Tienene kable

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Tienene kable

Príspevok od užívateľa Josifek » Po 20. Nov, 2006, 16:06

Je nejaky prakticky prinos, ak si namiesto klasickych ATA kablov kupim tienene ? :? Diki za odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Po 20. Nov, 2006, 18:03

velky rozdiel tam nieje,skoro ziadny co by si ty citil....je rozdiel keD mas napr. napalku na stole a pc pod stolom,vtedy by bolo lepsie tieneny ale nema to velky vyznam

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Po 20. Nov, 2006, 19:37

podla mna v dnesnom kompe (atx) sa uz nema od coho naindukovat tolke napetie na kably aby tomu nestacila ta bezna izolacia 40 vodicov co tam mas, popripade ked mas kvalitnejsie gulate kable tak je to este obalene medenym pletivom cize este dalsie izolacia, alebo akasa viem ze ich ma ako krutenu dvojlinku, to je podla mna dostacujuce
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Po 20. Nov, 2006, 20:47


Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3773
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 21. Nov, 2006, 00:51

90cm je podla mna az zbytocne dlhy. Pokial nemas fakt obrovsku case tak bohato postacia aj dajke 45cm ci 60cm kable.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ut 21. Nov, 2006, 01:06

No, ja to prave ye idem dat do bigtoweru 8)
EDIT: Ale este stale neviem aky to ma prakticky vyznam ta izolacia. To pojdu data rychlejsie ?

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Ut 21. Nov, 2006, 17:14

s datami nema nic spolocne....proste je to na odrusenie,keby sa trochu zaujimas a vyznas v elektike ti je to jasne,ber to tak ze ak na ne mas si to kup :red:

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Ut 21. Nov, 2006, 18:07

ak planujes davat v tom case co beries od gogiho uplne hore cdrom tak 90cm budes potrebovat urcite, totiz aj tak bude skoro naspatnovany ak budes mat 2 mechaniky hned vedla seba
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ut 21. Nov, 2006, 18:13

JJ prensne ten mam namysli. :wink: :D

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 21. Nov, 2006, 19:43

Ako vravi BoBo, je to iba na odrusenie, nic ti to nezrychli. Pri paralelnej komunikacii sa indukuju medzi vodicmi rusenia co moze zapricinit nekvalitu prenosu-prejavi sa to o to viac pri dlhych kabloch kde uz moze dosjt k roznym casovym oneskoreniam prichadzajucich signalov. Pri S-ATA takyto problem nieje. Tak ci onak, tienene kable nebudu podla mna potrebne, lebo prenos je zabezpeceny proti porucham inymi sposobmi...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ut 21. Nov, 2006, 20:04

Gudas napísal:Ako vravi BoBo, je to iba na odrusenie, nic ti to nezrychli. Pri paralelnej komunikacii sa indukuju medzi vodicmi rusenia co moze zapricinit nekvalitu prenosu-prejavi sa to o to viac pri dlhych kabloch kde uz moze dosjt k roznym casovym oneskoreniam prichadzajucich signalov. Pri S-ATA takyto problem nieje. Tak ci onak, tienene kable nebudu podla mna potrebne, lebo prenos je zabezpeceny proti porucham inymi sposobmi...
Krajsie mi to nikto vysvetlit nemohol :wink:

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"