruktúre disku nie je prirodzene mocninou dvoch: počty platní, stôp a sektorov na stopu sú všetky plynulo premenné (hoci veľkosť individuálneho sektora je polovica kilobajtu alebo násobky).
Používatelia moderných PC samozrejme považujú RAM aj pevný disk za druhy pamäťového média a očakávajú, že sa ich kapacita bude merať rovnakým spôsobom. Operačné systémy zvyčajne oznamujú miesto na disku použitím binárnych jednotiek. Kupcovi "30 GB" pevného disku tak Microsoft Windows oznámi "28 GB" namiesto "30 GB" alebo 28 GiB."
Naposledy upravil/-a Shatterhand v Št 28. Máj, 2009, 12:55, upravené celkom 2 krát.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Gudas » Št 28. Máj, 2009, 12:29

Napísal si to za prvé zle (1 bajt = 8 bitov, teda máš to úplne zle) a za druhé neskoro :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Snake » Št 28. Máj, 2009, 12:31

Shatterhand napísal:To preto, lebo nieco zabere OS, a predajcovia vklude pisu, ze to ma 640GB, ale v skutocnosti to ma 640 miliard bitov, nie bajtov => cize to su ~priblizne take straty.
celé zle...

blackhawk: kde si čital ze pre zvysenie vykonu je treba vypnut page file?





.

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2216
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Št 28. Máj, 2009, 12:36

Nepisal si to nahodou ty?

Ako to vidim teraz ma urcite chytis za nejake slovicko, ako napr., ze to nezvysi vykon, ale zrychli, alebo nieco podobne. :D

Som laik, tak to tak pls ber.

EDIT: ale budem rad ked mi to tu vysvetlis kde sa mylim a ako to v skutocnosti je. Dik.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Snake » Št 28. Máj, 2009, 12:48

Ja som ho písal v súvislosti s následnou údržbou, a vôbec nie za účelom zrýchlenia OS, to s tým nič nemá (pokiaľ máš dostatok ram)





.

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2189
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Martan » Št 28. Máj, 2009, 21:18

Podla mna je pagefile davno prezitok, ktory je v systemoch Windows este zo starych cias, ked tej RAM naozaj nebol dostatok.

Samozrejme pri niektorych nasadeniach je to nevyhnutne... (aby ma zas S. neupismenkoval)
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz CL15 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide IPS 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
AOC 35" AG352UCG6 21:9 UltraWide VA 3440x1440@120Hz G-SYNC
LG 34" 34GK950F 21:9 UltraWide IPS 3440x1440@144Hz FreeSync2
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2216
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Pi 29. Máj, 2009, 08:03

OK, diky sa vysvetlenie, a mate teda niekto tieto veci vypnute v sedmicke?
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 29. Máj, 2009, 11:42

Martan to má vypnuté (tip), keďže sa len hrá :-), ja si to nemôžem dovoliť vypnúť, keďže nemám dosku čo zvládne 64GiB RAM ktorú by som nutne potreboval pri operáciach ktoré robím :smutny:





.

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2189
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Martan » Pi 29. Máj, 2009, 15:10

Ja si neviem predstavit co mi pri beznej praci/hraniu zozere tych 6GB cize tip je spravny, vypnute.

Aj ked som mal 4GB som to vypinal. Raz ked som omylom spustil 3 hry naraz tak mi OS chcel klaknut lebo nemal uz pamat.
Ako som pisal su pripady kedy PF je potrebny skor priam nevyhnutny, jedine co si viem predstavit su niake Virual masiny- aspon zo 5, plus niaka praca s videom/zvukom.
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz CL15 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide IPS 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
AOC 35" AG352UCG6 21:9 UltraWide VA 3440x1440@120Hz G-SYNC
LG 34" 34GK950F 21:9 UltraWide IPS 3440x1440@144Hz FreeSync2
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13109
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Zoltan Balaton » Pi 22. Júl, 2011, 21:43

stretli ste sa niekedy stym,ze ked prehodite pagefile na iny fyzicky disk,tak to trocha spomali otvanie programov co su po spusteni ?
cital som ze to ma naopak zrychlit system,co sa nehadam,je to aj logicke,len som spozoroval tento pre mna zvlastny ukaz

Repro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2012, 11:50

Re: Virtualna pamat

Príspevok od užívateľa Repro » Št 23. Apr, 2020, 14:36

Zdravím
neviete mi povedať, čo je to za virtuálnu pamät? vo windows ju mam vypnutú.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"