HELP CPU

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

HELP CPU

Príspevok od užívateľa SwordMaster » Št 02. Feb, 2006, 20:41

Skladal som PC,no niekde som asi spravil chybu,( vsetko mi ale rozpozna HDD, DVD-ROM, DDR, CPU, Grafic. karta).a pri starte pise- Warning! Now System is in Safe MOde! Please re- setting CPU frekvency in the Cmos setting!Mam dosku DFI Lanparty UltraD, procesor Opteron 148. Neviem s tym dat rady , prosim o Vasu pomoc!

THX

Užívateľov profilový obrázok
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 480
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PezinoK
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa bad_messiah » Št 02. Feb, 2006, 21:06

to si skladal uplne new comp hej? a prvy krat si ho spustil? ak hej tak chod do BIOSu a uloz nastavenia... potom ti to pisat nebude...
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa SwordMaster » Št 02. Feb, 2006, 21:08

NightmarE napísal:to si skladal uplne new comp hej? a prvy krat si ho spustil? ak hej tak chod do BIOSu a uloz nastavenia... potom ti to pisat nebude...
Hej skladal som uplne novy komp a prvy krat som ho pustil. Ja som v biose uz nastvania ulozil. Co tam vsetko treba nastavit, co sa tyka CPU, lebo ostatne komponenty mi idu ?

Užívateľov profilový obrázok
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 480
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PezinoK
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa bad_messiah » Št 02. Feb, 2006, 21:33

no niekde mas chybu v nastaveni na CPU,, skus si to kuknut
btw- inak ide instalacka win atd.? ak hej tak to nainstaluj a jukni ci nie je novsi BIOS a ak ano tak ho tam flashni
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa SwordMaster » Št 02. Feb, 2006, 21:36

NightmarE napísal:no niekde mas chybu v nastaveni na CPU,, skus si to kuknut
btw- inak ide instalacka win atd.? ak hej tak to nainstaluj a jukni ci nie je novsi BIOS a ak ano tak ho tam flashni
No k instalacii Win ma ani nepusti. A ina moznost ako flashutie neexistuje ?

Užívateľov profilový obrázok
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 480
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PezinoK
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa bad_messiah » Št 02. Feb, 2006, 21:57

SwordMaster napísal:
NightmarE napísal:no niekde mas chybu v nastaveni na CPU,, skus si to kuknut
btw- inak ide instalacka win atd.? ak hej tak to nainstaluj a jukni ci nie je novsi BIOS a ak ano tak ho tam flashni
No k instalacii Win ma ani nepusti. A ina moznost ako flashutie neexistuje ?
oki tak daj FSB na 200,, kukni ci napajanie v poriadku,, a potom skus loadnut fail safe settings to by ho malo rozhybat... a ked ti nejde ta instalacka co to robi?
Nepusti ta to dalej hned jak vypise tu hlasku zatuhne? trocha to opis
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Re: HELP CPU

Príspevok od užívateľa SwordMaster » Pi 03. Feb, 2006, 20:59

NightmarE napísal:
SwordMaster napísal:
NightmarE napísal:no niekde mas chybu v nastaveni na CPU,, skus si to kuknut
btw- inak ide instalacka win atd.? ak hej tak to nainstaluj a jukni ci nie je novsi BIOS a ak ano tak ho tam flashni
No k instalacii Win ma ani nepusti. A ina moznost ako flashutie neexistuje ?
oki tak daj FSB na 200,, kukni ci napajanie v poriadku,, a potom skus loadnut fail safe settings to by ho malo rozhybat... a ked ti nejde ta instalacka co to robi?
Nepusti ta to dalej hned jak vypise tu hlasku zatuhne? trocha to opis
Premazal som CMOS a tu hlasku mi uz nepise. Avsak mam dalsi problem, ked zmazem CMOS a pustim komp tak ide vsetko v pohode, teda kazdy hardware rozpoznany(na obrazovke mi ponukne ci chcem este nieco zmenit v Biose alebo pokracovat dalej a vlozit Bootovacie CD), ale ked zmenim nieco v Biose(napr. odpojenie LAN, kedze zatial ich a nepotrebujem) a nastavenia ulozim a restartujem komp, tak uz mi na obrazovke neponukne nieco zmenit v biose alebo pokracovat dalej, proste komp sa restartuje. Pri tom nemenim v biose nic dolezite.

