Strana 1 z 1

problem so starsou zostavou

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 17:53
od užívateľa kami_sama
zdar!

zostava: dell pocitac, p2, 4 giga hdd, 64? 128MB sdram.

probelm je, ze ked do zdroja zapojim kabel s prudom pocitac sa zapne, obrazovka je stale cierna a pocitac sa neda vypnut... zial otestovat komponenty moc nemam kde (jedine ramky). problem asi bude v zdroji - ma trosku cudnu vonu....

co vy na to? b com moze byt problem?

Napísané: Po 04. Dec, 2006, 20:14
od užívateľa jaffar
Mrtva doska alebo zdroj. Vymen zdroj a ak nepojde, tak je doska v (_._) :)

Napísané: St 06. Dec, 2006, 09:11
od užívateľa kami_sama
no jo. zdroj. ale kde najdem zdroj, na ktorom je aj atx aj at konektor? :? akoze fakt neviem, ale sa mi zda, ze na tom zdroji su obidva konektory (aspon do maticnej idu obidve)...

Napísané: St 06. Dec, 2006, 09:13
od užívateľa AjsTi
Ako si k tomu dosiel ? Dosky mas bud AT alebo ATX. A podla vsetkeho dosky pre P II uz boli ATX. Vypis aku tam mas dosku a podla toho sa da zistit ci je AT/ATX.

Napísané: St 06. Dec, 2006, 09:33
od užívateľa Matl0_w1C
kami_sama napísal:no jo. zdroj. ale kde najdem zdroj, na ktorom je aj atx aj at konektor? :? akoze fakt neviem, ale sa mi zda, ze na tom zdroji su obidva konektory (aspon do maticnej idu obidve)...
ak mas AT/ATX dosku tak tam zapoj bud AT alebo ATX, nie obidve :lol: cize bud 20pin alebo tie dva zmetky co maju specifikaciu at. ..

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 09:55
od užívateľa kami_sama
AjsTi napísal:Ako si k tomu dosiel ? Dosky mas bud AT alebo ATX. A podla vsetkeho dosky pre P II uz boli ATX. Vypis aku tam mas dosku a podla toho sa da zistit ci je AT/ATX.
1. ja viem, ze dosky su bud, alebo.... ale do tejto dosky idu obidva typy konektoru (cize moze byt kludne ATX doska, ale moze este potrebovat neake dodatocne napajanie...). alebo potom uz netusim ze co, ako...

2. doska je neaka dellovska, na com oznacenie typu asi nenajdem... prave v tom je problem.
Matl0_w1C napísal:
kami_sama napísal: no jo. zdroj. ale kde najdem zdroj, na ktorom je aj atx aj at konektor? akoze fakt neviem, ale sa mi zda, ze na tom zdroji su obidva konektory (aspon do maticnej idu obidve)...


ak mas AT/ATX dosku tak tam zapoj bud AT alebo ATX, nie obidve cize bud 20pin alebo tie dva zmetky co maju specifikaciu at. ..
mam ti to odfotit, ze tam idu obidve? sice z AT konektorov len jeden, ale aj tak... (mozno to nie je ani AT, ale podoba sa na to dost...

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 10:37
od užívateľa AjsTi
Skus sem dodat fotky , niekedy vidiet povie viac ak olen hovorit.

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 18:20
od užívateľa Matl0_w1C
no to je jasne potom. .. tie"znackove" dell a ich ehm klepnute normy napajania to je trefa taky komp opravovat. .. cize at to nieje ale ten ich hovarensky hybrid. .. ja ti verim ze tam mozu byt obidve, aj ked v tvojom pripade to tak nieje. .. mam doma taku at/atx dosku. ..

Napísané: Št 07. Dec, 2006, 23:43
od užívateľa kami_sama
takze fotky budu az zajtra (v najlepsom pripade, mozno len v sobotu) - komp je teraz vo vzdialenosti 95km odo mna.=:)

a teraz co mam robit? da sa neak zohnat taky zdroj? moc do toho prachy asi nebudu (kedze kto vlastni tento komp prachy nema, aspon nie na pc)...

btw: dali na PC zehlicku a vytiekla z toho voda do kompu a zrazu, ze nefunguje....

Napísané: Pi 08. Dec, 2006, 08:53
od užívateľa AjsTi
No ak bol komp vypnuty je to ok ,ak bola v zehlicke destilka , tiez by sa nemalo nic stat. Ovsem Slovac nekupuje destilku ,ak sa nejedna o niekoho kto chladi komp vodou , samozrejme vynimocne , takze tam mal obycajnu vodu. OT/ Zalezi od toho konektoru , podla toho sa da zhanat aj zdroj ;)