Zopár problémikov.

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa Loooser » Ut 27. Júl, 2010, 21:34

Zdravím :arrow:
Môj PC začal robiť neplechu. Takže najskôr...

1. V januári som si kúpil AC freezer na môj Intel C2D E8400 (nikdy nepretaktovávaný). S boxom som mal teploty okolo 32-25 stupnov. Po inštalácií AC free. teplota prakticky zostala tam kde bola. Ale ma zarazilo, ked počas predchádzajúcich horúcich dní mi ukazovalo teplotu 60!!!! Teraz ked prší a je vonku 16-18 stupnov tak mám 50 stupnov na CPU. Je to normálne? ČO s tým je??? Teploty pozerám na OCCT a na PC probe II (taká sranda na asus doske).

2. Niekedy keď vypnem PC tak ventilátor na grafickej karte sa stále točí ako by bol zapnutý comp. Musím vždy potom vypnúť tlačidlo na zdroji. Najskôr som si myslel že je to nejaká featurka, že ked je teplo v skrini alebo čo a po čase sa to vypne, lenže ono to išlo aj po 6 hodinách. Nerobí to vždy len občas. Neviete poradiť ako na to?

3. Mizne mi priestor na HDD mal som ( na C: druhá časť D: je okey) 11,3 GB voľného teraz mám 9,32 GB a stále to klesá. Win neaktualizujem, veci z netu sa mi sťahujú do D: aj všetko inštalujem tam, C: mám čisto len na win, office a pod. Bude to vír alebo čo?

Ďakujem za každú schopnú odpoveď!!!! :dance:

Užívateľov profilový obrázok
k0rben
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2124
Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa k0rben » Ut 27. Júl, 2010, 22:35

1. zrejme bud zle nasadeny alebo sa ti po case mohol uvolnit pushpin,
2. pozri ci v biose nemas zapnute nieco ako "wake on lan" "wake by pci card" atd.
3. ak tam mas win tak si mozno robi zalohu, skus si to precistit/ponastavovat
Spoiler: ukázať
Online :
|Intel i5-750@Gelid Tranquillo|G.SKILL Ripjaws 1600Mhz CL9 2x4Gb + Kingston HyperX DDR3 1600Mhz CL9 XMP 2x2Gb|Asus P7P55D|Sapphire HD5770 1Gb GDDR5 Vapor-X@900/1400+Custom Accelero S1r2|Samsung HD502HJ+Scythe Himuro|Corsair TX650|Antec 300@3xGelid Silent 12+TB SIlence 140mm+Scythe KazeMaster|Syncmaster T220|Logitech MX518 + Steel Series QCK|KME 2201 Black|Logitech S220 2.1 + KOSS SB49|

Offline :
|Intel Celeron D331 - 2.6GHz @ 2.9GHz + Akasa AK-965|WD800JD 80 GB + Scythe Himuro|Sapphire Radeon X800GTO|MSI 915PL Neo|PQI DDR 1GB 440Mhz|EC 350W|EC 5470-P4|

Offline :
|Intel Pentium III - 1.0GHz @ 1.2GHz (box)|WD200EB 20 GB + ghetto silencer|Inno3D GeForce2 MX400 64MB|Gigabyte GA-6OX|Hyundai SDRAM 256MB 133@160Mhz|250W Noname|Eurocase MD 604|iiyama ProLite E431S|>Image<

FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 4143
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa FEAR » St 28. Júl, 2010, 19:40

S boxom som mal teploty okolo 32-25 stupnov. Po inštalácií AC free. teplota prakticky zostala tam kde bola
jasne a co si cakal ? ze klesne na kolko ? pod teplotu okolia ? vysledok uvidis pri zatazi ale zjavne mas niekde problem ked to dosahuje takychto teplot ..

Co sa tyka druheho problemu tak ak sa ti to nevypina tak je problem bud v MB alebo zdroji ..

