Chill 450A2 - ziadna auto regulacia, stale 1125 ot/min.....

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4587
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

a

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 08. Máj, 2006, 16:56

prosim vas co to mate za zdroje?ja mam chill 400w uz dobre 2roky a nikdy som nepocul ani len naznak toho zeby hucal.....no na kyho frasa vam vyberat a strihat kable?sak ak vamide v pohode tak ho nemozete pocut.....

Inso
Ban
Ban
Príspevky: 367
Dátum registrácie: St 03. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa Inso » Po 08. Máj, 2006, 20:47

VodnikIN napísal:
subz3ro napísal:
VodnikIN napísal:To LoPiO: Myslim ze by sa to dalo napr cez regulator otacok
To sotva :wink: Ventilator je zapojeny na napajaci konektor regulacneho obvodu v zdroji, vyvedene su iba monitorovacie kable (zlty+cierny), takze externa regulacia nepripada v uvahu. KeD tak, treba zdroj otvorit a zmodifikovat to tak, ze sa "vyvedie" +12V (cerveny kabel) von zo zdroja... (treba si uvedomit ze ide o zasah, kedy sa straca zaruka!)
Ved tak som to myslel, odcvaknut kabliky, vyviest a pod :wink:
subz3ro napísal:takze som pre istotu zostal u kombinacie Chill CP400P rev.2 + Nexus na 720 rpm :wink:
Ten kablik z povodneho vetraka sa da odtial jednoducho vybrat (nejaky pin3) alebo sa musi cvakat kliestikmi?
taka otazocka mal si uz dani dole kryt z chillu??ten ventilator je tam len nastrceny do takeho plosaku na ktorom je aj cidlo thermoregulacie...takze to sa da pekne vytiahnut a mozes to cez neaku home made redukciu redukovat trebars na neakych 7V..
tu je foto ako to vyzera je to taky konektor aky ma vga na chladak...
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Po 08. Máj, 2006, 21:43

To lezgy: Ono zalezi od toho ako mas hlucne ostatne vetrone v PC. Ja som mal jednu chvilu pasivne chladenu VGA, vetrak na bedni som dal na 1400ot a cpu som spomalil na 1600ot (rovnako tichy ako vypnuty) a uz ten zdroj bol pocut a hlavne vecer ked je vsade ticho a ty chces spat ;-)

To Inso: Este som to nevyberal, ale chcel som ho vymenit za glacialatech 12ku ktoru dam na 7V ci 9V, len som sa bal aby mi nezhorel.Ide o to ze moja doska (Abit NF7) neviem monitorovat otacky ventilatorov pod 1400rpm cize ak mi nahodou odide tak neviem ako zariadit aby sa PC vypol resp dal nejake varovanie.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4587
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

a

Príspevok od užívateľa lezgy » Ut 09. Máj, 2006, 00:21

no ved vravim, musel si ho mat zaneseny alebo nieco...ja mam na PC iba 3 ventilatory...ak vypnem grafiku mam len zdroj a cpu...cpu je AC freezer ten nemam sancu....a chill...obsolutna pohoda...spendlik by si na stol pocul.takze bud mate zanesene zdroje alebo ste tak posahani s toho hluku ze vam asi hrabe:)
nic v zlom ale poznal som chlapa ktoremu vadilo ked sa pri starte uakzalo logo windowsu lebo ho neskutrocne zdrziavalo pri jehgo tvorivej praci:)
poniektori budu asi podobna kategoria fanatikov:)

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » Ut 09. Máj, 2006, 01:43

legzy: mno zas neviem aky freezer mas, ale na 12V je ho dost pocut, aj ked je uplne novy...ale tak kazdy povazuje za ticho nieco insie.
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
hanni
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 179
Dátum registrácie: Št 02. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom (31)

Príspevok od užívateľa hanni » Ut 09. Máj, 2006, 13:53

Akykolvek AC na CPU je pre mna osobne dost hlucny....a rovnako aj 12 cm fam na 1200 otacok uz narobi dost hluku...

