AthlonXP 2000+ vs Celeron D 320

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
5o
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 429
Dátum registrácie: Ne 09. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poltár

AthlonXP 2000+ vs Celeron D 320

Príspevok od užívateľa 5o » St 18. Okt, 2006, 17:14

chcem sa opytat...mam doma procesor Intel Celeron 2.4Ghz Socket 478 na doske Foxconn I865PE. (vid popis).Mam moznost to vymenit sa procesor AMD AthlonXP 2000+ 1.67GHz s doskou ASRock K7NF2-Raid. rad by som vedel ci sa to oplati alebo co dosahuje lepsi vykon.vopred vam dakujem
NB ACER ASPIRE E17: CPU: Intel Core i5-7200U | Displej: 17.3" 1920x1080 FHD | HDD: Seagate 1TB | RAM: 2x8 GB DDR4 2400MHz | VGA: GeForce 940MX 2GB GDDR5|OS: Windows 10 64-bit | Repro: Home Theater LG BH7430P
MOBILE: smarthopne: IPhone Xr 64GB space grey

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » St 18. Okt, 2006, 17:37

Mno tu je jedna doska , ovsem ktoru reviziu alebo presne oznacenie mas TY ? A samozrejme tu je ta ASRock. Hold tazko je porovnavat , upresni a urci si prioritu.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » St 18. Okt, 2006, 18:12

i865PE by som nemenil, celeru das FSB200 a Athlon sa chytat nebude, jedine 3200+
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » St 18. Okt, 2006, 18:12

ja som mal moznost zivo porovnat celer 2,4 non D na neakej intel doske s duronom 1ghz a matsonicu :D ten celer proste naneho nema :roll:

Užívateľov profilový obrázok
sweet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 619
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sweet » St 18. Okt, 2006, 18:25

BoBo_ napísal:ja som mal moznost zivo porovnat celer 2,4 non D na neakej intel doske s duronom 1ghz a matsonicu :D ten celer proste naneho nema :roll:
ibaze to boli stare celerony.o tych bolo zname ze su velmi slabe.celerony D maju o dost lepsi vykon a idu celkom dobre taktovat.sak popozeraj nejake testy
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W

Užívateľov profilový obrázok
5o
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 429
Dátum registrácie: Ne 09. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poltár

Príspevok od užívateľa 5o » St 18. Okt, 2006, 18:38

AjsTi napísal:Mno tu je jedna doska , ovsem ktoru reviziu alebo presne oznacenie mas TY ? A samozrejme tu je ta ASRock. Hold tazko je porovnavat , upresni a urci si prioritu.
moja doska je 865A01-PE-6EKRS....no a co sa tyka taktovania, neviem ci ho mozem dat na 200fsb..bo teraz ma teploty max 63 stupnov a to mam skrinu otvorenu a box chladic...
NB ACER ASPIRE E17: CPU: Intel Core i5-7200U | Displej: 17.3" 1920x1080 FHD | HDD: Seagate 1TB | RAM: 2x8 GB DDR4 2400MHz | VGA: GeForce 940MX 2GB GDDR5|OS: Windows 10 64-bit | Repro: Home Theater LG BH7430P
MOBILE: smarthopne: IPhone Xr 64GB space grey

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » St 18. Okt, 2006, 19:42

Mno tu je na mieste otazka ako to bude rozdychavat Via. Ak taktovat jedine s delickou a co sa tyka teploty , tak box prec a poriadny chladic. U nforce mas zaruku PCI:AGP lock ale nic ine , jedine FSB na 200. Co sa tyka intelu , tam hovori plus , viac pamete a Gb lan.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
5o
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 429
Dátum registrácie: Ne 09. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poltár

Príspevok od užívateľa 5o » Št 19. Okt, 2006, 07:30

ale aj tak gb lan nevyuzivam a pamat mam len 512...a mozno planujem dokupit aj tak dalsiu 512..cize to by bolo pre mna to iste...ale rad by som vedel co ma vacsi vykon...kde dosiahem max vyuzitie ram,vga...pretoze teraz mi ram ide na 333mhz...a vidi sa mi ze na tej doske viem ju dat na 400mhz...asynchrozne
NB ACER ASPIRE E17: CPU: Intel Core i5-7200U | Displej: 17.3" 1920x1080 FHD | HDD: Seagate 1TB | RAM: 2x8 GB DDR4 2400MHz | VGA: GeForce 940MX 2GB GDDR5|OS: Windows 10 64-bit | Repro: Home Theater LG BH7430P
MOBILE: smarthopne: IPhone Xr 64GB space grey

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 19. Okt, 2006, 08:01

celeron 2400D vs A2000+ ? Ten celer je docela rychly v poctoch, testoch, ale mal som moznost porovnat tieto procesory.
Na def. nastaveniach sa celer na ten athlon moc nechytal, aj ked rozdiel bol minimalny. Ak sa ti podari pretocit ten athlon na 2000MHz a viac, tak ten celer je zabudnuty v akychkolvek frekvenciach. Ale to vravim iba o hrach. Ak to chces na kodovanie/dekodovanie videa/hudby, tak racej ten celer...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"