sempron2800(2500MHz)+ati1900xt???

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

sempron2800(2500MHz)+ati1900xt???

Príspevok od užívateľa magoo » Pi 29. Sep, 2006, 19:04

Zdravim, zaujimala by ma takato kombinacia... Nechystam sa to sice kupit, ale aj tak by ma zaujimalo ako velmi by brzdil ten sempron na 2500MHz tu grafiku. Mohli by ste poslat aj dake linky, ak to niekde testovali na nete.

Dikes

P.S. Viem, ze v 3Dmarku ten rozdiel pri pouziti FX60 je velky, ale mna zaujimaju IBA herne testy

P.S.2 Alebo sa do da vypocitat nejako cez priepustnosti a pocty operacii :?

P.S.3 Skratka, bolo by dobre, keby existovala tabulka, kde by sa pre jednotlive karty dal pozriet odporucany procesor s minimalnym vykonom.... Napriklad pre 6600gt by si hned vedel, ze ju nemas strkat do zostavy s duronom850MHz a pod.......ale to uz som asi v risi fantazie

Užívateľov profilový obrázok
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné (20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bdurex » Pi 29. Sep, 2006, 19:40

Ja si myslim ze to bude daco robit ..ten procak neni az taky vykonny.Keby si mal Athlon aspon 3000+ tak to by uz bolo trosku ine...ale cpu s grafou by maly spolu si nazivat.ale by som odporucal kupit new CPU.
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Pi 29. Sep, 2006, 20:20

Ja sa ziadny procesor a ani grafiku nechystam kupovat minimalne do jary........ este musim tolko starych hier prejst :)...... Mna len zaujima ako sa to prjavuje v hrach. Lebo vsetci vieme, ze pri rozliseniach okolo 1280*1024 sa rozdiely v procesoroch zmazavaju.

EDIT: Jasne, ze to bude daco robit. Ale co to bude robit??? Teda ako to bude spomalovat?

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Pi 29. Sep, 2006, 20:28

magoo napísal:Ja sa ziadny procesor a ani grafiku nechystam kupovat minimalne do jary........ este musim tolko starych hier prejst :)...... Mna len zaujima ako sa to prjavuje v hrach. Lebo vsetci vieme, ze pri rozliseniach okolo 1280*1024 sa rozdiely v procesoroch zmazavaju.

EDIT: Jasne, ze to bude daco robit. Ale co to bude robit??? Teda ako to bude spomalovat?
No v 1280x1024 este asi nie (zalezi samo od konkretnej hry)... ale ked zapnes AA+AF tak aj ano ...
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Pi 29. Sep, 2006, 20:31

Praveze pri pozapinanom AA a AF sa rozdiely zmazavaju este viac :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné (20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bdurex » Pi 29. Sep, 2006, 21:27

Ale tak mas CPU staktovany takze ...no ono to bude ist dobre...nemalo by slomalovat..bude.Ale fakt uvazuj nad tym cim skor kupit new CPU aspon AM2 Athlon 3000+
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III

Užívateľov profilový obrázok
abcd
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 462
Dátum registrácie: Št 20. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Cífer

Príspevok od užívateľa abcd » So 30. Sep, 2006, 08:17

Sorry,ale poxybujem ze a64 3000+ by mu pomohol viac ako teraz natakteny sempron,to uz potom lepsi cpu.Napad to je dobry,keby robili realne tabulky cpu a ktomu odpovedajuci gpu
Toshiba Satellite A200 1S6 (3GB RAM T7500 2,2 GHz 4MB L2)

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » So 30. Sep, 2006, 10:41

Tak to by aj mna zaujimalo aky je rozdiel dajme tomu medzi sempronom na 2500MHz a rovnako taktovanym A64 a tou grafikou.
bolo by to zaujimave porovnanie.
Nechce dakto testnut?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné (20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bdurex » So 30. Sep, 2006, 10:57

Bolo by to lepsie s tym Athlonom do AM2 ...ale som myslel ze by bol nataktovany.
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III

Užívateľov profilový obrázok
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa LoPiO » So 30. Sep, 2006, 11:07

Ked sa budeme opierat o super pi tabulku:

Kód: Vybrať všetko

24.Fester     34,875s  Pentium4 630   3750   Win-XP   7.64
25.Gebo (2)   35,265s  Celeron M 360  2478   Win-XP   11.44
26.DeluXe     35,594s  Athlon64(939)  2478   Win-XP   11.33
27.Glide      35,875s  Athlon64(939)  2475   Win-XP   11.26
28.Mgo        35,992s  Sempron s754   2618   Win-XP   10.61
29.Rastamax   36,000s  Athlon64(939)  2374   Win-XP   11.70
30.nManJofo   36,250s  CoreDuo T2300  1666   Win-XP   16.55

31.LoPiO (2)  36,469s  Sempron s754   2558   Win-XP   10.71
32.Jose       36,750s  Sempron s754   2561   Win-XP   10.62 
Zistime, ze sempron vobec nema problem udrzat krok z A64. Samozrejme, ze tu rozne takty RAM, ale aj toto nam nieco ukaze.

Sempron na 2.4Ghz vyvazi 256kB cache o 200Mhz vacsim taktom oproti A64 z 512kB cache na 2.2Ghz. Samozrejme berme len single channel. I ked dual channel nieco spravi, tak to nie su take zazraky, ze by som kvoli tomu menil sempron za athlon.
Jedine prechod na core 2 duo.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » So 30. Sep, 2006, 12:12

Jasne, ze ten sempron ma cca. vykon ako nepretaktovany athlon3600(podla super pi). Ale ta grafika je total high end, takze k nej by sa malo TEORETICKY hodit core duo a nie athlon3600. To "TEORETICKY" myslim podla "marketingovych zvastov" vyrobcov hw....

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » So 30. Sep, 2006, 12:34

OK, takze podla http://www.tomshardware.com/2005/11/21/ ... age29.html vychadza rozdiel medzi A57FX(OC O144) a A3700 zhruba 15-20%

EDIT: ale zase je to test na starom FarCry a bez AA, AF...

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » So 30. Sep, 2006, 12:44

Ja bay skor zaujimalo aky by bol rozdiel vykonu medzi mojim PC (viD. podpis) a napr. A64 na 2,2GHz s939 pri rovnakych grafikach.Pamate by isli na single chanel, priblizne na rovnakych frekvenciach.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » So 30. Sep, 2006, 13:02

Diablo1st napísal:Ja bay skor zaujimalo aky by bol rozdiel vykonu medzi mojim PC (viD. podpis) a napr. A64 na 2,2GHz s939 pri rovnakych grafikach.Pamate by isli na single chanel, priblizne na rovnakych frekvenciach.
ziadny :wink:

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 01. Okt, 2006, 15:44

SuperPi sa na taketo porovnanie nada vobec pouzit
cim vyssie rozlisenie a vyssie AA/AF tym sa ten rozdiel bude zmensovat :wink:

najviac pocitis ten rozdiel v CPU limitovanych scenach ...
celkovo by tam vsak nemal byt cititelny rozdiel voci 2200MHz A64

Dalsia vec je , kdo si moze dovolit X1900XTX si nekupi k nemu Sempron 2800+
s pozdravom, crux.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"