90% ucinnost pre napajanie PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

90% ucinnost pre napajanie PC

Príspevok od užívateľa thimy » St 27. Sep, 2006, 20:35

Osobne nechapem preco sa to tak uz neriesi davno :8O: , asi by si tolko nezarobili vyrobcovia zdrojov :roll:

http://www.dsl.sk/article.php?article=2636&title=
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa djkakadu » St 27. Sep, 2006, 20:57

Tak to je pecka ale pre takyto zdroj by sa musela vydat dajaka nova norma a nove maticne a tak. Ale ak ten zdroj roby len 12V tak na HDD ako dam 5V?
Google je fakt sef.
djk@k@du ! oNLy All

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » St 27. Sep, 2006, 21:00

cool riesenie....12V sa da lahko stabilizovat :red: ale keby vymysleli new disky tak by stacilo aj 12V :wink:

Užívateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa djkakadu » St 27. Sep, 2006, 21:03

Tak by si Hdd robili pre svoju elektroniku tych 5V samostatne z 12v. Ale keD je to take ucinne tak prosim uz sa tesim.
djk@k@du ! oNLy All

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » St 27. Sep, 2006, 21:05

:8O: ze by nemali 48V na server :?: preco 12V?to su spinane ATX zdroje v servery?nejako nerozumim....

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 27. Sep, 2006, 21:27

vcelku pozitivna mislienka, som za.

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » St 27. Sep, 2006, 22:48

djkakadu napísal:Ale ak ten zdroj roby len 12V tak na HDD ako dam 5V?.
clanok napísal:... Ostatne potrebne napatia generuje VRM na upravenych doskach...
Pochopil som to tak ze doska si sama potom to napatie deli.

Myslim ze je to dobry smer, aj ked som lama do takychto veci, ale ked to google uspesne pouziva tak nevidim preco by sme my nemali. V jedoduchosti je krasa :-)
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Št 28. Sep, 2006, 15:57

Je to urcite zjednodusenie zdroja. Straty budu mensie. Na druhej strane vsetko bremeno musi znasat doska a okolite komponenty. Takze to az taka vyhra nie je.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 28. Sep, 2006, 20:34

Lenze ono "bremeno" spravit s 12V jednosmerneho 5V, alebo 3,3V jednosmerneho vlastne ziadne bremeno nie je. Ibaze by sme nemali na mysli rovnake bremeno :lol: , ale to je tym ze pojem bremeno je dost nepresny :D

Inak mozno do toho "nevidim", ale je problem, aby zdroj spravil s 230V striedaveho len 12V jednosmerneho a stabilizatori, ktore z toho spravia 5V a 3,3V (tie, ktore chcu davat na dosku) budu v zdroji a tak sa nemusi nic na doske menit :?

Proste tie nove suciastky co chcu davat na dosku by boli v zdroji a nemuseli by sa vymyslat nove standardy pre napajanie PC :roll:
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1105
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KocuR » Pi 29. Sep, 2006, 23:20

predstavujes si to dost jednoducho. Ak by mal zdroj obit z 230 12 a potom z tych 12 menej tak by si vlastne nic neusetril... A navyse by to cele stalo za hovno. Potreboval by si veeelmi schopne stabilizatory (40A nie je malo) ktore by mali take tepelne vyzarovanie ze efektivita by bola este nizsia ako je u sucasnych zdrojov

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » So 30. Sep, 2006, 00:28

thimy napísal:Lenze ono "bremeno" spravit s 12V jednosmerneho 5V, alebo 3,3V jednosmerneho vlastne ziadne bremeno nie je.
Je dokonca vacsie ako pri dnesnych zapojeniach, lebo tie mensie napatia 5V a 3,3V sa z 230V pretransformuju. Z "hotoveho" jednosmerneho 12V napatia sa to transformovat neda.
thimy napísal:Proste tie nove suciastky co chcu davat na dosku by boli v zdroji ....
To tiez nie je dobre riesenie - malo by to vacsie rusenie.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » So 30. Sep, 2006, 00:40

ja si radsej kupim kavlitny zdroj a ma tak 75% ucinnost a to mi bohato postacuje....nevravim ze hento je zle riesenie ale ako hovoril tomkocur stabylizovat 12 na 5 prip. 3,3v na aspon 20A neni malina... :roll:

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 30. Sep, 2006, 06:05

a co ked to stabilizuju z 110V?a pripadne menej(48V)?

Užívateľov profilový obrázok
KatjushaMan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Praha/Prešov/Bratislava (30)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KatjushaMan » Ne 12. Nov, 2006, 13:09

Vseobecne plati to ze na doske by musel byt transformator co by 12 V prerobil a ten funguje iba pri striedavom napeti takze by sa usetrilo :shit: pretoze by strati co vznikaju v zdroji vznikali priamo na doske ne v zdroji jedine ze by priviedly zo zdroja stiedave napetie 12 V a to je asi tiez na figu by vlatne zroj nemusel vobec existovat rovno napojime napatie do dosky a fungujeme :D

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Ne 12. Nov, 2006, 16:18

KatjushaMan napísal:Vseobecne plati to ze na doske by musel byt transformator co by 12 V prerobil a ten funguje iba pri striedavom napeti takze by sa usetrilo :shit: pretoze by strati co vznikaju v zdroji vznikali priamo na doske ne v zdroji jedine ze by priviedly zo zdroja stiedave napetie 12 V a to je asi tiez na figu by vlatne zroj nemusel vobec existovat rovno napojime napatie do dosky a fungujeme :D
No ono im to uz funguje, takze to by som neriesil, skor ci by bol problem to nasadit aj pre normalne PC, ale zjavne asi hej :roll:
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"