FLOPPY mechanika na Xp-cku

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Ut 16. Máj, 2006, 16:55

Ee, na "ten zvuk" praveze ma vplyv nastavenie parametra "Seek floppy on boot" v BIOSe (resp. v CMOSe)... :wink:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

Príspevok od užívateľa EightBall » Ut 16. Máj, 2006, 17:00

subz3ro napísal:Ee, na "ten zvuk" praveze ma vplyv nastavenie parametra "Seek floppy on boot" v BIOSe (resp. v CMOSe)... :wink:
No a ked nastavim ten parameter ENABLED tak my pritom cekovani zamrzne comp...Sakra aj by som to isiel reklamovat (alebo aspon vymenit) ale nemam ani sajnu kde mam blocik :E

Užívateľov profilový obrázok
Fester
VIP
VIP
Príspevky: 492
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Pov. Bystrica - Trenčín (30)

Príspevok od užívateľa Fester » St 17. Máj, 2006, 10:45

Ja som mal podobny oproblem a nakoniec bola chyba v priskrutkovani mechaniky do PC skrinky. Mal som ju pevne priskrutkovanu a robila mi to iste ako ste pisali, len zasvietila a vypisalo vlos disk, alebo neznamy format atD.
Potom som povolil skrutky a ..... disketovka fungovala na 100%
Najlepsie ju vyskusat nepriskrutkovanu
CPU : C2D E8400, MB - zatiaľ žiadna, RAM-zatiaľ žiadna,
HDD - SATA II : 640G Seagate, GPU : XpertVision 8800GT 512MB, Monitor : 22" LCD Acer AL2216Wd


Phone : SAMSUNG OMNIA II

Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

Príspevok od užívateľa EightBall » St 17. Máj, 2006, 16:00

Fester napísal:Ja som mal podobny oproblem a nakoniec bola chyba v priskrutkovani mechaniky do PC skrinky. Mal som ju pevne priskrutkovanu a robila mi to iste ako ste pisali, len zasvietila a vypisalo vlos disk, alebo neznamy format atD.
Potom som povolil skrutky a ..... disketovka fungovala na 100%
Najlepsie ju vyskusat nepriskrutkovanu
Hmmm...nepomohlo :(

Užívateľov profilový obrázok
Duroniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 15. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Banská Bystrica èas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Duroniak » St 17. Máj, 2006, 16:13

skus zapojit iny kabel do Disketovky mne to robilo ked som mal zle napojeny privod elektriky do Disketovky
MB: MSI K8N NEO4; CPU: Athlon64 3000+Winchester ; HDD: Maxtor 80GB; GRAFA: ATI Radeon X600(Pci-e) 256MB; RAM: 512MB (Canion); DVD ROM: LG 4167 b bulk; +Fáááááááájna BEDNA

Užívateľov profilový obrázok
mario74
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Pi 14. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mario74 » Pi 19. Máj, 2006, 16:06

mozno ti poviem co urcite vies,ale na tom kably je prekrizenie a to by malo byt pri flopaku.Nebude to v tom?
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » St 31. Máj, 2006, 21:55

Vole presne toto robilo aj mne...

A za nic na svete som nemohol prist ze v com je chyba...

Najprv som kupil novy kabel, lenze to nepomohlo, a potom som pomenil aj kontakty, lenze ani toto nepomohlo, ta reku idem vyhodit tu FDD mechaniku a len tak som ju zapojil mimo skrinky a zaujimave ze isla, tak som ju potom supol do PC s ono to uz islo...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5694
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » St 31. Máj, 2006, 22:18

EightBall napísal:
subz3ro napísal:Ee, na "ten zvuk" praveze ma vplyv nastavenie parametra "Seek floppy on boot" v BIOSe (resp. v CMOSe)... :wink:
No a ked nastavim ten parameter ENABLED tak my pritom cekovani zamrzne comp...Sakra aj by som to isiel reklamovat (alebo aspon vymenit) ale nemam ani sajnu kde mam blocik :E
myslim, ze by sme sa mali uberat tymto smerom...to je chyba s tym mrznutim...bud je chyba v disketovke alebo v doske...aby si si usetril cestu a neurobil so seba blbca, asi by bolo fakt najlepsie vyskusat mechaniku inde...potom sa uvidi..
Plne príležitostný moderátor.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"