Trosku je pre mna ten 400W Chill sklamanim,lebo som sa ho este tento rok chystal kupit. Teraz uz asi skor pojdem do 420W Enermaxu Liberty.Na niektorych forach som dokonca cital,ze je realne tichsi,ako 400W Chill. O tom,ze je kvalitnejsi je skoda sa aj bavit.

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: a

Príspevok od užívateľa subz3ro » Ut 09. Máj, 2006, 16:20

lezgy napísal:a chill...obsolutna pohoda...spendlik by si na stol pocul.takze bud mate zanesene zdroje alebo ste tak posahani s toho hluku ze vam asi hrabe:)
casom sa v ramci utisovania PC dopracujes k bodu, ze dost podstatnym hlukom je prave stock ventilator na Chilloch. Uznavam ze niekto to nevie pochopit, ale neuznavam ze nazyva posahanym druheho, ktory to chape. Ad spendlik na stole - ten som pocul aj so stock chladicmi na komponentoch, keDze cinknutie kovu o drevo ma zvukovy prejav pre ludske ucho vo velmi dobrej casti spektra...
Inak ozaj nic v zlom - ak mas zaujem prist do ziliny, mozem Ti ukazat aky hluk ma zostava v ktorej stock vetrak Chillu prekazal 8)
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa LoPiO » Ut 09. Máj, 2006, 16:43

To Legzi: neviem o com kecas, vies aky prietok vzduchu tlaci 14cm na 1100 ot/min :? asi si to nepocul. Mne huci este v kompe grafika a chipset, preto mi zatial chill nevadi.
On proste nereguluje ako ma. Este som nevidel otacky pod 870 a to som bol vtedy u Joseho kde sme to skusali a otacky vysli na 1000 ale uz sa ani nepohli a to bol komp otvoreny stale a chill vysaval studeny vzduch.

Proste to zle reguluje. Niet o com. Dobrotam reklamoval chill 400W rev. 1 a reklamaciu mu uznali a kedze nemali rev.1 tak mu dali hned tri. A ten reguluje tak ako ma, cize chyba tam je.

Inso a mas niake fotky ako si to spravil :? :) Viac pohladov ;)

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Ut 09. Máj, 2006, 17:09

LoPiO napísal:Dobrotam reklamoval chill 400W rev. 1 a reklamaciu mu uznali a kedze nemali rev.1 tak mu dali hned tri. A ten reguluje tak ako ma, cize chyba tam je.
Hmm... rev.1? rev.3... pockaj, LoPiO, zacinaju sa pliest hrusky s jablkami...
400W rada Chill Innovation ma resp. mala 4 zdroje...
stare modely specifikacie ATX1.3... t.j. CP400P a inovovany CP400P rev.2 model s 24pin + PCIE konektorom:
http://www.chill-innovation.com/cp400p-output.asp
novsi model specifikacie ATX2.2... CP400P2:
http://www.chill-innovation.com/cp400p2-output.asp
a jeho inovovanu verziu... CP400P3:
http://www.chill-innovation.com/cp400p3-output.asp
Z menovanych, pokial viem, tak CP400P2 este problem s kalibraciou regulatora otacok mal, takze to je asi jedna z veci co konecne odstranili v najnovsej revizii.
:)
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
UFO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 394
Dátum registrácie: Ne 06. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od užívateľa UFO » Ut 09. Máj, 2006, 18:55

Takze ako vravi LoPiO, ja som mal "prvy 400Wattovy model Chilla", cize CP-400P. Mal som ho z czechcomputer.cz kupenu zaciatkom minuleho roka. Dal som ho reklamovat (neviem preco az po roku :)) a samozrejme, ze CP-400P uz nemohli mat, tak mi dali novy model CP-400P3. Teraz som s hlucnostou, resp. tichom uplne spokojny. Toci sa, ako ma (700-1000). Ked som odpojil vsetky mozne "hluk vydavajuce komponenty", ten zdroj som nepocul, kym som k nemu nedal ucho. A to som na ticho v kompe dost narocny.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4587
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

