3,3gb ram pri 64bit wine

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa Shade » So 09. Máj, 2009, 17:55

Mam taky mensi problem....
Stiahol som w7 rc 64bit nainstaloval ale vo wine najde iba 3,3gb ram ako keby bol 32bit... pritom normalne pise v indente windowsu, ze je 64bitovy....
je stianuty priamo z mrkvosoftackej stranky tak myslim, ze vadna instalacka to nebude....
pc je
e5200
2x2gb adata
asrock 4coredual-sata2
a na zvysku asi nezalezi...
dik za pomoc
Shade
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20636
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa dexterav » So 09. Máj, 2009, 18:05

pozri v biose niečo ako memory remap on/off
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa Snake » So 09. Máj, 2009, 18:05

zapni si memory remap, aj keď, asrock, no skus to :-)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa Shade » So 09. Máj, 2009, 18:20

tak diky moc za rady ale nic take som v biose nenasiel.... skusim novsi bios... a ak to tam nebude tak sa koli 700mb ram nezabijem :P
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15348
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 09. Máj, 2009, 18:20

Ehm, ehm, ehm. Cipset ma na svojej stranke informaciu :
Max. Memory 4GB
To, ze ide o tento cipset sa da zistit na stranke uvedenej dosky.

Inac povedane, tento cipset ma 32-bitovy pamatovy radic, po slovensky 4GB je maximalna pamat ktory dokaze adresovat, co znamena ze 64-bit OS nebude mat na adresovanie ziadny vplyv. Riesenim je iba vymena dosky.

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa Shade » So 09. Máj, 2009, 18:26

tak smola no... nevadi... ale doska sa asi tak skoro menit nebude :(
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
upir102
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Vinohrady nad Váhom

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa upir102 » Po 18. Máj, 2009, 18:39

ja mam tu istu zakladnu dosku ,tebe ide ta pamet v pohode?vyrobca pise ze max 2gb

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: 3,3gb ram pri 64bit wine

Príspevok od užívateľa Shade » Pi 29. Máj, 2009, 09:25

hej ide normalne kolko dovoli ten pamatovy radic.... co je tych 3.3gb
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"