"Piskanie" v PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Pajtaš
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: St 27. Jún, 2012, 16:14

"Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa Pajtaš » Ut 04. Dec, 2012, 14:46

Caute...
Mam mensi problemik...
Ked som zapol nejaku aplikaciu (hru) a volala sa Cities XL 2012, tak nieco ako keby piskalo v pc, taka neprijemna frekvencia ako ked pistia male mysi...ale zaujimave bolo ze to urobilo len v MENU hry...prepol som ze hrat a uz to nebolo pocut, teda aspon ja som to tak nepocul...a dnes som len tak skusil intalovat Agrar Sim. 2013, a som zacal prepinat ze detaily low, medium....a pri low a medium to pistalo zas...sice aj na very high ale nie az tak pocutelne...a ked som odisiel z menu tak bolo uz celkom ok..tak neviem...
Ale pri tom Cities XL 2012, je zaujimave to ze ked som fungoval na integrovanej grafike (Intel HD 4000), tak nerobilo mi to vobec..aspon som to ja nepocul....ked som dal novu grafiku, siel odskusat len tak XL 2012 a sup, ja ze co to..piskanie...
Ale napr. pri F1 2012 mi to nerobi, teda ja to nepocujem ze by cosi pistalo...:D
Neviete co by to mohlo byt? slo to ako keby z okolia CPU, ale pri CPU je vela veci tak tazko povedat...ci kondiky alebo co...
Zostava:

Intel i5 3570K
2x4GB corsair low profile 1600mhz
ASUS m-pro P8Z77 mpro
Seasonic S12II 620W bronze
Sapphire 7950 vapor-X

dik :)

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6935
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: "Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 04. Dec, 2012, 14:56

Zrejme to bude grafika..pri vysokych fps skratka piska, u niektorych je to normalne. Skus si zapnut afterburner a nastav framerate limit napr. na 100-150fps a vyskusaj :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1237
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: "Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa Vlko » Ut 04. Dec, 2012, 15:04

Je to vcelku bezny jav. Najcastejsie piska zdroj, alebo grafika. U teba to budu zrejme cievky na tom radeone. Skus navysit AMD Power Tune na maximum, mozno to pomoze.
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
hulo92
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4567
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Bydlisko: Sereď
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa hulo92 » Ut 04. Dec, 2012, 15:56

a tak to robi len v menu, nemusis to tak prezivat...

PC:
Spoiler: ukázať
CPU:Intel Core i9 9900k @ Noctua NH-D14 MBU: Gigabyte Z390 GAMING X RAM: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 2x8GB DDR4-2666 GPU: EVGA Nvidia GTX 1080 Founders Edition HDD: System - Samsung 970 EVO 250GB M.2; Games - Samsung 860 EVO 1TB; Data, media - QNAP TS-231 with 2x WD Red 3000GB 64MB + WD Caviar Green 3000GB 64 MB Sound: Sound Card - Asus ROG Xonar Phoebus; Speakers - Logitech Z-5500 Digital 5.1 THX®-certified Speaker System; Headphones - Sennheiser HD 650; Earbuds - Sennheiser IE 8 PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold Semi-modular Case:Lian Li Lancool One Digital Keyboad: FUNC KB-460 Mouse: Zowie Gear FK2 Mousepad: Razer Destructor 2 LCD: Acer Predator Z271U OS: Microsoft Windows 10 Professional 64-bit Wi-fi router: DrayTek Vigor 2130Vn Gigabit Router Internet: 50/30 mbit optical Mobile phone: Samsung Galaxy Note 8 64GB + Samsung microSDXC 64GB Class 10 EVO @ LTE mobile internet

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5977
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa Brandoo » Ut 04. Dec, 2012, 16:09

Moze to piskat zdroj, grafika ale aj doska v oblasti procesora cize napajacie obvody.

Pravdepodobnejsi je ten zdroj alebo grafika. V inom PC uz nemusia piskat ... nieje to chyba komponentu.


Pomohlo by obmedzenie FPS v hrach menu (to zvycajne byva v adresari hry s priponou .cfg cize config, otvorit to cez notepad a upravit hodnoty. Viac info si najdi cez google.

Alebo mozno este zapojit druhe dva PCI-E 6piny zo zdroja do grafiky ... aj ked je to jedno lebo zdroj ma jednu +12V vetvu no za pokus to stoji.


Mne tiez piskal zdroj v menu alebo ked manualne scrollujem web stranku bez kolieska ... a pritom mam jeden z naj Seasonic X-560. Piskanie je uplne normalny jav pri pocitacoch ... len niekde to piska viac a niekde menej.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

FRONY
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ne 24. Máj, 2015, 15:45

Re: "Piskanie" v PC

Príspevok od užívateľa FRONY » Ut 15. Mar, 2016, 12:36

Dobrý deň, mam taký menší(dúfam)problém , ten problém znie takto-pri záťaži mi začne pískať v pc (fotka oblasti kde to zhruba počuť najviachttp://jeep-mt.rajce.idnes.cz/PC#2016-03-1511.11.41.jpg).Zatiaľ som si to začal všímať pri GTA V no keď som skúšal FurMark tak som nič nepočul.
PC zostava- doska-msi h97pc mate
-CPU-intel core –i5 4460
-GPU-MSI 7702gb oc
-zdroj- EVGA SuperNOVA 650 G1
-HDD 1- WD Blue 1000GB 64MB cache
-HDD 2-160Gb zo starého ntb
-SSD-Crucial MX100 128GB
-RAM-Crucial 8 GB KIT DDR3 1600 MHz CL9 Ballistix Sport

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"