X2 4000+ AM2 napatie a taktovanie..

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

X2 4000+ AM2 napatie a taktovanie..

Príspevok od užívateľa Riddick » Po 20. Nov, 2006, 00:21

takze ludia chcel by som sa dozvediet,ci niekto z vas ma dosku ASUS M2N SLI DELUXE a ide mi o meranie napatia.

CPU-Z mi ukazuje 1.296V a aj SpeedFan 1,3V a v Biose je nastavene 1,375V.
Pri nastaveni 1,25V v Biose mi ukazal CPU-Z aj SF 1,184V

Otazka znie: su doverihodne hodnoty z CPU-Z a zo SpeedFanu?

Dakujem :wink:
Naposledy upravil/-a Riddick v Št 07. Dec, 2006, 20:42, upravené celkom 1 krát.
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL sAp II Pro + HifiMAN HE-400 & Brainwavz Angled Earpads | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
OnePlus 7 Pro 256GB Nebula Blue

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 20. Nov, 2006, 01:21

Nie, nikdy soft nezobrazi uplne presnu hodnotu. Na ziadne doske so ziadnym procesorom. A neplati to len v rovine napatia na CPU.

Inak podobne haluze ukazuje CPU-Z aj mne, vzdy o cca 0,02V menej ako v BIOSe nastavene. Zalezi to hodne od BIOSu. Novsie BIOsy na tej fosni ukazuju uplne inak.

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Po 20. Nov, 2006, 10:11

ibaze aj ked mam v biose nastavene 1,375V tak mi Hardware monitor v biose ukazuje 1,44V,hladal som taku hodnotu,ale som nenasiel,a dalsie je,ze som si stiahol nejaky soft od AMD co mi zistuje napatie a to sa ani nehlo..ani ked som dal 1,3V ukazalo stale 1,35V
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL sAp II Pro + HifiMAN HE-400 & Brainwavz Angled Earpads | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
OnePlus 7 Pro 256GB Nebula Blue

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Po 20. Nov, 2006, 11:28

Teraz mam dalsi problem, FSB som dal na 260, multiplikator na 10,pamate na 667(pri 533 ide v poho) a ked mi spusti komp,v BIOSe je 2600MHz ale vo Wine je v CPU-Z uz len 2000.Cim to moze byt?
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL sAp II Pro + HifiMAN HE-400 & Brainwavz Angled Earpads | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
OnePlus 7 Pro 256GB Nebula Blue

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » So 02. Dec, 2006, 19:10

neviem ci si tento problem uz vyriesil
skus v biose povolit fdd
neviem ci to je feature iba mojej dosky alebo vsetkych asusuv
skus ju povolit a malo by byt zmenene fsb aj vo windowse
...

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Št 07. Dec, 2006, 20:33

fdd v biose nemam povolene,kedze fdd ani nemam :wink: a za dalsie som mal nastavene trosku agresivnejsie casovanie.. ale co mi robi problem je to,ze aj ked zdvihnem FSB,znizim casovanie pamati nechce po restarte nastartovat.
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL sAp II Pro + HifiMAN HE-400 & Brainwavz Angled Earpads | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
OnePlus 7 Pro 256GB Nebula Blue

Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matej21 » Št 07. Dec, 2006, 20:35

aj mne cpu-z ukazuje ine hodnoty a to dost INE , mam na 1.55 V , a cpu-z aj najnovsi len 0.9 a nieco
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Št 07. Dec, 2006, 21:20

Riddick napísal:fdd v biose nemam povolene,kedze fdd ani nemam :wink: a za dalsie som mal nastavene trosku agresivnejsie casovanie.. ale co mi robi problem je to,ze aj ked zdvihnem FSB,znizim casovanie pamati nechce po restarte nastartovat.
ok ja len ze si pisal ze fsb sa ti nezmeni
skus povolit tu fdd a napis
za pokus nic nedas a mam taky pocit ze potm to pojde
...

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"