sempron2800(2500MHz)+ati1900xt???

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Po 02. Okt, 2006, 21:22

na co screen? koli fps? co mi neveris? a lama nie som(ale urcite ani profik), takze urcite nemam nic spustene, dokonca mam totalne vycisteny aj services.msc a msconfig :wink: a momentalne mi nebezi ani ziadny FW a AV(ale nehovorte to hackerom :) )

btw: teraz som skusal aj ten fraps, to nema cenu.

urcite chces ten screen?

Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Ut 03. Okt, 2006, 02:10

tak uz som na to prisiel. ubral som obnovovaciu frekvenciu monitoru na najmensiu moznu(60Hz-neprijemne na oci) a teraz mam obraz ako priami prenos futbalu na stv2 v telke :) , totalne kasny-bez namensieho trhu, ALE! ked mi klesne FPS pod 60obrazkov, tak to zacne trhat. da sa to nejako vyriesit? preco to nemoze ist plinule aj na 40fps ? ze by to vyriesil LCD monitor?

btw: ten jeden objekt(stromcek), kde mi to aj to pred tym islo dokonale, tak tam mi to robilo 85FPS a obnovovaciu frekvenciu monitoru som mal nastavenu na (len nahodou) na 80Hz(normalne mavam monitorn na 119Hz 1024x768)

Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Ut 03. Okt, 2006, 03:24

heh, teraz som na monitore ubral obnovovaciu frekvenciu az/len na 45Hz a ta hra mi bezi uplne hladko-dokonale, ale to blikanie monitoru je nechutne, to dlho nevydrzim.
myslite ze na LCD monitore mozem mat obnovovaciu frekvenciu ked aj na 30Hz(koli plynulosti hry) a nebude to blikat? no blikat viem ze nebude, ale ci je mozne dat u LCD tych 30Hz
Naposledy upravil/-a pepee v Št 12. Okt, 2006, 06:14, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Ut 03. Okt, 2006, 03:32

A ine hry nehravas?
EDIT: a nehras tu hru nahodou na Linuxe?

Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Ut 03. Okt, 2006, 08:38

pouzivam winXPsp2
na inych hrach som este x1600 netihol odskusat

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Št 05. Okt, 2006, 10:16

A co vlastne sposobuje lag mysi a klavesnice?
EDIT: to je vtedy CPU alebo GPU limitovana scena?

Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Št 12. Okt, 2006, 06:21

magoo napísal:A co vlastne sposobuje lag mysi a klavesnice?
EDIT: to je vtedy CPU alebo GPU limitovana scena?
myslim si ze to je malou ramkou na grafike(hovorim o spozdeni reakcie, t.j. ked robis pohyby mysou/klavesou a reakcie sa dostavuju o nieco neskor)

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 12. Okt, 2006, 07:00

pepee napísal:heh, teraz som na monitore ubral obnovovaciu frekvenciu az/len na 45Hz a ta hra mi bezi uplne hladko-dokonale, ale to blikanie monitoru je nechutne, to dlho nevydrzim.
myslite ze na LCD monitore mozem mat obnovovaciu frekvenciu ked aj na 30Hz(koli plynulosti hry) a nebude to blikat? no blikat viem ze nebude, ale ci je mozne dat u LCD tych 30Hz
toto ti nepomoze, pretoze ten vsync je viacmenej stavany na CRT, kedy luc vykresluje new obrazko, co v LCD nerobi... ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa pepee » Pi 13. Okt, 2006, 07:18

SurrendeR napísal:toto ti nepomoze, pretoze ten vsync je viacmenej stavany na CRT, kedy luc vykresluje new obrazko, co v LCD nerobi... ;)
takze na LCD nebyvaju vady obrazu tak ako to byva na CRT v dosledku vypnutej Vsync? hmm, a to potom na LCD ani netreba zosuladit FPS s Hz? hm, no vsetky vyhody/nevyhody asi najlepsie zistim ked sa mi dostane do ruk nejake LCD

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 13. Okt, 2006, 08:02

ono na LCD su vady vlasne stale :lol:
ale tiez v lcd funguje refresh... ale prense na akom principe... to by som ti povedal keby som mal doma LCD... Na LCD je stale nastavene 60Hz, takze staci ked das obmedzenie na 60fps

samozrejme mozes pouzit aj ten vsync... ale viac ako 60hz neocakavaj... Nebude to take dokonale ako na CRT prave koli tomu ze to "neblika" ;)

ale myslim ze bolo dost OT... na toto tu mas uz temu vytvorenu ;)
takze ohladom vsync, pokracuj tam...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"