K tretiemu .. no moze take nieco robit aj nejaka haved .. tazko povedat

Užívateľov profilový obrázok
Vior95
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 413
Dátum registrácie: Št 17. Dec, 2009, 14:28
Bydlisko: Piešťany/Praha

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa Vior95 » Št 29. Júl, 2010, 21:42

k tomu tretiemu nemas nahodou tv kartu a nesledujes tv cez wmc? (media center) ked cez tuto hovadinu som nahral jeden futbalovy zapas zabralo mi to 20gb. (viem ze je to hovadina ale ja som sa cudoval ze kde sa nabralo 20 gb ked som odstranil jeden nahraty film) Takze ci nahodou nieco nenahravas :D potom jedine zeby sa nieco stahhovalo z netu a ty o tom nevies
MB GIGABYTE Z87X-D3H CPU Intel i5 4460 3.2 Ghz GPU AMD RX 480 8GB Nitro+ RAM Kingston 2*4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series HDD Seagate 1TB HDD Barracuda ST1000DM003 PSU Oľga 500B 500W LCD Dell E228WFP 22" Potkan Razer Deathadder KB Acer 6312-K (r.v. 1994) OS Win 10/Arch Linux Sound Card Asus Xonar D1 Speakers SL220/2K 110w Headphones Superlux HD660 Case Cooler Master K280

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7632
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 03. Aug, 2010, 15:44

1. zle nasadeny chladic alebo zle nanesena pasta
2. popozeraj BIOS, ci tam nie je nejaky ten wake up zapnuty. (SI si isty, ze ked vypinas PC tak davas Shutdown, vypnout? Lebo mne Vista na book napr defaultne len uspava resp hibernuje)
3. tento pocitac - klik s pravym tlacitkom na disk C - vlastnosti - vycistenie disku - tusim tretia zalozka a tam pohladaj nieco ako odstranenie tienovych kopii (ci jak sa to vola)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15723
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 04. Aug, 2010, 00:28

K bodu 1 - je sice pekne ze mas 60C, resp. 50C, ale zabudol si jednu dost podstatnu vec a tou je airflow v skrinke, ako aj otacky ventilatora na chladici CPU. Teploty budu samozrejme vyssie, ked mas minimalny prietok vzduchu v skrinke, resp. nizke (a tiche) otacky na Freezeri. Ake mas teda otacky chladica CPU ?

Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa Loooser » Pi 13. Aug, 2010, 17:54

k0rben napísal:1. zrejme bud zle nasadeny alebo sa ti po case mohol uvolnit pushpin,
2. pozri ci v biose nemas zapnute nieco ako "wake on lan" "wake by pci card" atd.
3. ak tam mas win tak si mozno robi zalohu, skus si to precistit/ponastavovat
Kde v biose nájdem wake by pci card (alebo niečo podobné)???? Prešiel som ho celý hore dole a nikde som nič také nevidel. :?:

@faugusztin otáčky mám v biose nastavené na štandart + mám v skrinke fan AC 12 (tiež standart)
@newmi pasta je nanesená výrobcom ja som to tam len pricapol.
@vior95 nemám TV kartu

V HDD som našiel miesto kde sa mi strácajú GB. Účet ktorý používam ja má 19GB, ale keď ho otvorím a spočítam objem všetkých položiek čo sú tam tak mi dokopy víde 2,5 GB.....WTF? Kde mám zvyšných 17? Skúsim stiahnuť ESET aspon skúšovnú verziu, nech tú háveď aspon vyplaší.....

:help: Ešte nejaké ďalšie rady? :cry:
Naposledy upravil/-a Loooser v Pi 13. Aug, 2010, 18:00, upravené celkom 1 krát.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15723
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa faugusztin » Pi 13. Aug, 2010, 17:57

V skrytych adresaroch, napriklad AppData. A tam mas veci kopec veci - Temp, maily z MS Outlook/Express/Windows Mail atd atd.

Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa Loooser » Pi 13. Aug, 2010, 18:07

@newmi tie tieňové somariny mi zaberali 6GB :cool: Vďaka za radu.

V tempov mám viacero, v jednom je 12GB!!!! Najväčší súbor v nom má 6,5 Mb. 99% z nich je FonXXXX.tmp. Mám to pomazať?

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7632
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zopár problémikov.

Príspevok od užívateľa newmi » Po 16. Aug, 2010, 10:52

za malicko ;) a tie tempy pomaz. Bud rucne alebo skus CCleaner.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"