Problem zo zostavou

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
St0n3r_svk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Problem zo zostavou

Príspevok od užívateľa St0n3r_svk » Po 16. Okt, 2006, 17:39

MB ASUS A8V-XE VIA K8T890
Precoser MAD Athlon 3000+ Venice jadro,Soc 939 BOx
RAM DDR GOODRAM 512 400mhz
HDD WD 160gb 7200rpm SATA II 8MB cahe
napalavacka DVD LG dual
a grafika LEGEND GFFX6600 256/128bit,TVO,+DVI,PCX
a zdroj 460 W
----------------------------------------------------------------------------------------
PC z nicoho nic hadze bluescreeny,dakedy sa resetne rychlo a dakedy modra obrazovka ostatne povedsinou pise chybu s ATAPI.sys alebo take daco myslis ze je to daco s HDD.....
----------------------------------------------------------------------------------------
Pc bolo reklamovane asi 6x stale podobne problemy ako dakujeme pekne....
zdroj som skusal iny 300 WATOVY forton robilo to aj tak,ten zdroj co je tam teraz ta 460 ta je tiez odskusana na presne takej istej zostave ako videte hore {pretoze som bral presne take iste dva pc mam to odskusane]
pc sa neprehrieva CPU byva max 42-45 stupnov HDD 32-36 ramky su tam uplne nove doska tiez, dokonca sa menila aj kabelaz uz naozaj neviem ci to moze byt.
p.s:este som si spomenul ze pri starte PC ako je memory test obcas vyhodit daco s overlockom a mam v biose skontrolvat napajanie.... PROSIM PORADTE dost to ponohla

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Po 16. Okt, 2006, 17:52

mohol by si presne napisat (najlepsie odfotit) co ti to pise?

Nemas nahodou nataktovany PC? Mam taky dojem ze na tej doske sa musi zapnut PCI/PCIe LOCK. Skus v biose najst kolonku PCI freq. sync to FSB alebo nieco na ten sposob. Popripade skontroluj ci mas nastavnu 200MHz FSB a nasobic HTT na 5×
to s napajanim ... mas dobre zapojeny zdroj resp. mas 24+4 pin zdroj?
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
St0n3r_svk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa St0n3r_svk » Po 16. Okt, 2006, 17:59

SurrendeR napísal:mohol by si presne napisat (najlepsie odfotit) co ti to pise?

Nemas nahodou nataktovany PC? Mam taky dojem ze na tej doske sa musi zapnut PCI/PCIe LOCK. Skus v biose najst kolonku PCI freq. sync to FSB alebo nieco na ten sposob. Popripade skontroluj ci mas nastavnu 200MHz FSB a nasobic HTT na 5×
to s napajanim ... mas dobre zapojeny zdroj resp. mas 24+4 pin zdroj?
PC nieje vobec taktovany,ZDROJ je zapojeny spravne a pozrem ten PC lock ale momentalne nemam pristup k tomu pc skontrolujem to FSB a PCI a PCIe LOCK mohol by si mi prosim ta vysvetlit na co to sluzi ak si myslim dobre je to daco s PCI a PCIe slotom?

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Po 16. Okt, 2006, 19:25

atapi.sys je volaky ovladac na tvoju CD/DVD mechaniku. skus bezat par dni bez tej mechaniky. ak problem prestane tak skus vymenit kablovanie mechaniky, alebo ju prehod na inu poziciu (master/slave) mozno pomoze.
tento problem som hladal na googly a nieco tam splietali s hdd.
neskor som sa docital ze mozes mat pozmenene ovladace v system32. skus si overit ci mas vsetky ovladace a systemove subory v poriadku.
z prikazoveho riadku spusti prikaz sfc /scannow

Užívateľov profilový obrázok
St0n3r_svk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa St0n3r_svk » Ut 17. Okt, 2006, 13:42

Patko19 napísal:atapi.sys je volaky ovladac na tvoju CD/DVD mechaniku. skus bezat par dni bez tej mechaniky. ak problem prestane tak skus vymenit kablovanie mechaniky, alebo ju prehod na inu poziciu (master/slave) mozno pomoze.
tento problem som hladal na googly a nieco tam splietali s hdd.
neskor som sa docital ze mozes mat pozmenene ovladace v system32. skus si overit ci mas vsetky ovladace a systemove subory v poriadku.
z prikazoveho riadku spusti prikaz sfc /scannow
dnes mi to zase stare mrzlo a cela zostava nepracuje koretne volal som s predajcom a ten mi navrhol ze tam dame iny HDD a uvidim skusal som tie mechaniky ale bez uspechu ja uz naoza neviem :(

Užívateľov profilový obrázok
St0n3r_svk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa St0n3r_svk » So 21. Okt, 2006, 11:51

takze mam tam novy mechaniky aj HDD uvidim ako sa to bude spravat som z toho hotovy preco to moze robit taka banalita :?

Užívateľov profilový obrázok
St0n3r_svk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa St0n3r_svk » Ne 29. Okt, 2006, 09:39

vyzera to tak ze sa problem vyriesil vymenou HDD a dvd mechaniky ale mam iny problem ked niekedy zapnem pc sa stane asi toto nabehne windows vsetko ok a monitor zrazu ostane cierny pomoze iba reset a dakedy to urobi aj s pracou vo windowse alebo aj pri hrach ale robi to len malokedy ale proste neviem cim to je :?: :( :(

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ne 29. Okt, 2006, 11:01

To vypada na zalezitost okolo grafiky. Ak vylucim chybnu kartu, buD teploty alebo ovladace.
S ventilatorom na nej nemas problemy, nezastavuje sam od seba? Chcelo by to kontrolovat priebeh teploty.
Skus aj preinstalovat ine ovladace.

Užívateľov profilový obrázok
miso666
Ban
Ban
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 28. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa miso666 » Št 02. Nov, 2006, 09:55

Ked ti mrzne PC tak sa bud prehrieva procesor....to robilo mne alebo mas nejaku chibu s grafikou skus pozret aku teplotu mas procesora... a grafiky

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"