NEJDE ZAPAT PC :(

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
diZZy
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
Bydlisko: Nitra P. háje

NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa diZZy » Ne 10. Máj, 2009, 11:25

zdravim mam problem mam novy pc (GK nvidia geforce 7300gt,2ggb ram kingston,procesor intel 1jadro 2.55 ghz doska asus P5ND2 SE zvukova karta creative a hlavny problem je 300w zdroj noname nainštaloval som si windovs všetko islo v pohodičke už som doinštalovaval drivery a mal som zapaty vo zvukovej karte koncovy conector na sound a ako nahle som to odpojil pc zhasol a nejde mi zapat kontrona dioda na zakladnej doske svieti všimol som si ak zapnem pc tak sa chladiaca vrtula na GRAFIKE A NA PROCESORY pohne cca o 1 cm a potom nič proste ako keby je tam slaby prud myslite ze to moze byt v zdroji či je chiba v niečom inom ? pls hepl :( ? ale pri inštalacii mi to šlo v pohode :(

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 10. Máj, 2009, 11:30

- zvlastne, ak sa to stalo pri pripajani reprakou
- skus vymazat cmos
- nemas tam nejaky skrat ? (12V sa dotika zeme alebo daco podobne???)
- mas moznost vyskusat iny zdroj?
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
diZZy
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
Bydlisko: Nitra P. háje

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa diZZy » Ne 10. Máj, 2009, 11:36

no ja fakt neviem ... proste som vypojil koncovku z reprakov a cvak a už vobec nechcel naskočit dneska som ho rano cely rozobral všetko znovu dvokladne pozapajal a nič ako som vravel tak pri zapati pc sa pohnu iba vrtulky ale iba na sekundu ... keby mi zhorel procesor tak by sa čo dialo ? aspom by mi naskočil bios či nie poradte prosim ja sa fakt tomu nerozumiem ...:( dneska idem k bratrancovy on ma 400 w značkovy dzroj tak uvidim v čom moze byt este chyba ? keby je slaby zdroj tak by sa pc spustil ??
btw: ten zdroj som daval do bratoveho pc a v pohodičke ide lenze brat ma taky pc ze mu tam seka aj skype xDD

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa stanomx » Ne 10. Máj, 2009, 12:18

no podla mna to vycvaknutie reprakov vonku ma na svedomi zvukovku, ktora ma nasvedomi dosku, ktora ma mozno na svedomi ine komponenty
ake to boli repro? mozno mali nejako blbo polozenu zem alebo nieco tam bolo proste zle a spravil si paradny skrat
(napr. ze na GND jacku bolo aj nieco ine ako tam malo byt,.... a ked si vytahoval GND sa spojilo s L aj R channelom)
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
diZZy
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
Bydlisko: Nitra P. háje

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa diZZy » Ne 10. Máj, 2009, 12:22

no :D tak tomuto moc nechapem čiže ty misliš ze mi to odpalilo dosku ? :smutny: repraky mam logitech 2+1

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa stanomx » Ne 10. Máj, 2009, 13:16

no tak zase na tieto repraky mi to moc nesadne... ale je to mozne
proste si predstav ze tam islo ja neviem +12V cez to GND no a ked si vytahoval jack tak prask!
nie je to az take pravdepodobne ale stat sa to moze
RAMMSTEIN

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa Brandoo » Ne 10. Máj, 2009, 13:43

Ked sa mne podarilo za pomoci ventilatoru odpalit dosku (skrat), tak kludne to moze byt aj tvoj pripad ale so zvukovkou...

- Ked si ho rozoberal, tak si spozoroval dake zmeny na doske alebo inde?
- Este ked fungoval, hral si daku hru co by PC viac zatazilo? (stalo sa mi to s Eurocase zdrojom.. po zatazi na druhy den vybuchol)

Čo môžeš skúsiť je:
- Iná zásuvka
- Spustiť PC len so základnými komponentmi (doska, CPU, RAM, VGA, HDD, zdroj + monitor)
- Ak nič nepomôže tak vyraďovacou metódou testovať jednotlivé komponenty v inom PC (ale pozor na statickú elektrinu, asi aj to zohralo rolu pri tvojom PC)

^landser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Ut 02. Sep, 2008, 20:32
Bydlisko: Nitra

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa ^landser » Ne 10. Máj, 2009, 15:15

no pani ja už som zufali bol som u jedneho kamoša on sedi pri tom už 11 rokov a čudoval sa ako kar ... proste ze co moze byt pricinov toho všetkeho .... on vravel ze ked doska svieti na zeleno tak by nemala byt odpalena vytiahol som aj tu zvukovu kartu a tiež to nešlo iba sa vzdi pohne chladenie vrtule a nic ... :( neviem co mam robit ...co mam kupit ked vlastne neviem co odislo :( ach jaj :( a hral som na tom jedine counter strike 1.6 :p

^landser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Ut 02. Sep, 2008, 20:32
Bydlisko: Nitra

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa ^landser » Ne 10. Máj, 2009, 15:32

btw: to som ja baronage len pisem z bratrancoveho nicku . :-)

//tak pis zo svojho aby v tom nebol bordel, gammaray

D3VIANT
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Ne 05. Apr, 2009, 14:36

Re: NEJDE ZAPAT PC :(

Príspevok od užívateľa D3VIANT » Št 14. Máj, 2009, 11:37

^landser napísal:no pani ja už som zufali bol som u jedneho kamoša on sedi pri tom už 11 rokov a čudoval sa ako kar ... proste ze co moze byt pricinov toho všetkeho .... on vravel ze ked doska svieti na zeleno tak by nemala byt odpalena vytiahol som aj tu zvukovu kartu a tiež to nešlo iba sa vzdi pohne chladenie vrtule a nic ... :( neviem co mam robit ...co mam kupit ked vlastne neviem co odislo :( ach jaj :( a hral som na tom jedine counter strike 1.6 :p
To tak nie je celkom pravda. Ver mi ze som uz videl dosky co boli odpalene a svietila kontrolka. Dokonca raz som videl aj grafiku s dierou a FUNGOVALA. Ale aj ked sa ti daco "odpali" nemusi to byt vidno. Aj minule som s kolegom riesil pocitac a na jednej suciastke bola iba celkom malicka dierka, ale uplne drobna.
Podla mna ti nic ine nezostava ako odskusat suciastky, jedno za druhym. Radim ti zacni s matickou a potom zo zdrojom.
MB: ASUS MAXIMUS VIII ALPHA HERO
CPU: INTEL i7 6700k + Noctua NH-U14S
RAM: Kingston HyperX 32GB 36000Mhz
GPU: ZOTAC EXTREM GTX1070
SKRINKA: Corsair Obsidian 750D Airflow edition
ZDROJ: SEASONIC 700W Gold

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"