Prosim poradte !!!

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Pi 03. Feb, 2006, 21:33

Ked si premazal cmos, dal si ten jumper zase do povodnej polohy, vsak ?

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa SwordMaster » Pi 03. Feb, 2006, 22:05

Rusty napísal:Ked si premazal cmos, dal si ten jumper zase do povodnej polohy, vsak ?
ANo, jumper som vratil do povodnej polohy.

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa SwordMaster » So 04. Feb, 2006, 22:55

Problem,ktory som mal sa zda byt vyrieseny. Prehodil som RAMky do inych slotov a spravil aj memory test a prebehol bez chyb.
Este mam vsak problem. A to, ze komp pustim az na niekolky pokus. Bud mi system nenabehne vobec, teda neda mi spustanie Windowsu alebo dokonca niekedy zobrazi len uvodnu obrazovku - Lanparty NF4 a obrazovka ostane cierna a nakonieco sa vypne, vtedy mi nezhasne jedna z tych cervenych diod, co su na doske.
KDe by mohol byt problem ?
Poradte prosim!
Vdaka

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » So 04. Feb, 2006, 22:59

Mne to robilo tiez a musel som preinstalovat windows, lebo niekedy som ani na 10 krat nezapol PC. A spravalo sa ro rovnako. Mas na tej doske najnovsi bios dufam, lebo inac by bolo jasne, kde je chyba :)

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa SwordMaster » So 04. Feb, 2006, 23:21

Rusty napísal:Mne to robilo tiez a musel som preinstalovat windows, lebo niekedy som ani na 10 krat nezapol PC. A spravalo sa ro rovnako. Mas na tej doske najnovsi bios dufam, lebo inac by bolo jasne, kde je chyba :)
Najnovsi BIOS tam asi nemam. Teda aky je uplne najnovsi ? a ked si dal novy bios, tak si uz nemal problem s pustenim kompu ?

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » So 04. Feb, 2006, 23:38

TENTO je najnovsi. Ale ked som flashol ten bios, som musel este reinstall win. Je to uplne samozrejme ze ti PC pada, lebo doska ma pravdepodobne problemy s rozpoznanim cpu :wink:

EDIT : ten link co som ti dal, tak to je diamond flash image. Ten spravi vsetko za teba, len si musis nastavit bootovanie z disketovky a vlozit prazdnu disketu a pustit exe subor. (keby si nahodou nevedel)

Užívateľov profilový obrázok
SwordMaster
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa SwordMaster » So 04. Feb, 2006, 23:55

Rusty napísal:TENTO je najnovsi. Ale ked som flashol ten bios, som musel este reinstall win. Je to uplne samozrejme ze ti PC pada, lebo doska ma pravdepodobne problemy s rozpoznanim cpu :wink:

EDIT : ten link co som ti dal, tak to je diamond flash image. Ten spravi vsetko za teba, len si musis nastavit bootovanie z disketovky a vlozit prazdnu disketu a pustit exe subor. (keby si nahodou nevedel)
tak budem musiet asi flashnut ten bios. mam k tomu vsak este nejake otazky, kdeze som to predtym este nikdy nerobil.

1. Nehrozi mi nejake poskodenie dosky ak by sa mi to nepodarilo ?
2. Nestracam tym zaruku na dosku?

VDAKA ZA ODPOVED !!

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 05. Feb, 2006, 00:00

1. Ano moze sa s tym posrat doska a to dvoma sposobmi :
- vypadne ti elektrina pocas procesu flashu
- das flashovat bios z inej dosky, alebo poskodenybios (ak das ten co som ti dal nan link, tak tuto moznost vylucime)

2. Zaruku nestracas, je to oficialny bios

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"