Zdroje - ake mate voltaze

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Zdroje - ake mate voltaze

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ne 05. Nov, 2006, 12:13

viem ze to nebude vobec lahke ale chcel by som zalozit thread o zdrojoch a ich voltazach
vsetky navrhy a doporucenia a dalsie postrehy privitam
meralo by sa napr speedfanom 4.31 a udavali by sa hodnoty min a max, system by sa zatazil napr 3DMarkom 2005 a po skonceni by sa opisali dane hodnoty
mozno sato aj chyti a uvidime co z toho bude


moj navrh je nieco taketo

Kód: Vybrať všetko

CPU: A64 3200+ (939, no OC, 1.4V)
MB: ASUS A8N-E rev 2.00 nForce4Ultra
RAM: 2x256 GoodRAM 400MHz(2.5-4-4-8 2T, 2,6V)
VGA: Sapphire ATI Radeon x700 PCI-e 128MB/128bit (default V, 475/630)
HDD: 1x 120GB SATA
mechanika: 1xDVD-RW IDE
chladenie: TT A2029 120mm
AC fan 12 120mm
Freezer64 pro 92mm
Zalman vf700 al-cu 80mm
ZDROJ: Seasonic S12 380W

Kód: Vybrať všetko

+3.3V min: 3,23 max:3,30
+5V min: 5,03 max: 5,05
+12V min: 11,84 max: 12,10
+5V min: 4,97 max: 5,03
co vy na to?
myslite ze by sa to chytilo?
mozte pridavat aj vase vysledky
...

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 05. Nov, 2006, 12:22

Jeden detail , speedfan je dobra vec , ale nepozna trebars 3200 Xpess dosky. U mna ma vypovednu hodnotu=0. Taky Everest , je daleko schopnejsi a zaujimavejsi. Takze ak uz sutazit kto ma aky stabilny zdroj a vetsi epenis doporucujem skor Everest. najlepsie idle a prime , aby si mohol porovnavat a spravit printscreen.
Naposledy upravil/-a AjsTi v Po 06. Nov, 2006, 19:46, upravené celkom 1 krát.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ne 05. Nov, 2006, 13:24

OK everest je lepsia volba ale

-prime sice dokonale vytazi CPU ale grafiku ani nie a teda pokles na +12V sa az tak neprejavi
-mozno som to tam len nenasiel ale nevidim hodnoty min a max
a zasa cely cas na to pozerat kedy to ako klesne tiez neni nic dobre
ja som to nemyslel ako nejaku extra sutaz ale ked napr v mozu byt thready o benchmarkoch a ich vysledkoch tak preco nie toto?
-neviem ci je mudre pouzivat utilitky od vyrobcu dosky

takze napiste vase navrhy na program na minitorovanie voltazi a program na zatazenie celeho PC (aj ked taky prime95+nejaky dx9 test napr lightmapping by humus by mozno usiel)
kazdopadne cakam na navrhy :red:
...

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Ne 05. Nov, 2006, 13:34

mne speed fan ukazuje bludy,je to doskou... :wink:
merakom mam merane a mam presne 12-5 a 3,3,mozem zatazit ako chcem,moj PC je slaby na ten zdroj a nevytazi ho

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Ne 05. Nov, 2006, 15:47

je to zaujimavy navrh ale najlepsie by bolo zrovnavat keby to naozaj kazdy meria rucne.tieto programy vykazuju len orientacne hodnoty.vacsinou ukazuju o dost menej nez je realita, nehovoriach o fluktaciach napatia ktore zdaleka nie su take strasne ako to zobrazuje software alebo bios.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11083
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Po 06. Nov, 2006, 17:11

DObry to napad s touto sekciou som urcite za .
Co sa softu tyka tak Everest(sice to neni 100%) .
Najlepsie to vie bios ale ako spravit screen v biose?
Takze zatial dost otaznikov ale mozno to prejde.
GL . :!:

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Po 06. Nov, 2006, 18:14

Broslowski napísal:DObry to napad s touto sekciou som urcite za .
Co sa softu tyka tak Everest(sice to neni 100%) .
Najlepsie to vie bios ale ako spravit screen v biose?
Takze zatial dost otaznikov ale mozno to prejde.
GL . :!:
ako zatazis v biose graficku a procesor?

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11083
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ut 07. Nov, 2006, 17:50

:?: To nevim tak nic :!:

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ut 07. Nov, 2006, 18:09

no takze zaujem by mozno aj bol ale su problemy
v evereste nieje historia min a max voltazi a striehnut na takto hodnoty je blbe
pokial viem tak ak speedfan podporuje dosku tak hodnoty by mali byt totozne s biosom
multimeter ak mame tak kazdy iny a kazdy inac zkalibrovany taze tez nic

keby ste vedeli o nejakom dobrom softe na monitoring+log voltazi tak napiste pls
...

