Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa KingTommy » Ne 02. Nov, 2008, 01:37

Zdravím, chcel by som vedieť koľko decibelov dosahuje HX520. Ďakujem.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15288
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 02. Nov, 2008, 01:50

Dalsi co nevie hladat na strankach produktu, ze ?

http://www.corsairmemory.com/products/hx.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.corsairmemory.com/_images/ch ... _noise.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa KingTommy » Ne 02. Nov, 2008, 02:01

Ďakujem a ospravedlňujem sa za spamovanie. Keď už som tu bol, tak som to napísal, pozrieť na oficiálne stránku ma v tú chvíľu vôbec nenapadlo.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

imbooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 282
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2008, 21:55
Bydlisko: Rožňava

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa imbooo » St 05. Nov, 2008, 20:41

Zdravim, tak dnes mi dosiel cx400. Celkom sa mi paci. Hlluk je asi na urovni hx520, mozno o trosicku "hlucnejsie", ale normalne to nie je spoznat. Ventilator sa toci trosicku rychlejsie, ale je tichy! Kable su dost dlhe, pevne. Telo je tiez pevne. Ako vzdy.
Zaruka normal 36 mesiacov.
...dobry zdroj za tych 1500sk. :good:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0UsjxMjPRg

Toto video som sem dal nie aby bolo pocut aky je tichy(lebo mam tam este dve dalsie vetraky a je to nahrane len fotakom), ale je tam vidno otacky ventilatory.

Edit: Po odpojeni vetrakov a po namontovani ac freezer 7 pro mozem kludne povedat, ze tento zdroj je naozaj tichy, v skrini uz pocut hlavne pevne disky. :-)
Zdroj mozem odporucit :good:

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2937
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa stanomx » Št 13. Nov, 2008, 23:02

no mam ho uz aj ja (CX400) ... tichy... v podstate je ... ale vedel by som si predstavit aj nieco co nieje pocut... :D
inac kable su super... a celkom pomohol k prievanu v bedni.. celkom fajny zdroj za tu cenu (1452 - Barnet) Hehe...
dokonca sa mi vypina monitor ak je potenciometer na predpetofke nastaveny na tych 65W (pri 100% zatazi oboch jadier) huh... asi je to mierne poddimenzovane :P cize ucinnost je perfektna tiez... :cool:
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa palee » Pi 28. Nov, 2008, 13:16

Corsair uviedol ďalší zo svojich zdrojov rady "Professional" Corsair HX450W s modulárnou kabelážou, 1 silnou 12V vetvou (33A), 80 Plus Bronze certifikáciou a 7-ročnou zárukou...

Corsair launches modular 'Professional Series' 450W PSU

Obrázok

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5977
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa Brandoo » So 29. Nov, 2008, 17:48

Cfte vedel by mi niekto povadat preco Corsair VX550 piska? cim to moze byt sposobene... viem ze to neni taky dobry zdroj ako ostatne ale budis...

Bol aj na reklamacii ale nepresiel... vsetci technyci sa nan divali jak telce na vrata a nevedeli preco piska... je to zahada

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2937
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa stanomx » So 06. Dec, 2008, 14:38

takze... piskanie zdroja je pravdepodobne zapricinene trafom... neviem ci sekundarnou abo primarnou cievkou, ale jedna z nich to bude... vecsinou tam bzuci izolacia alebo ramcek trafa od vybracii alebo nejakych vln, proste je tam nekvalitne trafo.(ja napr. som si malicke trafko odhlucnil tak ze som z neho znal ochranne plasty...
ALE no neviem ti povedat ci by si to mal robit, skor nie!
piskat mozu aj tranzistory (ak su pretazene hlavne)
a vlastne asi vsetko
____
EDIT: HDD je spet a slape ako hodiny
Naposledy upravil/-a stanomx v Pi 16. Jan, 2009, 16:32, upravené celkom 1 krát.
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2937
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa stanomx » Pi 02. Jan, 2009, 21:13

hmm to mám ja štastie, nechcem nikoho zavádzať ale práve mi vyhorela moja HD322HJ od Samsungu, pri štartovaní PC, no nviem čím iným by to malo akže byť ak nie zdrojom, ale od značkového corsairu alebo čo to vlastne je by som čakal viac ako od starého o polovicu a viac lacnejšieho poľského zdroja (značka micase) :cry: nuž modlime sa za mojich cca 150GB totálnych hlúpostí :D a nech rýchlo príde nový kúsok
:!:
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
Bifi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2009, 02:04

