Zapojenie HDD a mechaniky

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » Po 01. Okt, 2012, 20:03

zdravim vas. dnes mi akurat dosla nova nova mechanika konkretne LITE-ON iHAS124-19, zapojil som ju nacitalo mi ju lenze mi zase jeden s mojich hardiskov nenacital konretne seagate, tak som kusok poexperimentoval dalej zo zapojenim, (inac vsetky HDD aj ta mechanika su SATA) zapojil som to inac, mechanika mi zmyzla, ale zase ten seagate teraz nenaslo, ale pritom tu je ten figel, v BIOSE ich pocitac vidi ale hned ako vojdem do windovsu tak jednu znich nenacita (zalezi ako napojim, bud vypadne HDD jeden alebo ta mechanika) . nejake rady ? moze to byt nekompaktibilita ? maticna doska je Gigabyte GA-M56S-S3, chipset nForce 560, bios som upgradoval na najnovsi .
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5870
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 02. Okt, 2012, 08:12

Skus to v inom PC - mechaniku, je mozne ze liteon ti spolu s tym diskom nevezme aj ked som sa s niecim takym este nestretol, btw preco si kupoval Lite-On?

Ak nejdu spolu ani tak ze to das do uplne inych SATA konektorov tak neviem. Este mozes skusit ak to nechces vracat kupit SATA radic, ci to pojde cez neho,
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
koco11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Št 31. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Blava,Sala

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa koco11 » Ut 02. Okt, 2012, 15:36

a len tak zo srandy si sa neskusil pozriet v manage computer->disk management ci tam nieje vidno? Uz sa mi stalo ze mechanika prevzala pismeno z disku.....

ak nevies o com pisme skopirujuj do run-u toto ...diskmgmt.msc
HP Probook 6540b + HTC HD2 Android 2.3.1

Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » Ut 02. Okt, 2012, 20:08

felipe: lenze ide oto ze presne tento typ mechaniky som mal zapojeny minuly tyzden a vsetko fachcilo (lenze mechanika bola poskodena musel som ju vyreklamovat) dosiel mi presne ten isty model aj revizia takze ja nechapem preco to teraz nechce ist, ci ju zapojim ako slave ci ako master no proste stym segeate Hardiskom akokeby sa nemali radi, Western digital (systemovy) , snim si porozumie, len proste neviem dat dokopy mechaniku a ten segeate, zahada, skusal som uz plno variantov a bud sa nevideli navzajom, alebo naopak mi PC vobec nenabootoval do winu. Len bios vidi vsetky mechaniky a hardisky pokope, win vobec, ani v manazmente diskov nieje, skusal som aj ine programy (everest a ine) ze ci nahodou sa niekde neobjavi, ale ziadny vysledok, proste nechapem to ta ista mechanika pred tyzdnom ide v pohode zo vsetkym a teraz toto ? nechapacka a liteon napalovacku som kupil koli napalovaniu hier na Xbox. ospravedlnujem sa dopredu za warez :/ .
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » Ut 02. Okt, 2012, 20:31

alebo nejake obmedzenie zo strany winu ? bioos vsetko vidi ale windovs nie ? niekto este nejake nazory rady ? :(
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Tubera
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 302
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Tubera » Ut 02. Okt, 2012, 23:09

Skusil si zapojit iba hlavny pevny disk a ten Seagate. Vidi ho Windows?
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite

Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » St 03. Okt, 2012, 06:34

jasne, Hardisky sa vidia uplne v pohode, priklad teraz mam to zapojene tak ze na jednom sata kanaly mam zapojeni western digital (systemovy) ako MASTER segeate ako slave a na druhom tu lite on mechaniku ako master , HDD su viditelne vo wine ale mechanika nie a ci ju prehodim ako SLAVE v druhom sata channel to je jedno bud ju nezobere, alebo naopak ju zobere ale zase zmizne segeate a ked zapojim WD do MASTER , segeate do slave a do druheho kanala mechaniku ako MASTER tak win nezobere zase ani segeate ani mechaniku liteon, no proste som stoho na nervy a bios vidi vsetky ci ich napojim tak ci onak, ako uz planujem ten segeate vyhodit lebo uz nejak nieje vo forme, pomale prenosove rychlosti ma, ale aj tak by rad tento problem ostranil, pripadne len zistil co to sposobuje :/ . a pr
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Tubera
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 302
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Tubera » St 03. Okt, 2012, 08:21

Pozrel si sa do Windows - System Properties - Hardware - Device Manager. Co tam vlastne vidi on. Ked to vsetko zapojis?
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite

Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » St 03. Okt, 2012, 09:46

ako som pisal hore device manager no proste cely win... on to nevidi, proste ten segeate a liteon pokope fungovat nechcu, len bios vidi vsetky zapojene, nechapem, lebo ako som pisal hore pred tyzdnom spolupracovali :/ lenze mechanika bola vtedy pokazena hodil som na reklamacku a zaobstaral si novu sice presne na vlas tu istu ale tak no neviem asi mozno tento konkretny kus je nekomaktibilny stym HDD...
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Tubera
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 302
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Tubera » St 03. Okt, 2012, 10:59

Tak uz ma nic nenapada. Jedine, ze by si kvoly mechanike spravil novu cistu instalaciu Windowsu.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite

Užívateľov profilový obrázok
Bubu123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice - Barca
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Bubu123 » St 03. Okt, 2012, 14:08

sak to asi aj planujem, ze ci nahodou nieje nahodou nejake obmedzenie zo strany windowsu alebo chyba, predsa to XP co mam tam uz je asi 4 ci 5 rokov ako slape v pohode ale niekedy uz bezdovodne ide pomaly alebo pada, myslim ze je na case asi zrobit cerstvu instalacku a ked nie no tak segeate vyhodim a dam tam dalsi WD do RAID.
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7638
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa newmi » St 03. Okt, 2012, 16:24

Podobny problem maval kolega v robote. CD romku mu raz win nacital, inokedy nie. Skusal som to riesit cez MS help na nete, nake redy hladal ale nic nepomohlo. Nemal som na ten PC admin prava a tomu co mal admin prava sa s tym nechcelo babrat. Len sradna ce to bol novy PC, cista instalacka. Skus na MS strankach pohladat podobny problem ci na to nebude nejaky fix. Este aby si sa uistil, ze to je kvoli win, nabootoj nejake live linux CD ;)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7639
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa shiro » St 03. Okt, 2012, 20:17

a ze je ta mechanika vadna nikoho nenapadlo?
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Tubera
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 302
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa Tubera » St 03. Okt, 2012, 21:33

Aj kedyze je vadna mechanika tak windows nema preco blokovat pevny disk Seagate. SATA porty sa nedelia na master a slave ako IDE.
Cize podla logickej uvahy pevny disk by mal ukazat a mechaniku nie. Ak je vadna.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7638
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie HDD a mechaniky

Príspevok od užívateľa newmi » St 03. Okt, 2012, 22:03

no napadlo ma ze by mohla byt vadna, preto nech vyskusa linux live cd.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"