Preinstalovanie W7 OEM

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 28. Júl, 2014, 19:52

Pani, potreboval spravit cistu instalaciu W7 OEM x32 (Home Premium), ktoru mam k NB. Problem je, ze recovery nedokazem spravit, kedze HP soft akosi zblbol, cize ostava komplet preinstalovat.
Predpokladam, ze ked stiahnem z netu nejaku W7, tak kluc asi neakceptuje.
Vdaka vopred za rady.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa shiro » Po 28. Júl, 2014, 20:08

Praveze je dost mozne, ze kluc to vezme, kopa ludi to takto robi. Akurat musis stiahnut rovnaku ediciu windows.
Ak by to nahodou neslo, HP by ti malo vediet poslat recovery media za mensi poplatok.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 28. Júl, 2014, 20:13

No skusim, iked stale mi nejde do hlavy, preco nevedia spravit 1 instalacku a verziu si uz natiahne podla kluca :? .
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Vetec
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 737
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa Vetec » Po 28. Júl, 2014, 20:37

Pojde to.. Ja som nedavno preinstalovaval ntbk HP, nie image, ale cista instalacia z media, pouzil ten kluc a pohoda.. Ono si to v databaze MS pamata tvoj HW kluc, co bol prideleny pri prvej aktivacii k tomu Reg key..

ujo MateSo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2913
Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
Bydlisko: Bratislava

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa ujo MateSo » Po 28. Júl, 2014, 21:39

Pokial mas original instalacne medium W7 od HP, ziaden kluc nezadavas, instalacia si ho sama natiahne z biosu /alebo odkial/. HP ma upravene zakladne dosky kde bud neni alebo je urcita verzia windowsu. Pokial pouzijes klasicku instalacku W7 OEM ktora sa predava, niekedy to robievalo problemy ze na strojoch aj ked presla aktivacia s klucom co je nalepeny na notebooku po case to chcelo aktivovat znovu a nechcelo zobrat kluc, ale to bolo specificke podla modelovych rad :facepalm:
Pokial ho mas v zaruke /pripadne aj ked nie/ skus zavolat na hp helpdesk ze ti nejde vygenerovat medium a ci by ti nevedeli pomoct. Mne 2x takto zasielali media a nic som za to neplatil, vsetko islo na tarchu HP. poslali ako instalacky windowsu tak aj cdcko s ovladacmi :-)

vetec, pochybujem ze by parovali stroje s coa stitkami, momentalne to uz tak odsieraju v hp, ze na notas kde bola licencia w8pro zakupena spolus ntbkom sa uz neunuvali nalepit ani zospodu nalepku. Tie co mali nalepku nalepenu, ziadne cislo na aktivaciu nanej nebolo.
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 28. Júl, 2014, 21:46

Medium nebolo k NB ziadne, navyse je po zaruke. Skusim najprv obyc. instalacku W7 Home Premium 32bit, uvidim, ci prejde (SN mam na nalepke zospodu NB). Ak nie, tak skusim kontaktovat priamo HP.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1760
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa Pein » Po 28. Júl, 2014, 22:12

Ak mas SN k Home Premium 32Bit, tak ti to proste pojde... Moze sa stat ze prvotne hodi error, treba dat vynechat a aktivovat to az po nainstalovani draiverov atd cez vlastotni "My Computer"...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa shiro » Po 28. Júl, 2014, 22:35

GASPi napísal:No skusim, iked stale mi nejde do hlavy, preco nevedia spravit 1 instalacku a verziu si uz natiahne podla kluca :? .
ved ono to tak je. Problem je, ze existuju rozne srandy, ako MSDN, MAK, corporate verzie a co ja viem ako to ma este microsoft podelene. A pri tych je system produktovych klucov kus iny a s normalnym klucom to neaktivujes.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Vetec
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 737
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa Vetec » Ut 29. Júl, 2014, 09:16

ujo MateSo napísal: vetec, pochybujem ze by parovali stroje s coa stitkami, momentalne to uz tak odsieraju v hp, ze na notas kde bola licencia w8pro zakupena spolus ntbkom sa uz neunuvali nalepit ani zospodu nalepku. Tie co mali nalepku nalepenu, ziadne cislo na aktivaciu nanej nebolo.
Ano, pri Win8 sa uz nalepky nedavaju, lebo reg key su uz zakodovane v BIOSe odkial sa verifikuju cez UEFI. Pri Win7 to este nefungovalo takto, ale "klasicky". To co som vyssie pisal nemam overene uplne vsade, ale zatial sa mi nestalo (asi 4x) zeby ten reg key zospodu nezobral pri instalacii rovnakeho typu win7 zo vseobecneho media.

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1514
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Št 31. Júl, 2014, 11:43

GASPi napísal:No skusim, iked stale mi nejde do hlavy, preco nevedia spravit 1 instalacku a verziu si uz natiahne podla kluca :? .
je to uz urobene davno len hold movsi OS a UEFI.
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Apple 11 pro 256 GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Preinstalovanie W7 OEM

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 05. Aug, 2014, 22:14

ad 1 instalacka - nejde to, kvoli SIM ktorym je upraveny tovarensky WIM
ad 2 Win 8 vs Win 7 aktivacia - Win 7, generic kluc v Biose, checksum v XRM subore, porovnavane cez SLS/SLIC. Win 8 Unique kluc v UEFI /SLIC, aktivacia prebieha standardne v pripade DOEM, v pripade OEM opat pomocou certu.
ad 3 SKU - KMS/MAK/MSDN a podobne verzie sem netahajte, nic to s tym nema, retail channel ide zmenit na VL channel, s tym problem neni a nebol.





.

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"