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa Bifi » So 03. Jan, 2009, 22:41

ja by som sa cel opytat, ze ci je mozne aby mi isiel zdroj http://www.alza.sk/SK/zdroj-corsair-vx5 ... d81408.htm" onclick="window.open(this.href);return false; aj na starsiu MB... (respektive od coho to zavisi)..
thx za odpoved.. :D

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7260
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa gammaray » So 03. Jan, 2009, 22:56

Ako som ti uz pisal v Nakupnej poradni ber kludne CX400W alebo VX 450W. VX550 nevyraba Seasonic, ako mozes vidiet na prvej strane tejto temy. Vybral si ho pravdepodobne preto lebo na to ze to je Corsair a ma 550W nieje taky drahy.
Ktorykolvek zdroj kupis bude plne kompatibilny s tvojou doskou. Kazdy zdroj ma 20+4 pin konektor.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 4,0 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: 24" LCD SAMSUNG P2470HD, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Logitech X-230, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Tomo.69
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 14:19

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa Tomo.69 » Po 12. Jan, 2009, 17:45

zdravim,
chcem sa opytat ci zdroj CORSAIR CX400 bude stacit na moju zostavu.

asus p4p800
intel pentium 4 2.8GHz @ 3,2 GHz prescott
MSI NX6800GT 256MB AGP
DDR1 2560MB (2x1GB adata + 2x256MB kingston)
2x DVDrom
2x HDD (WD 250GB a seagate 250GB)
+ 3x ventilatory, sietovka, pridavne usb

ja sa velmi nevyznam v zdrojoch takze by som vas chcel poprosit o radu (takze pls moc na mna nenadavajte.)
vsimol som si ze uz je tu par prispevkou o tom to zdroji a vyzera ze ste celkem spokojni.
moj neodborny nazor je ze 400W by malo stacit na moje PC + niaka rezerva do buducnosti
takze myslite ze tento zdroj je naozaj kvalita a oplati sa mi donho investovat 48eur ???

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 12. Jan, 2009, 19:04

ten zdroj to v pohode zvládne :good:

Užívateľov profilový obrázok
eFatal2ty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2230
Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa eFatal2ty » Št 15. Jan, 2009, 21:10

Zvladne moj zdroj Corsair TX750W GTX280 SLi pri +30% nataktovanom Q6600 (G0) 8GB 800MHz CorsairKIT OC +1/2 WDC Blue 500GB ??? V buducnosti planujem kupit 2 take karty(najprv jednu potom druhu) a trosku im aj pridat OC. Tak dufam ze zdroj nebudem muset menit . Na stranke mi to vyhodilo ze musim mat 1000W. A skusil som dat 3karty a 5HDD a hodilo to tiez 1000W zdroj to je niake divne.(Tam v tom PSU search) Moj zdroj ma potrebne konektory na 2tieto karty. Len chcem vediet ci to utiahne.
MY RETRO PCs
Spoiler: ukázať
9xBEAST-PC99: MTB: ASUS P3B-F, Intel 440BX, BIOS: 1006 CPU: Intel Pentium!!! 600MHz (Katmai), 100MHz FSB, 512kb Cache RAM: Apacer 256MB(2x128MB) SD-RAM 100MHz CL2 Fast VGA: Matrox Millennium G400 MAX DualHead 32MB SGRAM AGP2x 3DA: Procomp G111 Voodoo 2 12MB SLi 100MHz PCI SND: Creative SB Live! X-Gamer CT4760, EAX2.0 16Bit PCI LAN: 3Com 3C905C-TX-M PCI 10/100Mbps HDD: 2xMaxtor D740X-6L 20GB 7200rpmn ROM: Teac DVDR, CDRW, 2xFDD BOX: DTK WT-PT074 PSU: Delta DPS-300PB-2 300W ATX COOL: cpu: CoolerMaster; case: 2xAKASA AK-182-L2B Amber 8cm CRT: Philips Brilliance 109P 19"CRT 1280x1024x32@85Hz DSK: Chicony KB-8993 Keyboard, PS/2 + Logitech Cordless Wheel Mouse M-RK45 PS/2 REPRO: Creative Cambridge SoundWorks FPS1000 4.1 EAX OSW: MS Win 98 SE (DX7.0, WMP6.4, IE5, Office 2000 Pro)

