Info: Zostava

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2183
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Info: Zostava

Príspevok od užívateľa Martan » So 30. Sep, 2006, 22:59

Takze mam na vas zopar otazok, tak cakam odpovede 8)

1 ))
Moja zostava v popise, zaujima ma vas nazor ako je na tom ten moj procak ci nebude brzdit celu zostavu kedze chcem upnut GPU na ATI x1800 GTO alb X1900 GT.

2 ))
Zdroj v popise 400W utiahne jednu z tychto vyssie spomenutych kariet bez problemov? Mam 2xHDD + DVD-RW, ziadna pridavna karta casom asi daky Sound Blaster +/- 3X120mm ventiky.

3 ))
Posledna otazka sa tyka RAIDU. Aky vykonnosty rozdiel poskytuje zapojenie HDD do RAIDU, je asi potrebne mat HDD obi2 na rovnakej zbernici myslim tym SATA II / 300MB/s alebo vykon prinesie aj kombinacia PATA a SATA ?

Dakujem !
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + A-Data XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa djkakadu » Ne 01. Okt, 2006, 09:39

Takze takto:

1 ))
Tento procak by tieto grafy az tak brzdit nemal hlavne keD je tek taktnuty. Ale X2 by pomohlo.

2 ))
Tak ten Fortron 400W je uz celkom na hranici ale ak sa nebudes bat tak si ho nechaj ale urcite uz niejaky lepsi.

3 ))
Vykonnosti rozdiel je tam velky ale zalezi ake HDD do raidu zapojis. Najlepsie na raid je mat dva uplne totozne HDD a do rovnakej zbernice. Tu mas nieco o Raide tak si to pozri.
:wink:
djk@k@du ! oNLy All

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2183
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Martan » Ne 01. Okt, 2006, 10:40

djkakadu napísal:Takze takto:
3 ))
Vykonnosti rozdiel je tam velky ale zalezi ake HDD do raidu zapojis. Najlepsie na raid je mat dva uplne totozne HDD a do rovnakej zbernice. Tu mas nieco o Raide tak si to pozri.
:wink:
Hmm mno v tomto pripade je optimalne kupit dva co najmensie disky s rovnakymi parametrami a pouzivat ich len na instalacie programov popripade aj systemu a data mat na inom disku ?
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + A-Data XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa djkakadu » Ne 01. Okt, 2006, 10:44

Presne tak ako si napisal Raid je dobry len na instalacie a programy ale na ulozny priestor ani nie.
djk@k@du ! oNLy All

Užívateľov profilový obrázok
jurajda
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Pi 18. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jurajda » Ne 01. Okt, 2006, 11:32

Priznam sa, ze mna RAID 0 zatial trochu sklamal...

Chystam sa na upgrade, tak som kupil dva Seagate 320MB do este starsieho nforce 2 k Thoroughbreadu 1700 taktnuteho na 2300MHz.

V HDtune sa prenosova rychlost zvysila (zo 70MB/s na zaciatku platne az k 30 MB/s na konci) na stabilnych priblizne 100MB/s, to je pravda.

Nevyhodou je vsak znizenie pristupovej doby (vyhladanie suboru): skocilo to z 12ms na 13,5. Naviac sa zvysilo este zatazenie procesora: z 3% sa to vysvihlo na 10, co sa vsak mozno tvojho Venice netyka.

Inak k tomu, ci sa Raid 0 hodi na ulozny priestor alebo nie, tak si myslim, ze to je naopak. Kto nezalohuje, svoje data strati, ci to je na Raide, alebo nie. Naopak, ak ide o vacsie subory, tak tam uzivatel pociti jeho vyhody ovela viac.

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2183
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Martan » Ne 01. Okt, 2006, 22:44

Poprosim aby ste sa vyjadrili viaceri, zaujima vas nazor ! :blind:
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + A-Data XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Po 02. Okt, 2006, 00:17

djkakadu napísal: Tento procak by tieto grafy az tak brzdit nemal hlavne keD je tek taktnuty. Ale X2 by pomohlo.
X2 by nepomohlo kto ma vtom gulas nech si najprv precita toto:
http://www.svethardware.cz/art_doc-FC1B ... B5412.html
- pochopi na co je vlastne X2 dobre...

-zdroj daco vydrzi... ak sa to bude zahadne restartovat aspon zistis ze uz ma asi dost... rozhodne by som nesiel do silnejsieho a neznackoveho

-RAID je dobra vec ale mal som len ATA RAID tak to s dnesnymi SATA diskami nemozem porovnat
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"