napatie a 300W

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

napatie a 300W

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:30

mam par otazok ohladne zvysenia vykonu procesora:

Mam len 300W zdroj a chcel by som zvysit napatie na procesore z 1.50V asi na 1.60V je to velke riziko?

chcel som si znizit delicku na 3 ale 4 je najmenej tym mam HT 919MHz ale chcel by som ho dat nizsie je to normalne?

a ramky mam nastavene na auto a frequenciu mi to v biose ukazuje 100MHz to je myslim ze malo mam dat viacej?

Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:31

zabudol som BUS speed mam z 200 na 230 uz na 240 sa mi nenahodil win

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 17:31

Poprosim zostavu
(Kristalova gula v oprave)
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:33

v popise mam celu ci na nieco som zabudol?

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 17:36

Tak potom toto nemoze byt pravda : mam HT 919MHz
Soc 754 mala HT 4*200 = 800
Urcite by som HT dal na 3
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:39

mam to na 230
230x4-920
a praveze na 3 to nejde lebo 4 je najmenej

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 30. Nov, 2006, 17:39

Tomasjerry napísal:Tak potom toto nemoze byt pravda : mam HT 919MHz
asi mas naozaj kristalovu gulu v oprave. On to ma pretaktovane 230*4 = 920 (919) :!:


Co je to za znacku ten zdroj?
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 17:40

jaj takto , a to mu nabehlo ??? Mne odmietal nabehnut uz pri 210 HT 4 ! Inak napis kolko ma 3V vetva a 12V vetva
Naposledy upravil/-a Tomasjerry v Št 30. Nov, 2006, 17:41, upravené celkom 1 krát.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:40

zdroj kupeni zo skrinkou zhruba asi za 1200sk zakze ziadnu znacku necakaj

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 17:42

Urcite daj HT na 3 a potom uvidis, ten 300 W no name by som neriskoval radsej poriadny 400 W a Preco ti nejde na HT 3 ? Zamrzne alebo ani nenabehne ? Tak skus HT 2
Naposledy upravil/-a Tomasjerry v Št 30. Nov, 2006, 17:44, upravené celkom 1 krát.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1032
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ---Diablo--- » Št 30. Nov, 2006, 17:44

Tomasjerry napísal:Urcite daj HT na 3 a potom uvidis, ten 300 W no name by som neriskoval radsej poriadny 400 W
NEDA SA DAT NA 3 MIN JE 4

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 17:58

Je mi luto potom viacej z toho nedostanes, potrebujes znizit HT. Cekoval som Bios ani to tam nieje
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 30. Nov, 2006, 18:00

---Diablo--- napísal: NEDA SA DAT NA 3 MIN JE 4
Neviem co menis ale treba tam nastavovat "LTD Bus Frequency"

800 = 4x, 600 = 3x,400 = 2x,200 = 1x

Tak 300 shitnych Watov je dost malo ak to chces taktovat. Ake mas jadro na tom procaku? Inak v podstate by sa nemalo nic stat, zalezi aky velky shit to je. Ak to nebude stihat tak sa ti bude vypinat, alebo mrznut, ale tiez moze zhoriet a zobrat zo sebou aj nieco na cestu. Ja by som to neprehanal a radsej vyberal novy zdroj :wink:

Pripatne pockaj kym pride kolegovi ta kristalova gula a on ti potom povie co a ako :lol: , sorac neodpustil som si :red:
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 30. Nov, 2006, 18:10

On nema tu moznost v BIOSE, aspon ja som ju tam nenasiel.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 30. Nov, 2006, 18:15

Tomasjerry napísal:On nema tu moznost v BIOSE, aspon ja som ju tam nenasiel.
Pozeral som manual:

Advanced - Chipset - LTD Bus Frequency

Inak ASUS + VIA nieje ziaden zazrak na taktovanie, takze od toho netreba ocakavat specialne vysledky. Tiez by som sa vyhral s pamatami, zvyknu robit problem. Kazdopadne ten zdroj je risk a riesil by som najprv ten.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"