Strana 1 z 1

Tolerancia napati

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 20:42
od užívateľa Jofo
Ako velmi (v %) mi moze kolisat napatie VCORE, pripadne aj ostatne napatia? Bo napr. na moj CPU (momentalne P3 Coppermine 1GHz) je specifikacia 1.7-1.75V, no aj BIOS aj SpeedFan hlasi od 1.65 do 1.7V. Momentalne bezim na na spominanom CPU, doska DFI CS35-TC (menene kondiky), 256MB RAM, Hercules 3DProphet 9800 128MB, 2x 15GB Maxtor, DVD-RW ASUS 1608P3S, Audigy SE a 300W PSU. Na vetve -12V mavam casto az -13.1V. Mam sa dacoho obavat?

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 20:51
od užívateľa dexman
tolerancia je +-5% ak sa dobre pamatam,cize na 12V vetve je rozmedzie 11,4-12,6. dolezite je ci ti to prilis kolise.tych 0,05V na cpu je dost ale je otazne ci je to pravdivy udaj.software aj bios ukazuju casto skreslene tak moc by som si tym hlavu nelamal ak je to stabilne.ked chces istotu tak multimeter.tych 13,1V tak to je uz pomaly na poskodenie diskov.

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 22:29
od užívateľa allshe
disky bezia na 5V ak sa nemylim nie?

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 22:31
od užívateľa thimy
allshe napísal:disky bezia na 5V ak sa nemylim nie?
Elektronika hej, ale motorcek ide na 12V

Napísané: Ut 05. Dec, 2006, 11:01
od užívateľa Jofo
No ale na +12V mavam vacsinou tak +11,98V, ta je OK. Aj ta minus vetva to moze tiez ovplyvnit? Ako so stabilitou problem nemam (zatial)

Napísané: Ut 05. Dec, 2006, 12:55
od užívateľa dexman
na -12V je tolerancia 10% (10.8-13.2).nemam sajnu k comu -12V sluzi ale velku dolezitost by som k tomu neprikladal.co som cital tak v modernych pc je to vyuzivane velmi zriedka.

Napísané: St 06. Dec, 2006, 15:02
od užívateľa BoBo_
-12v vetva sa kedysi vyuzivala na napajanie OZ na zvukovkach....teraz uz prakticky nevyuzijes...uz sa montuju menice z +12 na -12....

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 19:27
od užívateľa Ellessar
No tak to by ma zaujimalo ako zo zaporneho napatia sa da vytvorit kladne... jedine ze ta vetva ma obe a len ma oznacenie -12V lebo je nejako inak prepolovana alebo co...

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 22:47
od užívateľa BoBo_
zo zaporneho kladne ? aj to sa da ale ja som pisal z kladneho zaporne ! lol ... vies ono spinany zdroj ty v compe vyraba aj tych -12 ALE ja som pisal ze su svabi co ti pre operaky v zvukovke vyrobia -12 z +12 ak nemas taky zdroj,ovsem ale treba mat taku zvukovku,ta na doske sa uspokoji aj s nesymetrickym napajanim :wink:

Napísané: Pi 08. Dec, 2006, 10:18
od užívateľa Ellessar
Ale chces povedat, ze v kabli ti pojde len - ? Zkadial by potom mal plus? Zo zeme? Z maticnej? Tam musia byt obe...

Napísané: Pi 08. Dec, 2006, 18:13
od užívateľa _skrat_
mno zvukovky sa napajaju zo zakladnej dosky a do nej ide cez ten 20 alebo 24 pin vselico :D