Problem pri starte PC!

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Problem pri starte PC!

Príspevok od užívateľa Ryko » Pi 10. Nov, 2006, 13:31

Mam velmi nerpijemny problem. Pri pokuse o zapnutie kompu (zostava v podpise) sa mi rozbehne len na 1 sekundu, roztocia sa aj ventilatory, a potom zhasne. Toto sa opakuje asi 2-4 krat a potom sa konecne rozbehne a zacne POST. Bohuzial ale moja doska pri opakovanom nepodarenom starte PC vyresetuje bios, takze zakazdym musim ist do biosu a znovu nastavit vsetky polozky tykajuce sa pretaktovania. PC potom funguje uplne bez problemov. Ked ho ale vypnem a necham nejaky cas vychladnut, znovu sa to opakuje. Uz ma to prestava bavit. :x
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Pi 10. Nov, 2006, 13:38

No , mam tuto dosku , mam vsetko na default , co sa tyka taktovania , nemal som stym nikdy problem ako popisujes. Skus iny zdroj , je mi jasne co mas , vravim skus ak mozes. Moja zostava je podobna , len zdroj mam iny a ziadny problem. Tato doska je kus hakliva na reset CMOS , takze si pozri kable ci mas vsetky vrazene , nikde ziadny skrat atd. Pripadne ak mozes vyber to z case a otestuj na stole. Zhod dole OTES daj prec tu gumu a daj tam pastu. Aspon ja som daval na dve miesta. Apropo moje cpu islo 10x250 1.4v no problema stable , aspon podla hrania narocnych hier mam otestovane.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Pi 10. Nov, 2006, 14:04

Kabelaz som skontroloval, ta by mala byt v poriadku. Zdrojom to podla mna tiez nebude. Aj OTES som daval dole a supol som tam pastu. Pol roka mi to nic nerobilo a zrazu hop! Asi budem musiet dosku odmontovat z case a skusit to otestovat na stole. Inak PC je po rozbehnuti uplne stabilne pri takte procaku (8x325, 1.5V).
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Pi 10. Nov, 2006, 14:08

Ryko napísal:Kabelaz som skontroloval, ta by mala byt v poriadku. Zdrojom to podla mna tiez nebude. Aj OTES som daval dole a supol som tam pastu. Pol roka mi to nic nerobilo a zrazu hop! Asi budem musiet dosku odmontovat z case a skusit to otestovat na stole. Inak PC je po rozbehnuti uplne stabilne pri takte procaku (8x325, 1.5V).
Aha , to si nespomenul , ze to az teraz zacalo. Skus to otestovat vsetko na default , nech vylucime chyby.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Pi 10. Nov, 2006, 19:09

Tak odskusane pri defaultnom nastaveni a presne to iste. Ked budem mat viac casu, budem sa musiet este raz poriadne prehrabat v case, pripadne vsetko povyberat z case a odskusat to tak... uz sa na to tesim, kua
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Pi 10. Nov, 2006, 19:26

Ryko napísal:Tak odskusane pri defaultnom nastaveni a presne to iste. Ked budem mat viac casu, budem sa musiet este raz poriadne prehrabat v case, pripadne vsetko povyberat z case a odskusat to tak... uz sa na to tesim, kua
Potom treba odskusat ine komponenty v tvojej doske. Ak mas moznost skus.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Pi 10. Nov, 2006, 20:45

mozno zaucinkoval krabicovy efekt, skus vybrat ramky a zalozit naspet, to iste s diskami skus, grafikou a spol
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 10. Nov, 2006, 21:14

Tvoj problem som mal aj ja. Nakoniec som prisiel na vadu. Bol nim ventilator na CPU, ktory pravdepodobne prekrocil svoju zivotnost. Ked nebehaval bios mal slabe otacky. Po jeho vymene sa chyba stratila. Mozno to sposobuje tvoje problemy a navyse ak mas pretaktovany procak tvoj povodny ventilator dostal podstatne viac do tela ako obycajne.

Skus sa na to pozriet nahoda je svina.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Po 20. Nov, 2006, 10:14

Mam par noviniek. PC uz vobec nenabahne. Pred par dnami som ho este rozbehal, asi po 30 nasobnom stlaceni vypinaca, ale na druhy den sa uz nerozbehol vobec. Resetol som bios, vybral baterku - nepomohlo. Otestoval som iny zdroj - nepomohlo. Tak som vsetko povyberal, skusil rozbehat na stole - nepomohlo. Potom som nastartoval len samotnu holu dosku a cuduj sa svete, PC (teda vlastne len doska napojena na zdroj) sa rozbehlo a nezhaslo. Tak som zapojil na dosku len procesor a doska sa zase nerozbehla. Takze vadna bude bud doska alebo procak. Ak by bol ale IMHO vadny procak, tak pri bootovani by sa PC malo rozbehnut a POST kod na doske by indikoval chybu procaku. Alebo sa mylim? Nechce sa mi verit, ze by mohol procak odist. Vzdy, ked sa mi podarilo PC rozbehnut, tak bolo uplne stabilne. Ziadne znamky prehrievania, nikdy som do procaku nepustil viac ako 1.5V. Bohuzial nemam moznost odskusat moj procak na inej doske, ani nemam k dispozicii druhy procak. Kedze neviem, ci je vadny procesor alebo doska, dam asi zajtra na reklamaciu oboch podozrivych...
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 20. Nov, 2006, 10:20

Mno post code indikoval chybu C1 = pamete a mal som ohnuty pin na cpu. Hold niekedy vsetko nesedi ako ma. Dokonca ked som "vyskratoval" tuto dosku , stale mi hlasilo C1.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Po 20. Nov, 2006, 11:16

Lenze mne po vlozeni procaku nehlasi ziadnu chybu, PC sa po zapnuti takmer okamzite vypne... podla mna je vadna Abitka...
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3773
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Po 20. Nov, 2006, 14:25

Ryko napísal:Lenze mne po vlozeni procaku nehlasi ziadnu chybu, PC sa po zapnuti takmer okamzite vypne... podla mna je vadna Abitka...
Ja som mal nieco podobne este na Durone. Ako som zapol PC po 2-3s sa mi vypol, a zistil som ze bol v haji procak a nie doska, ale mozno ti budes mat iny pripad.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Po 20. Nov, 2006, 21:59

Takze procak je okej. Odskusane na inej doske. Takze som si bol isty, ze doska je dead. Co bol ale totalny gol, tak som priniesol domov cisto pre zaujimavost starsi Winchester 3200+, ale komp aj tak nefungoval. Ale aspon po par pokusoch o zapnutie ostal PC zapnuty, aj ked sa choval tak, ako by v sokete nebol ziadny procak. Tak som skusil zo zvedavosti nahodit naspat moj Venice a cuduj sa svete, po par pokusoch sa PC krasne rozbehlo :o Fakt nechapem, ale kazdopadne si myslim, ze vzhadom na to co moje PC vyvadza, ze doska nie je uplne v poriadku. Len neviem, ci mi ju vo velkosklade budu ochotny vyreklamovat. Tot otazka.
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Ut 21. Nov, 2006, 08:36

Tak dnes rano doska zase prestala spolupracovat. Nechapem, co s nou moze byt. :? Ale kazdopadne ju dnes davam reklamovat a budem netrpezlivo cakat...
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » Št 23. Nov, 2006, 08:49

Len na info. Problem je vyrieseny. Dosku mi hned vyreklamovali a uz mam doma novu vonavu. :D Take rychle vybavenie som veru necakal.
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"