Strana 1 z 1

problem s grafou na platforme P4

Napísané: Pi 13. Okt, 2006, 16:35
od užívateľa Gogi
mam skompletovat funkcny HW na firme, mam problem rozbehnut graficke karty na doskach s P4, mam tu 2x GF5200(jedna je od sparkle a druha?) a ece jednu ATI oznacenu ako R92LE
problem je v tom ze ani na doske ABIT TH7II(snad chipset intel 850) ani na akejsi MSI MS-6758(chipset intel 875) mi nechce nabehnut nic na monitore(prosto si stale blika na oranzovo aj ked som zapol pc a to sa tvari ze korektne funguje), pc nepipa, ta Abitka ma aj displey a ten na chvilu vypisuje C1 a potom prejde na 01, vyznam tychto kodov som nevyguglil
tieto graficke karty vsak pekne funguju na doskach s P3
neviem ci je problem v napeti agp

taze som sa chcel spytat ci niekto nemate neaky napad co s tym moze byt, alebo je to v kompatibilite, nechce sa mi verit ze obe dosky su odpalene(bola aj tretia ABIT SR7.. ale ta viac menej zhorela), aspon tu abitku by rad zachranil(bo rdram-ky to je :o pre mna hi-tech co predbehol svoju dobu ) by som ju rad sprivatizoval, ale hlavne ide o to ze kvoli tomu nemozem otestovat funkcnost inych komponent

vopred dik za kazdu radu

Napísané: Pi 13. Okt, 2006, 21:35
od užívateľa AjsTi
C1 je chyba pameti. Kedze mam dosku abit a k nej zoznam kodov. Myslim ze tie chyby najdes aj na webe. Nemalo by tam byt nahodou FF a nie 01 ? Ohladom grafickej, monitor je ok ?

Napísané: Pi 13. Okt, 2006, 21:40
od užívateľa SurrendeR
a s PCI grafikou ti to ide?

skus vytiahnut RAM, prefukat, dat spet...
alebo zapoj PC bez VGA a ci sa cosik rozpipa...

keby bola chyba vo vga, tak pokial mas PC speaker zapaty, tak by ti to daval najavo

Napísané: Po 16. Okt, 2006, 10:38
od užívateľa Gogi
hmmm, jedna z tych dvoch rdramiek je asi odpalena, bo pc s jej pritomnostou pipa
ale aj tak sa na pc(aj jednej aj druhej doske) len rozbehnu vetraciky a rozsvietia ledky, viac nic, ani pip

pci grafiku to je dobry napad ale nemam ziadnu, monitor pouzivam svoj
mne to vychadza skor na neaku moju chybu bo s P4 nemam skusenosti a to co mi to robi je divne(nic, monitor ani neblikne, ledky svietia ako o zivot, pc speaker potichu)
do tej abit dosky trebalo este aj akesik tretie napajanie

Napísané: Po 16. Okt, 2006, 11:50
od užívateľa AjsTi
No vyskusaj iba jeden modul , ak nebude pipat , chyba bude uplne niekde inde. Vyber CPU a pozri sa ci nemas ohnute piny.

Napísané: Po 16. Okt, 2006, 11:53
od užívateľa jararak
hmm cize obe dosky su s432? ja som teraz zohnal intel d850gd. prehodil som to do druhej bedne a mal som podobny problem, nic nenabehlo, nebootval hoc komp bezal aj disky a mechaniky. pomohlo az resetnutie biosu ale na prvykrat to nezabralo. fungovalo to az na 3-4 pokus. ake tam mas ramky? teoreticky by som ti ich vedel oskusat, ja mam 2*128 kingstony 800mhz. este dotaz, mas tam aj tie zaslepky do volnych slotov? je to ako ramka bez chipov, na stranke som sa docital ze vraj bez toho tu dosku nerobeham, hoc som to neskusal ci to ide aj bez nich, mal som kopec inych problemov