a

Príspevok od užívateľa lezgy » Št 11. Máj, 2006, 11:14

chlapi bud ste necitali co som pisal alebo.....
opakujem neexistuje chladic ktory by ste nepoculi bezat lebo samotne lopatky MUSIA robit hluk ked udieraju o vzduch.
osobne ako vravim mam ten chill a ani naznak toho zeby hucal alebo nieco.
ak vyberem grafiku osta mi on board. a ak mam AC freezer cooling....tak rucim za to ze nebudete pocut nic.....ak uz nastavim ucho k zdroju tak vtedy pocujem nieco ale ak sedim a pisem alebo nieco tak nemam sancu nieco pocut....

btw...k tomu chlapikovi co napisal ze AC je shit...no myslim si ze neexistuje zrejme chladic ktory by uspokojil tvoje poziadavky jednoducho ak zoberes vykres a zacnes nim mavat tak budes pocut ci ches albo nie.finta je v tom ze ten AC jednoducho nepocujes.....
nie tak davno ho vsetci vynasali do neba pre jeho antihlucnost...no ze vyvoj ide dalje a ze su teraz chladice ktore robia o 1stupen nizsiu teplotu a hluk o zanedbatelnu ciastku a ktory bude omesiac zase shit tak ja uz neveim.ako vravim

bud mate zanesene zdroje alebo fungujete na inej frekvencii....netopiere:)

to by aj slo pochopit kedze ste za kompom a vychadzate len v noci:))presne ako ja:) akurat ze nic nepocujem....a rozoberat zdroj len preto lebo lebo tak fakt uz neviem.....

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Re: a

Príspevok od užívateľa erik » Št 11. Máj, 2006, 11:35

lezgy napísal:chlapi bud ste necitali co som pisal alebo.....
opakujem neexistuje chladic ktory by ste nepoculi bezat lebo samotne lopatky MUSIA robit hluk ked udieraju o vzduch.
na 5V su otacky take male, ze vzduch ktory naraza na lopatky uz je prakticky nepocutelny... samozrejme zalezi od fanu...

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: a

Príspevok od užívateľa subz3ro » Pi 12. Máj, 2006, 12:28

lezgy napísal:osobne ako vravim mam ten chill a ani naznak toho zeby hucal alebo nieco.
***
.....ak uz nastavim ucho k zdroju tak vtedy pocujem nieco ale ak sedim a pisem alebo nieco tak nemam sancu nieco pocut....
Pokial mas 1mm hrube plechy na case a pocitac na hrubom koberci, tak je to uplne mozne.
Ale co keD mas toto:
Obrázok
a mas to takto:
Obrázok
:?: :wink:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » Pi 12. Máj, 2006, 15:33

... mam to co mam a ked odstavim vsetky pridavne ventilatory (12cm scythe + 12cm nexus + 9cm nexus), ktore su aj tak uz v beznej prevadzke zregulovane len na sepot, tak nech robim co robim, mojho chilla nepocujem ani pri otvorenej bocnici ... az ked sa priblizim k nemu uchom na par cm, tak vnimam aerodynamicky sum, no to je vsetko ... otacky podla rocneho obdobia kolisaju medzi 900 a 1300 (pri 35C v izbe minule leto)
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Pi 12. Máj, 2006, 18:49

Mam taky dotaz, kedy to pocuvate?? Pretoze ak cez den ked vonku svistia auta jedno za druhym, v kuchyni hra radio, akurat ste dopocuvali CD tak ucho je naladene na vacsi hluk a teda si ako keby samo znizi citlivost na vonkajsie podnety. Ale vecer o druhej hodine ked vsetko spi a naopak ucho nic nedrazdi tak ako keby nadobuda na citlivosti a vnima aj to co cez den nie.
Ja napriklad cvoje PC cez den nepocujem, zacne ma otravovat az vecer okolo polnoci a jednej a duplovane ked idem spat...
Snad ste porozumeli co som chcel povedat ;-)
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"