Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa andynko » Pi 06. Mar, 2009, 18:58

Kamos ma 3 roky staru zostavu doska DFI NF4-UltraD a zdroj Akasa 460W AK-P460FG

Vsetko frcalo az do dnes, nezapne sa pc

S inym zdrojom vsetko funguje, predpokladame teda vadny zdroj, na doske su dve zlte kontrolky jedna pri grafickej karte a druha pri ram, ta pri ram sa nerozsvieti, ze by vadne napajanie ???

Rad by som Vas poprosil ak ma niekto s tym skusenost, alebo s tymto zdrojom... chcel by ho nechat opravit, doporucite niekoho?

FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 4143
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa FEAR » Pi 06. Mar, 2009, 19:43

Vsetko frcalo az do dnes, nezapne sa pc - n oono zvykne nieco ist a jedneho dna to proste uz nejde :)

S inym zdrojom vsetko funguje, predpokladame teda vadny zdroj, na doske su dve zlte kontrolky jedna pri grafickej karte a druha pri ram, ta pri ram sa nerozsvieti, ze by vadne napajanie ??? - no take otazky nechapem ... ked na zaciatku je uz aj odpoved .. :) ked to s inym ide tak je v tom trochu logiky ze ten povodny asi dobry nebude ....

a rada na zaver zdroj sa neoplati opravovat ... nie preto ze tam mozno vymenis suciastku za 3euro ale ze je nacase tam dat nieco poriadne ;)

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa andynko » Pi 06. Mar, 2009, 19:55

FEAR napísal:...
nechcel som opakovacieho papagaja ale odpoved :)

Co znamena ked nesvieti kontrolka pri ram, ktore napajanie je vadne?

Akasa robi dobre zdroje, nevidim dovod na kupu noveho za 60 eur ak je vadny nejaky kondenzator za 50 centov

... ak vies o niekom kto to opravuje posli mi info

FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 4143
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa FEAR » Pi 06. Mar, 2009, 20:02

Tak prepac ...to vies choroba z povolania ...niekomu radit zo skusenosti ... tak teda prajem uspesnu opravu ...

ps. neviem ktore napajanie je vadne ked nesvieti ta kontrolka... a neviem kto to opravuje ... snad ti pomozu iny :hi:

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa Brandoo » Pi 06. Mar, 2009, 21:07

Ked si zapajal iny zdroj a PC fungoval, tak si spozoroval niejake odlisnosti v spravani PC (on pozna najlepsie svoj PC tak sa ho spytaj)? myslim daky error, BSOD, reset, mrznutie alebo nizsi vykon? Skus postit dake zatazove testi alebo Memtest 86+, Prime 95 alebo Ati tool... aby si zistil ci doska a ostatny HW je OK. Potom poradime co kupit aby to fungovalo :)

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa andynko » So 07. Mar, 2009, 00:21

emPORiO napísal:Ked si zapajal iny zdroj a PC fungoval, tak si spozoroval niejake odlisnosti v spravani PC (on pozna najlepsie svoj PC tak sa ho spytaj)? myslim daky error, BSOD, reset, mrznutie alebo nizsi vykon? Skus postit dake zatazove testi alebo Memtest 86+, Prime 95 alebo Ati tool... aby si zistil ci doska a ostatny HW je OK. Potom poradime co kupit aby to fungovalo :)
v haji je hlavny napajaci 24 pinovy konektor dosky na tej AKASE, asi to cez vikend rozoberiem a premeriam

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa andynko » Št 12. Mar, 2009, 21:58

emPORiO napísal:Ked si zapajal iny zdroj a PC fungoval, tak si spozoroval niejake odlisnosti v spravani PC (on pozna najlepsie svoj PC tak sa ho spytaj)? myslim daky error, BSOD, reset, mrznutie alebo nizsi vykon? Skus postit dake zatazove testi alebo Memtest 86+, Prime 95 alebo Ati tool... aby si zistil ci doska a ostatny HW je OK. Potom poradime co kupit aby to fungovalo :)
Takze som to rozobral A !

24 pin som premeral voltmetrom a vsetky hodnoty su ok (zdroj som mal spusteny ale naprazdno bez pripojenia k doske a pc)

Dal som ten akoze pokazeny zdroj do vykonnejsej zostavy a tam vsetko ide, tak ja tomu nerozumiem !!!

Dam ho naspat a nerozbehne sa, na DFI nesvieti opat oranzova kontrolka pri pamatovych slotoch, dal som tam 500W Seasonic a nabehlo to.

Takze zacinam podozrievat dosku? Vase tipy?

EDIT:

Tak som pokročil - v pripade ak vypnem komplet napajanie po zapnuti sa PC rozbehne. Ked ho vypnem ale necham "pod napatim" tak sa pocitac nezapne nikdy ani za minutu ani za 5.

Užívateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 413
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Re: Akasa 460W + doska NF4-UltraD nejde

Príspevok od užívateľa j0hny » So 14. Mar, 2009, 08:28

Skus zmerat pin power ok (nie zapinaci ale kontrolny ak ho ma :) ) a standby v tej situacii ked nejde zapnut PC. Alebo zmeraj vsetky napajania, a potom tam nahod ten druhy zdroj a zmeraj znova. Kazdopadne to je nejaka ochrana, niektore dosky to maju dokonca v biose, obcas robia problemy nastavenia napajania, acpi atd...
Inac s tou opravou... ked to chces mat kvalitne tak podla veku tej zostavy tam koncia kapacity, a to sa rozhodne neoplati menit. Ja osobne ked mam este nervy nejaky zdroj opravovat, tak tam osadzujem kvalitne kondiky ktore v maloobchodnom retazci stoja okolo 2 €/ks (105°C a vseliako prisposobene pre spinane zdroje) a je ich tam +- 10, k tomu si pripocitaj 10€ za hodinu prace ktore zaplatis bez ohladu na to ci sa zdroj podari opravit alebo nie :rolleyes:

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"