DOS/W95-PC96: MTB: Lucky-Star 5I-TX1, Intel 430VX CPU: Intel Pentium MMX 200MHz, 66MHz FSB RAM: 32MB(2x16MB) EDO-RAM 66MHz 60nsVGA:ExpertColor s3Trio Virge/DX 4MB PCI SND: Creative SB AWE64 Value CT4380, ISA LAN: 3Com 3C509B ISA HDD: WDC 4GB IDE ROM: Panasonic CDROM, FDD BOX: Standard AT PSU: Treetek TRT-200W AT COOL: case: 1xFoxconn 8cm CRT: ?? DSK: ??REPRO: ?? OSW: MS Win 95b (DX3.0, WMP, IE3, Office 95)

9xMODEL-PC98: MTB: Aopen AX6B, Intel 440BX CPU: Intel Pentium II MMX 450MHz (Deschutes), 100MHz FSB, 512kb Cache RAM: pqi 256MB(2x128MB) SD-RAM 100MHz CL2 Fast VGA: 3dfx Voodoo 3 3000D 16MB SDRAM AGP2x SND: Creative SB Live! Value CT4670, EAX2.0 16Bit PCI LAN: 3Com 3C905C-TX-M PCI 10/100Mbps HDD: 2xMaxtor 15GB 7200rpmn ROM: Sony DVD, CDRW, FDD BOX: Standard ATX PSU: Deer DR-B350ATX 350W COOL: case: 2xAKASA 8cm CRT: ?? DSK: ??REPRO: ?? OSW: MS Win 98 SE (DX7.0, WMP6.4, IE5, Office 2000 Pro)

MILLENNIUM-PC00: MTB: Gigabyte GA-6OXET, Intel 815 CPU: Intel Pentium III EB 1GHz (Coppermine), 133MHz FSB, 256kb Cache RAM: Hynix 512MB(4x128MB) SD-RAM 133MHz CL2 Fast VGA: Hercules 3DProphet II GTS PRO 64MB AGP4x SND: Creative SB Live! 5.1 SB0100, EAX2.0 16Bit PCI LAN: 3Com 3C905C-TX-M PCI 10/100Mbps HDD: 2xSeagate 40GB@32GB 7200rpmn ROM: LG DVD+CDRW Combo, FDD BOX: DTK Blue ATX Window PSU: Fortron 400W ATX-400PNF COOL: case: 4xEvercool Blue LED 8cm CRT: ?? DSK: ??REPRO: ?? OSW: MS WinME (DX7.1, WMP7, IE5.5, Office 2000 Pro)

DEXTER8-PC02: MTB: Abit ST6, Intel 815EP CPU: Intel Pentium III-S 1.4GHz@1.62GHz (Tualatin), 133MHz FSB, 512kb Cache RAM:Micron(Crucial) 512MB(2x256MB) SD-RAM 150MHz CL3 Fast VGA: Creative nVidia GeForce4 Ti 4600 128MB AGP4x SND: Creative SB Audigy IEEE1394 SB0090, EAX3.0 16Bit PCI LAN: Intel PRO/1000GT RAID: PromiseFastrak 2000TX UATA133 HDD: 2xMaxtor DiamondMax9 120GB 7200rpmn RAID0 ROM: LG DVD+CDRW Combo, CDROM, FDD BOX: Alien Green case with window PSU: Maxpower 400W COOL: ?? CRT: ?? DSK: ??REPRO: ?? OSW: MS Win2000SP4 (DX8.1, WMP8, IE6, Office XP Pro)

RETRIX-PC03: MTB: Abit NF7-S, Socket A, nForce2U CPU: AMD AthlonXP 3200+ (Barton), 400MHz FSB, 512kb L2Cache RAM: Kingmax 1024MB DDR400 CL3 VGA: MSI nVidia GeForceFX 5900 128MB DDR AGP8x SND: nVidia SoundStorm integrated HDD: 2xSeagate 160GB 7200rpmn SATA150 RAID0 ROM: LG 2x DVDRW, FDD black BOX: Tracer Phantom ATX Red PSU: Xilence Power 400W ATX COOL: cpu: Titan TT-CU5TB; case: 1xThermalteke Blue LED LCD: LG Flatron L194WS, VGA DSK: ?? REPRO: ?? OSW: MS WinXP SP2 (DX9.0c, WMP10, IE7, Office 2003 Pro)