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1105
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KocuR » Ut 07. Nov, 2006, 20:53

multimetre nemozu byt inac skalibrovane... buD je skalibrovany alebo nie je ... furt lepsie ako merat softwarovo, mne SpeedFan ukazuje napatie na 12V vetve furt o 0,3V vyssie ako Everest... a teraz comu mam verit? -multimetru

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » St 08. Nov, 2006, 10:20

tiez si myslim,multimetrom bez debaty dosiahnes najpresnejsie vysledky
Edit:ide o to aku ma multimeter odchylku,ak je to nejaky shit tak moze vykazovat mierne ine hodnoty ako kvalitny multimeter ale to sa potom bavime o stotinach mozno desatine volta
tak berem spat,ked som pozrel ake multimetre sa u nas predavaju tak ten rozdiel by mohol byt aj 0,5V.

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » St 08. Nov, 2006, 15:15

no ved to
nie kazdy ma multimeter
a ak poviete ze vacsina aj hej tak predpokladam ze nie nejake profi riesenia
ja napr mam taky cierny z Tesco za 149,-
a ked uz speedfan ukazuje blbo ale predpokladam ze ukazuje rovnako blbo na setkych doskach
inac lebo ked cidlo neukazuje presne(bios) tak ani everest nepomoze
a s tymi multimetrami by bolo dobre keby vsetci zmerali a napisali hodnoty aby sme vedeli odchylky
ale co ma konstantne kazdy??? poradte inac asi fakt multimetre

edit:
sorry za gramatiku ale tak ma vytocila profka ze som sa musel velmi premahat aby som nebol vulgarny, **** jedna
...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 08. Nov, 2006, 15:27

V robote mam PC kde mi bios aj Multimeter hlasia 12.1V ale SpeedFan hlasi len 10.2 - meria evidentne hluposti.

Ties mam ten multimeter z teska a aj nejaky z RadioBastlera a aj "prifi" z overenim z metrologie a rozdiel je len na poslednom desatinnom mieste.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 08. Nov, 2006, 18:40

tak zas kazdy multimeter co sa pouziva a predava by mal mat overenie a oskusane z certifikovanej skusobne, teda pokial ide o vyrobok co treba overovat a multimeter taky je. ibaze by sa predaval s velkym napisom, toto je nepresny shit...inak treba reklamovat :D

no ale aby som napisal k veci, kazda doska ukazuje inak, koli pouzitym suciastkam...a ako je vidiet, aj rozne multimetre ukazuju bludy, takze nezostava nam nic ine (pokial chceme nejakym vysledkom verit a nehadzat sem cosi, len aby tu nieco bolo), len aby kazdy z nas zaniesol svoj zdroj do skusobne na premeranie, lebo aj tak kazda zostava ma inu spotrebu a inak vytazi ten-ktory zdroj :lol: alebo potom vsetko merat na jednej zostave...a tiez nie vsetky zdroje, aj ked su to navonok tie iste, maju rovnake parametre.. mno hadam je to z mojej strany vsetko :crazy:
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » St 08. Nov, 2006, 20:10

_skrat_ napísal:tak zas kazdy multimeter co sa pouziva a predava by mal mat overenie a oskusane z certifikovanej skusobne, teda pokial ide o vyrobok co treba overovat a multimeter taky je. ibaze by sa predaval s velkym napisom, toto je nepresny shit...inak treba reklamovat :D

no ale aby som napisal k veci, kazda doska ukazuje inak, koli pouzitym suciastkam...a ako je vidiet, aj rozne multimetre ukazuju bludy, takze nezostava nam nic ine (pokial chceme nejakym vysledkom verit a nehadzat sem cosi, len aby tu nieco bolo), len aby kazdy z nas zaniesol svoj zdroj do skusobne na premeranie, lebo aj tak kazda zostava ma inu spotrebu a inak vytazi ten-ktory zdroj :lol: alebo potom vsetko merat na jednej zostave...a tiez nie vsetky zdroje, aj ked su to navonok tie iste, maju rovnake parametre.. mno hadam je to z mojej strany vsetko :crazy:
ved kazdy by si napisal svoju zostavu aj zdroj tak z toho sa uz da co to vycitat ak si vies dat dokopy dva a dva.tie multimetre by sa museli pouzit nejake kvalitne s odchylkou pod 1%.ale to zvycajne stoji vyse 1000 Sk.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"