ako zistit ucinnost zdroja??

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

ako zistit ucinnost zdroja??

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 10:52

cafte mam doma mercury 450w a bezi nonstop a zda sa mi ze zerie asi moc elektriny. dalo by sa nejak zistit aky ma realny vykon ?? chcel by som totiz kupit new znackovy zdroj (nieco ako fortron, seasonic,...) a neviem aky vykonny bude stacit na moju zostavu sice bude asi taktovana ked bude zdroj lebo sa bojm taktit s tymto zdrojom.

momentalne nie som doma takze napatia neviem povedat ale dopisem hned ako budem vediet.

diky

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3777
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Št 07. Dec, 2006, 11:13

Ja mam tiez Mercury 450W a mam to napisane na krabici. Je tam 65%.
Vseobecne noname zdroje maju velmi malu ucinnost okolo tychto 65%.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 11:24

no podla tohoto vypoctu som dostal vysledok ze by to mal v pohode tahat 380W zdroj s ucinnostou 80%

450w x 0,65 = 293w
293w (80%) = 366W (100%)

cize keby na zdroj s ucinnostou 80% napisali vykon 366W tak by mal cca ucinost ako moj mercury 450w s ucinnostou 65% a asi by aj zral menej elektriky.

ale nakolko 366W zdroje som nikde nevidel tak sa k tomu najblizsie priblizuje 380w.

este sa chcem spytat o kolko sa zvysi spotreba ak sa pretaktuje CPU z mojich cca 1800Mhz na 2250mhz(9x200@9x250)???

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3777
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Št 07. Dec, 2006, 11:49

Podla mna o zanedbatelnu hodnotu.
KeD zoberes je tvoja zostava papa xxxW non OC, tak OC spotrebu velmi nezdvihnes.
Dajaky rozdiel tam bude ale netrufam si odhadnut.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 11:55

hladam riesenie ako zistit kolko W zerie ta zostava.
pred par dnami mali v liedli taky elekto merac vyzeralo to ako zastrcka s LCD displejom a zobrazovalo to spotrebua ine blbosti ale furt ich dakto vykupil som nestihol ani jeden tak neviem ako to inak mam zisti pretoze ta zostava kludne moze zrat 300w a pri OC mozno 320-330 a mne by stacil aj 350 seasonic zdroj a nemusel by som kupovat daky drahy 500w zdroj ale neviem to zistit

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 07. Dec, 2006, 12:16

...mam taky dojem, ze ucinnost sa chape takto. ale mozem sa mylit.
...ak ma tvoj 450w zdroj ucinnost 65%, tak neznamena, ze ti dokaze poskytnut len 293w. teoreticky by mal byt schopny poskytnut tych 450w na vystupe, avsak spotrebuje podstatne viac elektriny, tzn. cca 700w.

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Št 07. Dec, 2006, 12:19

scarinko napísal:hladam riesenie ako zistit kolko W zerie ta zostava.
Celkom jednoduche riesenie je pouzit SW dodavany k UPS (napr. k APC sa dodava program Powerchute). KeDze UPS je zapojena medzi sietou a zdrojom v PC, je takto mozne velmi presne zisit odber zo siete.
:wink:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 12:28

vies nazov toho SW lebo ja nemam ani UPS ani neviem aky konkretny a ujo google neviem co povie nevyznam sa v UPS

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 12:30

sm_oOx^ napísal:...mam taky dojem, ze ucinnost sa chape takto. ale mozem sa mylit.
...ak ma tvoj 450w zdroj ucinnost 65%, tak neznamena, ze ti dokaze poskytnut len 293w. teoreticky by mal byt schopny poskytnut tych 450w na vystupe, avsak spotrebuje podstatne viac elektriny, tzn. cca 700w.
aha to moze byt tiez pravda ale kto to vie presne?? ci je to tak alebo inak

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Št 07. Dec, 2006, 12:39

scarinko napísal:
sm_oOx^ napísal:...mam taky dojem, ze ucinnost sa chape takto. ale mozem sa mylit.
...ak ma tvoj 450w zdroj ucinnost 65%, tak neznamena, ze ti dokaze poskytnut len 293w. teoreticky by mal byt schopny poskytnut tych 450w na vystupe, avsak spotrebuje podstatne viac elektriny, tzn. cca 700w.
aha to moze byt tiez pravda ale kto to vie presne?? ci je to tak alebo inak
je to tak ako pise sm_oOx,problem je ze taketo zdroje nie su schopne poskytnut tolko wattow kolko tvrdia vyrobcovia.nie su na to stavane.vid LC v teste SHW.po par minutach plneho odberu idu do kytek.ale odporuca sa rezerva aj pri znackovych zdrojoch.nie je dobre ked dlhodobo "nicis" zdroj.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 07. Dec, 2006, 12:45

tak co by ste odporucali za zdroj ktory bude tichy nebude zrat vela elektriny a ustoji aj maly OC CPU resp aj maly OC VGA obcas a aby nebol moc drahy

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 07. Dec, 2006, 12:59

scarinko napísal:tak co by ste odporucali za zdroj ktory bude tichy nebude zrat vela elektriny a ustoji aj maly OC CPU resp aj maly OC VGA obcas a aby nebol moc drahy
:arrow: Nakupna poradna

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"