MATRIX-PC04: MTB: ABIT IC7-MAX3, Socket 478, Intel 875P CPU: Intel Pentium4 HT 3.4GHz(Prescott), 800MHz FSB, 1MB L2Cache RAM: Kingston 2048(4x512MB)MB DDR400 CL2 Dual Channel VGA: Inno3D GeForce 6800GT 256MB DDR3 AGP8x SND: Creative SB Audigy 2ZS Gold 24Bit PCI HDD: 2xWD2500AAJS 250GB 7200rpmn SATA150 RAID0 ROM: NEC 2x DVDRW, FDD, CR BOX: Coolermaster Wave TAC-T01 PSU: Enermax EG465AX-VEG 460W ATX COOL: cpu: Zalman CNPS7700-AlCu; case: 2xZalman Greene LED LCD: LG FlatronSlim L1770HQ-BF 17" 1280x1024, 4ms, 2000:1, DVI DSK: Microsoft Wireless Optical Desktop Elite Set, PS/2 REPRO: Creative Inspire T3100 2.1 OSW: MS WinXP SP2 (DX9.0c, WMP10, IE7, Office 2003 Pro)

TOXIC-PC05: MTB: ASUS A8N32-SLI Deluxe, Socket 939, nForce4 SLIx16 CPU: AMD Athlon64 X2 4600+ 2.4GHz@2.68GHz (Manchester), 1GHZ HT, 1MB L2Cache RAM: Corsair LLPRO 2048MB DDR438 CL2 Dual Channel VGA: 2xMSI nVidia GeForce 7900GTO 512MB DDR3 PCIE16x SLI SND: Creative SB X-Fi Fatal1ty 24Bit PCI HDD: 2xWD740 Raptor 10000rpmn SATA RAID0, 2x Seagate Barracuda 320GB 7200rpmn SATA300 RAID0 ROM: 2xSony DVDRW BOX: Silverstone Kublai KL01 PSU: Enermax EIN650AWT 650W ATX COOL: cpu: Zalman CNPS9900-NT; case: 2xCooltek 12cm Green LED LCD: DELL UltraSharp 2007FPb 20" 1600x1200 DVI DSK: ?? REPRO: Creative Inspire T7900 7.1 OSW: MS WinXP SP2 (DX9.0c, WMP10, IE7, Office 2007 Pro)

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5977
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...

Príspevok od užívateľa Brandoo » Št 15. Jan, 2009, 21:32

eFatal2ty napísal:Zvladne moj zdroj Corsair TX750W GTX280 SLi pri +30% nataktovanom Q6600 (G0) 8GB 800MHz CorsairKIT OC +1/2 WDC Blue 500GB ??? V buducnosti planujem kupit 2 take karty(najprv jednu potom druhu) a trosku im aj pridat OC. Tak dufam ze zdroj nebudem muset menit . Na stranke mi to vyhodilo ze musim mat 1000W. A skusil som dat 3karty a 5HDD a hodilo to tiez 1000W zdroj to je niake divne.(Tam v tom PSU search) Moj zdroj ma potrebne konektory na 2tieto karty. Len chcem vediet ci to utiahne.

Tie kalkulatory stoja za velke hnede :shit: tomu never, radsej si pozri testy tej GK. A kupovat tu GTX280 je blbost a dokupit este jednu pozdejsie je este vätsia blbost (potvrdia ti to aj iny) pretoze v tedy budu daleko vykonnejsie GK, uz teraz su, napr. GTX285 ma o 30% vyšší výkon ako GTX280, sama nVidaia to potvrdila ze je to najvykonejsia GK na svete (s jednym jadroj samozrejme).
Ten zdroj zvytazil ako zdroj roka 2008, je to velmi dobry zdroj a urcite potiahne toho vela. Ten 1000W by si potreboval keby si mal 3-way SLI ale to je uz amerika xD 3-way SLI GTX280 zeru nieco cez 700W co je uz privela...
Naposledy upravil/-a Brandoo v Št 15. Jan, 2009, 21:34, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"