Strana 1 z 1

CMOS Checksum error – Defaults Loaded

Napísané: Št 01. Okt, 2009, 11:34
od užívateľa rob2007
Vcera sa mi nezdala stability mojho XP. 3x po sebe zatuhol pri praci v 2D. Tak som v BIOSe zdvihol napatie CPU z 1.28V na 1.30V + (len tak… ) aj takt RAM z default 1066MHz na 1100MHz.
Po prvom poste najskor nahlasil nejaku divnu chybu : CPU un??? ( -nejake slovo-kt. si uz napamatam) or has been changed – check the CPU ??? .
Tak som uplne resetol bios ( bol OC ) na doske + vymenil RAM OCZ 1066 za Samsung 800. Uz ma nepusti ani do SETUPu/BIOSu a zatuhne hned pri poste a nacitani SATA HDD. ( Este nacita moje CPU kt.ma default 2.5GHz ako 1.60 GHz! )
Hodi hlasku CMOS Checksum error – Defaults Loaded
F1 to continue, ale je komplet TUHY.
Je to CPU ( presne rok stary ) alebo odisla maticna po dlhodobom cca 2,5 rocnom pretaktovavani ?
Zostava v podpise.
THX

Re: CMOS Checksum error – Defaults Loaded

Napísané: Št 01. Okt, 2009, 11:59
od užívateľa MaxPayne
nie z doskou to nemusi mat nic spolocne,skus testovat po 1ramke atd atd nastartovat pc bez hdd,ci dvd rom,a zistit ktory komponent ti to robi

Re: CMOS Checksum error – Defaults Loaded

Napísané: Št 01. Okt, 2009, 14:05
od užívateľa rob2007
RAMka to asi nebude-lebo ako som spominal, zmenil som z 2x 2GB 1066 OCZ na 1x 1GB 800 Samsung a stale to iste... vyskusam odpojit vsetky SATA HDD ( radic na PATA disky som uz vybral a disky odpojil )