Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
tapert
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So 16. Jún, 2012, 22:02

Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa tapert » Pi 29. Jún, 2012, 08:58

Zdravim Vas vsetkych, stretol sa niekto stym, ze pri instalacii USB modemu Leadtek pre mobilny internet od Telekomu nerozpozna zariadenie? 2 cisto nove notebooky, zhodou okolnosti oba znacky Asus. Zariadenie pripojim k PC, spustim instalacny program, pri kroku - "hladanie pripojenych zariadeni" vyhodi prazdnu tabulku. Neviem sy stym uz dat rady. Dakujem za kazdu informaciu.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4763
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 29. Jún, 2012, 09:55

Mas na tych pocitacoch admin prava? Stretol som sa s tym, ze usb modem bol rozpoznany len ked bol pripojeny prese do toho isteho usb portu kde bol pripojeny ked sa instalovali ovladace...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

tapert
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So 16. Jún, 2012, 22:02

Re: Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa tapert » Pi 29. Jún, 2012, 10:17

s admin pravamy som nerobil nic, instaloval som to tak, ze som pripojil zariadenie a pustil instalaciu, takze stale bol v tom istom usb porte
molnart napísal:Mas na tych pocitacoch admin prava? Stretol som sa s tym, ze usb modem bol rozpoznany len ked bol pripojeny prese do toho isteho usb portu kde bol pripojeny ked sa instalovali ovladace...

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » So 30. Jún, 2012, 03:36

Neinštaluj soft+drivre z flashky, ale stiahni si driver zo stránky telekomu a máš po probléme. Obdobný problém som pred časom riešil a nepomáha nič iné - reset USB ovládača, vypnutie legacy support ani iné inokedy funkčné postupy..
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

tapert
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So 16. Jún, 2012, 22:02

Re: Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa tapert » Po 02. Júl, 2012, 14:28

Automaticky som instaloval driver stiahnuty zo stranky telekomu, avsak bez vysledku, uz som fakt bezradny.

TroubleMaker napísal:Neinštaluj soft+drivre z flashky, ale stiahni si driver zo stránky telekomu a máš po probléme. Obdobný problém som pred časom riešil a nepomáha nič iné - reset USB ovládača, vypnutie legacy support ani iné inokedy funkčné postupy..

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Telekom mobilny internet a "vyklapaci" modem Leadtek USB

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Po 02. Júl, 2012, 14:41

Skús odinštalovať kompletne USB drivre zo systému, po reštarte vyskúšaj znova, najlepšie cez nejaký tool, nech odstráni aj ovládač. Toto riešenie mi fungovalo, keď som chcel spojazdniť regulátor T-Balancer. Prípadne skús použiť liveCD s XP, či to rozbehneš tam. Ak hej, problém bude v OS, ak nie, problém bude niekde v nastavení biosu resp. hardvéry.

Ak si kupoval stroje s predinštalovným OS, urob si backup partície a vyskúšaj čistú inštaláciu OS. Raz sa mi stalo, že USB modem nechcel detekovať OS, lebo bol nainštalovný antivír - konkrétne NOD.
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"