DUAL ci SINGLE?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
gono
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Št 16. Mar, 2006, 02:00

DUAL ci SINGLE?

Príspevok od užívateľa gono » St 29. Mar, 2006, 16:27

Mal som jednu DDR2 512MB 533Mhz a dokupil som druhu GoodRam 512MB 533Mhz. Vsade pise ze idu v Duall ale po spridani druhej sa priepustnist zvysila z 1000MB/s na 1070MB/s. Meriam to utilitkou HWINFO32. Kde je problem pamate maju totozne casovanie. Idu alebo nejdu dual?
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Re: DUAL ci SINGLE?

Príspevok od užívateľa Payne » St 29. Mar, 2006, 22:11

No mal by si ich zapojit do slotov rovnakej farby...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
gono
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Št 16. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa gono » Št 30. Mar, 2006, 14:12

Su len dva sloty. Vsetky utility(everest, cpuz, hwinfo32) pisu ze idu duall.

Moze byt sposobeny ten maly narast priepustnosti tym ze systemova zbernica neda viac? Je to celeron m s 400mhz buss.

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Št 30. Mar, 2006, 15:57

Tak to bude dual ... A po starte pc pise bios dual? Inak dual nie je az taky zazrak, ako si niektory myslia ... Nie je to nic extra.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Axisko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: Ut 24. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Axisko » Št 30. Mar, 2006, 23:59

Jerry973 napísal:Tak to bude dual ... A po starte pc pise bios dual? Inak dual nie je az taky zazrak, ako si niektory myslia ... Nie je to nic extra.
Hej, vidis vysledky hlavne v benchmarkoch :) Ale v niektorych aplikaciach je pekny narast s dualom, avsak bohuzial ich nieje moc :)

Užívateľov profilový obrázok
VladoC
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ut 14. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolen

Príspevok od užívateľa VladoC » St 05. Apr, 2006, 23:43

Pomocou programu EVEREST H.E som zistoval rozdiel medzi jednotlivymi pamatami
Umiestnenie------DDR SDRAM-----------citanie MB/s---------Zapis MB/s
A1----------PC 2700 BUFFALO CL 2---------1990-------------------674
A1----------PC 2700 PQI CL 2----------------1989-------------------673
A1----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5------1989-------------------673
A1----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5------1992-------------------674
Len dve pamate (PAT-aktivovany)
A1----------PC 2700 BUFFALO CL 2
B1----------PC 2700 PQI CL 2-----------------2577------------------823
Len dve pamate(PAT-aktivovany)
A1----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5
B1----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5--------2499------------------805
styri pamate (PAT-aktivovany)
A1----------PC 2700 BUFFALO, CL 2
B1----------PC 2700 PQI CL 2
A2----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5
B2----------PC 3200 BUFFALO CL 2,5--------2501----------------1175
To same osadenie po pretaktovani CPU o 30% tj. na 2,34GHz
------------------------------------------------------3263----------------1541
To same osadenie po pretaktovani CPU o 40% tj. na 2,519GHz
------------------------------------------------------3707-----------------1602
XP-SP3; Intel P4A 1,8 GHz; 1 GB RAM; Hansol 920D; Maxtor 6Y060L0 (60 GB); FORTRON/SOURCE ATX-350GTF; ASUS DRW-1604P; WiFi; +MB,+GK-bazár

Užívateľov profilový obrázok
mario74
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Pi 14. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mario74 » Št 06. Apr, 2006, 14:03

gono napísal:Su len dva sloty. Vsetky utility(everest, cpuz, hwinfo32) pisu ze idu duall.

Moze byt sposobeny ten maly narast priepustnosti tym ze systemova zbernica neda viac? Je to celeron m s 400mhz buss.
co je to za doska?Bol som v tom ze vsetky dosky,ktore podpoduju dual chanell maju 3 a vic slotov na ramky. :?
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"

Užívateľov profilový obrázok
VladoC
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ut 14. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolen

Príspevok od užívateľa VladoC » Št 06. Apr, 2006, 21:13

mario74
Vsetky dosky, ktore podporuju dual chanell maju vzdy parny pocet slotov pre pamate. Kazdy par ma rovnaku farbu.
XP-SP3; Intel P4A 1,8 GHz; 1 GB RAM; Hansol 920D; Maxtor 6Y060L0 (60 GB); FORTRON/SOURCE ATX-350GTF; ASUS DRW-1604P; WiFi; +MB,+GK-bazár

MBG
VIP
VIP
Príspevky: 2034
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany/Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MBG » Pi 07. Apr, 2006, 15:13

VladoC napísal:mario74
Vsetky dosky, ktore podporuju dual chanell maju vzdy parny pocet slotov pre pamate. Kazdy par ma rovnaku farbu.
sa mi zda ze som niekde videl dosku s tromi slotmi a podporou dual-channel...alebo to bola chyba :?

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3067
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Pi 07. Apr, 2006, 15:29

http://www.overclockers.ru/images/lab/2 ... 09/n4b.jpg
nforce2 ultra>>dualchannel...a tri sloty :wink:

Warrax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 848
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka

Príspevok od užívateľa Warrax » Pi 07. Apr, 2006, 23:25

tak tak, prave na takej slapem. Ale u s939 taku nenajdete.
Spoiler: ukázať
CPU: Q6600@3,0Ghz + Thermalright True Black,Enermax Magma MB: Asus P5Q Deluxe RAM: 8GB DDR2 1066Mhz (4x2GB) ADATA Vitesta EE 5-5-5-15 2,1v VGA: Gigabyte 8800GTS-512 + S1 HDD: WD velociraptor WD2500HHTZ 250gb+ SQD 2.5 PSU: Seasonic S-12 500W Case: Lian-Li PC8N BlackAudio: onboard / AudioGD NFB11.32 (momentalne odstavena) Repro: M-Audio BX5a Deluxe Headphones: Sennheiser HD600/ Superlux HD681b Mouse: A4tech Bloody V7N+Corepad Keira Keyboard: Ducky DK9008 Shine Overclock.net edition (MX Red)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"