Strana 1 z 2

FLOPPY mechanika na Xp-cku

Napísané: Po 15. Máj, 2006, 21:27
od užívateľa EightBall
Mam (novu) floppy mechaniku a potrebujem ju spojazdnit na Xp PRO.Mam ju zapojenu cez ten standartny IDE cabel.Vo windowse ukazuje ze je vsetko OK ale akonahle xcem nacitat alebo nieco skopirovat na disketu nic sa nedeje a ukazuje to INSERT DISK.V diskete urcite chyba nie je lebo som ju skusal aj inde a ide.Treba kvoli XP nieco specialne nastavit...zmenit drivery.... :? PLZ poradte...

Napísané: Po 15. Máj, 2006, 21:54
od užívateľa Lukasko^
netreba nic nastavovat len poriadne zasun kabel, robilo to aj mne. sice ju detekuje ale nefachci. :roll:

Napísané: Po 15. Máj, 2006, 21:55
od užívateľa Marek
Mne disketovka ide normalne ako pod kazdym inym Winom bez nejakych extra drivrov. Skor pozri ci nemas opacne nahodeny datovy kabel alebo ci mas zapojene napajanie, mne sa toto raz podarilo, vo Wine bola normalne jednotka A: ale nic necitala.

Napísané: Po 15. Máj, 2006, 22:09
od užívateľa robour
Netreba nastavovat nic. Urcite mas prehodeny kabel na disketovke. Najdi si na mechanike kolik 1. Byva oznaceny na plosaku, alebo na plechu ma vyrazenu taku malu sipku. Na kabli je vodic 1 oznaceny cerveno (vidiet to slabo ale je). Do disketovej mechaniky ma ist ta strana kabla co je akoby rozrezana a prelozena...

Napísané: Po 15. Máj, 2006, 23:33
od užívateľa EightBall
Takze som cekol ten kabel a urcite je zapojeny spravne...je tam jasne vydet ten cerveny vodic...a do mechaniky mam zapojenu tu rozrezanu (a prekrizenu cast).Kabel sedi spravne a napajanie je tiez OK.Ze som si ja debilko radsej nepriplatil tych par kil za USB mechaniku :E Udiala sa ale mala novinka a ta moja sunka chcela formatovat disketu...Tak som dal ze OK ale na konci hodilo hlasku ze sa fotmatovat neda.BTW ta disketa je samozrejme plne funkcna a otestovana na mojom notebooku.

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 08:11
od užívateľa robour
KeD je to tak ako vravis este by som tu mechaniku skusil v inom PC. Ak nepomoze....reklamovat. :(

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 08:22
od užívateľa Guru
Tak skus ten kabel dat opacne, alebo ked nic tak skus v inom PC..

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 10:04
od užívateľa Jerry
A ked ako ze ma snahu pracovat ta mechanika, tak aj zasvieti ledka na nej, alebo nie? :?:

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 14:07
od užívateľa EightBall
JJ ledka svieti....ja by som to aj skusil na inom compe ale nemam kde :( Ale skor to vidim na tu reklamaci....

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 14:14
od užívateľa Jerry
Ked sa ledka rozsvieti, tak kabel mas dobre. Skus este vymenit iny kabel ak mas a ak nepomoze, tak reklamacia ... :wink:

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 14:22
od užívateľa Metiu
Pokial ledka svieti NONSTOP od zapnutia PC je kabel zapojeny opacne :wink: .

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 14:24
od užívateľa Jerry
Jasne, ale my sa tu baviem o tom, ze ked jej da povel, aby nieco robila, tak v tedy sa rozsvieti ... Citaj ... :wink: :idea:

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 14:26
od užívateľa Metiu
EightBall napísal:JJ ledka svieti....
Z tohto postunieje celkom jasne ,ci svieti stale alebo len po zadani povelu :wink: .

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 16:15
od užívateľa EightBall
Svieti len na povel....Problem je v tom ze nenacitava diskety.Teraz ma napadlo....mozno ze je to od veci ale na starom compe vzdy spravila taky zvuk ked sa zapol pocitac...nemoze byt blbo nastaveny BIOS ???

Napísané: Ut 16. Máj, 2006, 16:43
od užívateľa robour
Ten "zvuk" je dany doskou. Niektore to robia , ine nie. V biose ani nejako nastavovat netreba. Na default by to malo ist.