Po vymene MB nenabehne Win

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9798
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa Andre » Št 04. Máj, 2017, 18:09

Po vymene dosky sa nedostanem do Win
0x0000007B (0xFFFFF880009A98E8, 0xFFFFFFFFC0000034 , 0x0000000000000000, 0x0000000000000000)
Oprava nepomoze. Mam skusit inovaciu (instalacku)?
Alebo je daka moznost ako odstranit ovladace cez druhy Win?
samozrejme ahci mam zvolene ako som mal
dik
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 04. Máj, 2017, 18:22

Da da restore bez ovladacov cez nejaky zalohovaci prg
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa shiro » Št 04. Máj, 2017, 20:37

len to by musel mat funkcny OS a spravit to pred vymenou dosky.
inac neviem preco sa tomuto este vobec dakto cuduje, ked je vseobezne zname minimalne 10r, ze po vymene dosky windows na 98% nenabehne...
treba reinstall...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 04. Máj, 2017, 20:49

neni pravda
vôbec nenižiaden problém P68 - X99 , možno 50/50 ale isto nie 98
takisto ak vyhodí ovládače neni jediný dôvod na pády, overené lebo mi to x krát zachránilo krk
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1748
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa Pein » Št 04. Máj, 2017, 20:51

Reinstall trva kolko ? 30 minut už aj s inštaláciou dodatočného SW ?
Opraviť by to možno aj nejako šlo ale za ten čas to môžeš mat nahodené na čisto.
Safe mode nabehne ?

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9798
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa Andre » Št 04. Máj, 2017, 20:51

zajtra skusim a napisem
sranda ze ide o prechod z gigabyte p67 na msi p67
reinstall vsetkeho co tam mam by trval dni :D hlavne pro tools a pluginy
sejfmode nenabehne
ten Win mam uz cez 4 roky, takze citovy vztah :D
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 05. Máj, 2017, 12:37

ked to clovek nema nijak zorganizovane...dokazem sa preinstalovat do hodiny, lebo si to udrziavam. Instalacky mam zalohovane a instalujem najrychlejsou moznou cestou, cize ziadne cd/dvd, ale z HDD. Da sa to pekne spravit.
aj ked clovek prechadza v ramci jedneho chipsetu, tak to nemusi ist...co vyrobca to iny navrh dosky, moze pouzivat ine adresy pre zariadenia a co ja viem co, co bezny uzivatel nevidi...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 05. Máj, 2017, 15:31

tak ono nemusí ísť ani čistá inštalácia asik tak
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa shiro » So 06. Máj, 2017, 09:11

akoze nemusi?
nemusi prejst maximalne tak aktivacia, ak system zisti prilis vela rozdielov...ale to sa da vacsinou ukecat u MS s operatorom, ze doska zhorela a oni to preaktivuju. Uz som to tak par krat robil ludom.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa dexterav » So 06. Máj, 2017, 10:06

myslím tak že nemusí byť ok na 1.
nebolo by to raz :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6757
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa CageJ » So 06. Máj, 2017, 11:18

v 99% pripadoch system doinstaluje ovladace.. dokonca nie je problem ani X99->Z170->X370...Plati pre W8+... 10tka este lepsia

W7 nefungovala zdaleka tak dobre

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1379
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 06. Máj, 2017, 11:53

shiro napísal:len to by musel mat funkcny OS a spravit to pred vymenou dosky.
inac neviem preco sa tomuto este vobec dakto cuduje, ked je vseobezne zname minimalne 10r, ze po vymene dosky windows na 98% nenabehne...
treba reinstall...

:D Moj Windows prešiel krížom cez try dosky a vždy nabehol poriadku a ide doteraz. To neviem odkiaľ si zobral ale jedine čo som musel spraviť bolo nainštalovať ovladace, počkať ani to nie samo sa to.

Andrej: niekedy sa ale tiež stane že to nenabehne, reinstal a máš po probléme.

//no hlavne ze prebehol cez "try" dosky, gammaray

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa shiro » So 06. Máj, 2017, 16:15

tak si pogratuluj a bez podavat loto, pravdepodobne si najstastnejsi clovek na planete.
tvoj pripad sa moze vyskytnut, ale tak jeden k milionu....
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1379
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 06. Máj, 2017, 17:33

Nepovedal by som mám tu jeden starší PC skúšal som malý testik a tak isto to nabehli ono je to kus o šťastí nehovorím niekomu to ide niekomu nie, ale že by to bežné nešlo alebo to bolo známe už 10 rokov je kravina.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4154
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Po vymene MB nenabehne Win

Príspevok od užívateľa molnart » So 06. Máj, 2017, 18:33

nie je to nahodou tak ze windows si uklada nejake info o radici kde je pripojeny systemovy disk, a pokial zisti ze nie presne na rovnakom tak nenabehne?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"