Zmazanie disku bez vonkajsieho zasahu (?)

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Zmazanie disku bez vonkajsieho zasahu (?)

Príspevok od užívateľa jaffar » Ne 29. Júl, 2007, 18:30

2x sa mi za posledne dni stalo, ze pocas prace vo windowse mi zacali vyskakovat errory typu autoexec.bat nebyl nalezen a podobne dolezite subory tiez, s tym, ze mam spustit chkdsk, ktory samozrejme nesiel tiez. Po restarte sa miesto nabootovania objavi NTLDR not found a koniec.
Pri reinstale widli je particia, kde bol windows prazdna, akoby sa sformatovala za behu windowsu.
Celkom by ma zaujimalo, kde hladat problem.
Memtest ide bezchyby niekolko hodin, takze zavazna chyba pamati by sa asi dala vylucit. SMART je v podstate 100%, takze disk by to byt tiez nemal. Windows bol preinstalovany po pade samozrejme, takze virus/ trojan sa da vylucit tiez.
Zostava - a64 venice, epox 9-heai, 1*1024MB Adata 400/3, sapphire x300se, WD 2500JB, Fortron 350W, Win XP bez SP

Dakujem.

Ospravedlnujem sa za nazov, ale neviem ako to rozumne nazvat, keD, tak to niekto zmente.

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » Ne 29. Júl, 2007, 18:40

urcite koncii disk
mne tak odisli seagate a hitachi
z nicoho nic padol vin,potom nevedelo najst disk a ked uz naslo neslo naformatovat a ked sa potom nahodou naformatoval nedalo sa na neho nic zapisat a tak dookola.

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ne 29. Júl, 2007, 19:20

Hej, lenze SMART je prakticky 100%, navyse zapisovat ide bez problemu, bios ho vidi, takisto format nie je problem, akurat sa 2x zmazal :roll:
Sice mam tiez pocit, ze kape disk, lenze nemozem ho priniest na reklamacku s tymto popisom, keD tu vadu neviem predviest znovu.
A pomahat mu velmi nechcem, ak to nie je nim, tak by to bolo zbytocne...

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ne 29. Júl, 2007, 20:17

cawko

ja som mal tiez poodbny problem...
pri starte pc mi bios hhd-cko nasiel a ked to z hdd chcelo bootovat tak to pisalo NTLDR is missing. takze osm sa s tim viac nezaoberal :P zobral som disk na reklamaciu (bol posledny tyzden v zaruke :P ) do reklamacny pracovnik napisal " pri bootovani sekne a nefunguje" ale povedali ze sa na to pozru a o tyzden som mal disk doma :)

moja rada znie: ak sa ti podari zober z neho setko co sa da a daj ho reklamovat ;)
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ne 29. Júl, 2007, 21:05

Asi pockam, kym to spravi znova, nebudem sa tentoto s formatovanim, proste vytiahnem zalohu z druhej particie (ktora je stale v poriadku :? ) a dam im to s tym, ze nebootuje a snaD to prejde.

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ne 29. Júl, 2007, 23:11

Aj ja si myslim ze odchadza disk. Pre istotu si urob zalohu. Skus ho este dat na iny radic a vymenit kabel. Vsetko je mozne.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7279
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 29. Júl, 2007, 23:56

jaffar napísal:Hej, lenze SMART je prakticky 100%,
SMART nieje tiez istota, aj on sa moze mylit. Uz som sa stretol s diskom, ktory mal smart na 97%, a bol naprd...

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Po 30. Júl, 2007, 00:18

cez linuxacky checkdisk by si to nechcel skusit? hod tam akykolvek live linux ktory doma najdes, alebo si stiahni dsl (asi 50mb) bootni, najdi si ktory to je disk a ho scanovat, akurat to ze budes musiet zmenit particiu na ext2/3 asi, ale potom si to prehodis nazad.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Po 30. Júl, 2007, 09:30

Chcel som to cez Ubuntu, ale ten to zjavne nevie. No nakoniec, asi na 10 pokus sa mi podarilo pustit ckechkdisk pred startom systemu a wono hovno :roll: Proste disk je v poriadku aj z tohto pohladu. :?

///novy kabel, prehodene mechaniky a disk, som zvedavy.
Na skusku si zhanam Vistu a mam druhy disk, tak snaD bude po problemoch :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"