hdd sa mi nezobrazi

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

hdd sa mi nezobrazi

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 20:46

mam velky problem :? mam hdd western digital caviar 22100 (5gb) z mojho stareho pc(hdd bolo jedine co sa dalo pouzit..) a pripnem ho pred nastartovanim do mujho new pc tak sa mi v bios-e najde ale ked sa pozrem pod win-om do MY Computer tak sa mi absolutne nezobrazi pls HELP

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Re: hdd sa mi nezobrazi

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 28. Nov, 2006, 21:25

iwo1222 napísal:mam velky problem :? mam hdd western digital caviar 22100 (5gb) z mojho stareho pc(hdd bolo jedine co sa dalo pouzit..) a pripnem ho pred nastartovanim do mujho new pc tak sa mi v bios-e najde ale ked sa pozrem pod win-om do MY Computer tak sa mi absolutne nezobrazi pls HELP
Bolo by dobre napisat co mas za pc , pripadne dosku. Mas ho povoleny v biose a dobre nastaveny ? Jumpre mas dane ako ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 21:33

pc: Athlon 1600+XP socket A
ram: 256mb
hdd: segate 80gb
graf.k. ATI radeon 1700 32mb
dvd-rom fdd pripojenie ATA-100
MB: via kt133A

v biose je vsetko ok
jumper mam nastaveny na MASTER a mam ho zapojeny vo vetve sekondary

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 28. Nov, 2006, 21:39

Skus ho dat ako CS ak mas moznost , pripadne ho skus sam zapojit. Apropo mas na nom nejaky filesystem ? Ak nie , tak ho hladaj v spravcovi diskov. Bez formatovania , disk win neukazuje , tam kde to hladas TY.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 21:47

ok vyskusam dik za radu a ece mam jednu otazocku: je normalne aby som mal v bedni okolo 38 stupnov??

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 28. Nov, 2006, 21:48

Ak mas zle vetranu hej . Ono dost zalezi aj kde mas cidlo , ktore Ti snima teplotu bedne umiestnene.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 22:00

vies asi ako vyzera miditower ze ?? lebo ako 5´25 pozcie tak spodnu mam dvd-romku a ostatne dve VETRAK ktory taha dnu...
zo zadu teply vzduch tahaju von 2 vetraky 120mm takze bednu mam celkom dobre vetranu... a inaq cidlo nemam na doske ale s ineho meradla a to je dost presne.. mam ho umiestnene na spodku case(36) okolo vetraku nad dvd-rom (36) pri procesore (42)

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 28. Nov, 2006, 22:02

Sme OT/ Mno ak mas dole cidlo , tak zle mera , fyzika jasne vravi studeny vzduch je dole , teply stupa nahor. Hold pofot to , popis a daj do spravnej sekcie a myslim , ze sa najde dost ludi co Ti povie viac ako ja.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 22:10

ok len skoda ze nemam fotak ale o tom potom
vratme sa k tomu hdd ked som ho tam "pichol" tak som to restartol a skoncilo to tam ako sa detekuju jednotky a napisalo to tam: Secondary master hard disc S.M.A.R.T status bad
tak co s tym teda??

Užívateľov profilový obrázok
Lukoone
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 185
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: (ZA)

Príspevok od užívateľa Lukoone » Ut 28. Nov, 2006, 22:30

je to WD 22100 ? tak to potom neni 5GB ale iba 2.1GB s dvomi platnami

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 28. Nov, 2006, 23:24

Lukoone napísal:je to WD 22100 ? tak to potom neni 5GB ale iba 2.1GB s dvomi platnami
inaq ano
jaj no tak sry ale mne to tu pise ze to ma 5.nieco gb ale ak ak to je tak tak potom sorry....

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Ut 28. Nov, 2006, 23:57

mam rovnaky problem so seagatom 40gb ata

Dostal som od kamosa disk ktory kupil v australii a tam ho pouzival ale kedze prisiel domov a ma novy komp ktory je zablombovany a nechce ho otvorit tak mi ho dal.

Lenze.

Vopchal som ho do kompu kde mam uz jeden 160GB sata a dal som ho ako secondary slave.

Bios ho najde ked dam hladat.
windows ho ani nenajde a proste ho nevidi tak neviem co s tym je.

Ak by som vas mohol poprosit keby ste mi vedeli pomoct budem rad.

Je to ATA Seagate 40GB a viac neviem


Skusal som uz asi secko ci uz primary master alebo secondary master aj primary slave aj secondary slave.

Skusal som 4 pozicie jumperu a aj tak nic.

Ked ho nahodou nasiel BIOS tak zapnutie kompu od startu po nalogovanie do win trvalo asi 10-15 minut a aj tak ho win nevidel.

takze tak neviem ci je ten disk nejaky blby

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » St 29. Nov, 2006, 00:00

scarinko napísal:mam rovnaky problem so seagatom 40gb ata

Dostal som od kamosa disk ktory kupil v australii a tam ho pouzival ale kedze prisiel domov a ma novy komp ktory je zablombovany a nechce ho otvorit tak mi ho dal.

Lenze.

Vopchal som ho do kompu kde mam uz jeden 160GB sata a dal som ho ako secondary slave.

Bios ho najde ked dam hladat.
windows ho ani nenajde a proste ho nevidi tak neviem co s tym je.

Ak by som vas mohol poprosit keby ste mi vedeli pomoct budem rad.

Je to ATA Seagate 40GB a viac neviem


Skusal som uz asi secko ci uz primary master alebo secondary master aj primary slave aj secondary slave.

Skusal som 4 pozicie jumperu a aj tak nic.

Ked ho nahodou nasiel BIOS tak zapnutie kompu od startu po nalogovanie do win trvalo asi 10-15 minut a aj tak ho win nevidel.

takze tak neviem ci je ten disk nejaky blby

s tym uz asi nic nespravime drahy moj... jedine na suciastky..

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » St 29. Nov, 2006, 09:23

Je mozne , ze te disk je zly. este raz ak je disk novy v systeme ho najdete tu , win ho nevie zobrazit , pokial nieje naformatovany.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » St 29. Nov, 2006, 09:44

no nie je videt nikde ani spravca diskov ani partition magic ani nic proste akoby tam ani nebol

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"