FLOPPY mechanika na Xp-cku

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

FLOPPY mechanika na Xp-cku

Príspevok od užívateľa EightBall » Po 15. Máj, 2006, 21:27

Mam (novu) floppy mechaniku a potrebujem ju spojazdnit na Xp PRO.Mam ju zapojenu cez ten standartny IDE cabel.Vo windowse ukazuje ze je vsetko OK ale akonahle xcem nacitat alebo nieco skopirovat na disketu nic sa nedeje a ukazuje to INSERT DISK.V diskete urcite chyba nie je lebo som ju skusal aj inde a ide.Treba kvoli XP nieco specialne nastavit...zmenit drivery.... :? PLZ poradte...

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 472
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Veľké Kostoľany, PN, TT

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Po 15. Máj, 2006, 21:54

netreba nic nastavovat len poriadne zasun kabel, robilo to aj mne. sice ju detekuje ale nefachci. :roll:

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » Po 15. Máj, 2006, 21:55

Mne disketovka ide normalne ako pod kazdym inym Winom bez nejakych extra drivrov. Skor pozri ci nemas opacne nahodeny datovy kabel alebo ci mas zapojene napajanie, mne sa toto raz podarilo, vo Wine bola normalne jednotka A: ale nic necitala.

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Po 15. Máj, 2006, 22:09

Netreba nastavovat nic. Urcite mas prehodeny kabel na disketovke. Najdi si na mechanike kolik 1. Byva oznaceny na plosaku, alebo na plechu ma vyrazenu taku malu sipku. Na kabli je vodic 1 oznaceny cerveno (vidiet to slabo ale je). Do disketovej mechaniky ma ist ta strana kabla co je akoby rozrezana a prelozena...
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

Príspevok od užívateľa EightBall » Po 15. Máj, 2006, 23:33

Takze som cekol ten kabel a urcite je zapojeny spravne...je tam jasne vydet ten cerveny vodic...a do mechaniky mam zapojenu tu rozrezanu (a prekrizenu cast).Kabel sedi spravne a napajanie je tiez OK.Ze som si ja debilko radsej nepriplatil tych par kil za USB mechaniku :E Udiala sa ale mala novinka a ta moja sunka chcela formatovat disketu...Tak som dal ze OK ale na konci hodilo hlasku ze sa fotmatovat neda.BTW ta disketa je samozrejme plne funkcna a otestovana na mojom notebooku.

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ut 16. Máj, 2006, 08:11

KeD je to tak ako vravis este by som tu mechaniku skusil v inom PC. Ak nepomoze....reklamovat. :(

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Ut 16. Máj, 2006, 08:22

Tak skus ten kabel dat opacne, alebo ked nic tak skus v inom PC..
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ut 16. Máj, 2006, 10:04

A ked ako ze ma snahu pracovat ta mechanika, tak aj zasvieti ledka na nej, alebo nie? :?:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

Príspevok od užívateľa EightBall » Ut 16. Máj, 2006, 14:07

JJ ledka svieti....ja by som to aj skusil na inom compe ale nemam kde :( Ale skor to vidim na tu reklamaci....

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ut 16. Máj, 2006, 14:14

Ked sa ledka rozsvieti, tak kabel mas dobre. Skus este vymenit iny kabel ak mas a ak nepomoze, tak reklamacia ... :wink:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Metiu » Ut 16. Máj, 2006, 14:22

Pokial ledka svieti NONSTOP od zapnutia PC je kabel zapojeny opacne :wink: .
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ut 16. Máj, 2006, 14:24

Jasne, ale my sa tu baviem o tom, ze ked jej da povel, aby nieco robila, tak v tedy sa rozsvieti ... Citaj ... :wink: :idea:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Metiu » Ut 16. Máj, 2006, 14:26

EightBall napísal:JJ ledka svieti....
Z tohto postunieje celkom jasne ,ci svieti stale alebo len po zadani povelu :wink: .
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
EightBall
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 416
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (21)

Príspevok od užívateľa EightBall » Ut 16. Máj, 2006, 16:15

Svieti len na povel....Problem je v tom ze nenacitava diskety.Teraz ma napadlo....mozno ze je to od veci ale na starom compe vzdy spravila taky zvuk ked sa zapol pocitac...nemoze byt blbo nastaveny BIOS ???

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ut 16. Máj, 2006, 16:43

Ten "zvuk" je dany doskou. Niektore to robia , ine nie. V biose ani nejako nastavovat netreba. Na default by to malo ist.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"