Strana 1 z 1

Potrebujem poradit s mojim Pc

Napísané: Po 20. Nov, 2006, 17:51
od užívateľa _7uraj
Takze takto. Potrebujem poradit s pretaktovanim mojho pc. Mam AMD Athlon 2200+ xp s jadrom thorton , zakladnu dosku Asus A7V8X-X, Ram 512 DDR 400 , 300W zdroj ZION. Procak mam pretaktovany na 2228 Mhz, 165*13,5. Ide v pohode stabilne aj na 2250 ale ked zmenim nasobic napr. na 11*200 co je 2200 alebo na 194*11,5 coje 2231 tak sa mi Pc nerozbehne. Len po tvrdom vypnuti. A potom frci normalne a stabilne ale ak dam restart tak ho uz nezapne. Prosim poradte mi lebo este nechcem kupovat procak lebo AMD ma prist s niecim novym. Dik

Re: Potrebujem poradit s mojim Pc

Napísané: Po 20. Nov, 2006, 18:12
od užívateľa Petoooo
_7uraj napísal:Takze takto. Potrebujem poradit s pretaktovanim mojho pc. Mam AMD Athlon 2200+ xp s jadrom thorton , zakladnu dosku Asus A7V8X-X, Ram 512 DDR 400 , 300W zdroj ZION. Procak mam pretaktovany na 2228 Mhz, 165*13,5. Ide v pohode stabilne aj na 2250 ale ked zmenim nasobic napr. na 11*200 co je 2200 alebo na 194*11,5 coje 2231 tak sa mi Pc nerozbehne. Len po tvrdom vypnuti. A potom frci normalne a stabilne ale ak dam restart tak ho uz nezapne. Prosim poradte mi lebo este nechcem kupovat procak lebo AMD ma prist s niecim novym. Dik
je to jednoduche:tvoja doska ma chipset via kt400---- podporuje max 333 fsb (t.j. 166 mhz) nikdy na kt 400 nedas 200 mhz...ja som mal tu dosku a je to shit....bud kupis new mb s nejakym nforce 2 popripade kt 600.....ale dostal is sa na 2250 co je dost...myslim ze ovela viac nedostanes...tak to nechaj radsej tak....ale ak sa ti ce kupit novu dosku smelo do toho :)

re

Napísané: Po 20. Nov, 2006, 22:32
od užívateľa _7uraj
OK. Diky za radu :)

re

Napísané: Po 20. Nov, 2006, 22:36
od užívateľa _7uraj
A este som sa chcel spytat ze ci by nebolo lepsie dat na 16.5*136 co je okolo 2244 a frekvenciu ram na tych 406 ?

Napísané: Ut 21. Nov, 2006, 08:59
od užívateľa Tomasjerry
Odporucam radsej nizssi nasobic a vyssie FSB. Nechaj si to takto: 165*13,5. Ak mas aj RAM ktore zvladaju 333 Mhz tak nieje co riesit. Technologicke maximum bezneho Atlona bolo pri 2300 Mhz takze podla mna mas super vysledok :)

re

Napísané: Ut 21. Nov, 2006, 19:04
od užívateľa _7uraj
Diky moc :)