problem s RAM

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

problem s RAM

Príspevok od užívateľa jurosl » Ut 19. Sep, 2006, 18:22

Kupil som si v obchode 512 MB RAM a skusil ju zapojit do dual channellu. No pri starte Winu mi v obrazovke vyberu profilu resetne comp. Zaujimave ale je ze ked zapnem druhy Win (mam ho na druhom disku) vsetko nabehne v pohode. Neviete cim to moze byt? ja to vidim na reinstall ale do toho sa mi vobec nechce, lebo ked tam necham iba jedno ramku rak to ide v pohode. pls poradte
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 19. Sep, 2006, 18:49

to si si kupil 2×256 alebo si mal 512RAM a dokupil dalsiu? Prosim definuj presne...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » Ut 19. Sep, 2006, 18:52

povodna RAMka bola 512 MB a dokupil som si dalsiu
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 19. Sep, 2006, 20:01

su tie ram rovnake? skus ich dat do single mode
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » Ut 19. Sep, 2006, 20:15

skusal som ich dat ako single, ale vtedy ich vobec nedetekuje Bios , detekuje ich len vtedy ked su zapojene v DIMM1 a DIMM3, je to divne, skusim reinstall win
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » St 20. Sep, 2006, 20:13

tak reinstall nepomohol :( , nevim cim to moze byt, v single mi ich bious precita ale ked ich zapojim do dual channelu tak ich bios neprecita
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » St 20. Sep, 2006, 20:31

jeden mi napisal ze by to mohlo byt sposobene zlym nastavenim CL, jedna ma CL 2,5 a druha 3, mohlo by to blbnut preto? da sa ta hodnota CL nejako ovplyvnit? pls poradte :(
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 20. Sep, 2006, 20:35

jurosl napísal:jeden mi napisal ze by to mohlo byt sposobene zlym nastavenim CL, jedna ma CL 2,5 a druha 3, mohlo by to blbnut preto? da sa ta hodnota CL nejako ovplyvnit? pls poradte :(
moze byt

zmen v Biose manualne CL z 2.5 na 3 pri tej druhej RAMke alebo opacne :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » St 20. Sep, 2006, 21:00

tak zmenil som CL na 3. Single mod ide v poho, v pri Dual channeli som sa stretol s dalsim problemom, windows mi detekuje iba 512 MB RAM. Pozrel som si to v programe CPU-Z a ten detekuje obidve RAMky a dual channel, tak ja uz naozaj neviem
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
Deerro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 127
Dátum registrácie: St 02. Aug, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Deerro » Št 21. Sep, 2006, 10:07

preco si nekupil rovnaku ramku, rovnakeho vyrobcu s rovnakym chipsetom a casovanim ... ??? :?

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Št 21. Sep, 2006, 16:42

jurosl napísal:tak zmenil som CL na 3. Single mod ide v poho, v pri Dual channeli som sa stretol s dalsim problemom, windows mi detekuje iba 512 MB RAM. Pozrel som si to v programe CPU-Z a ten detekuje obidve RAMky a dual channel, tak ja uz naozaj neviem
A obe ramky su single sided alebo double sided? Ja som sa s podobnym problemom stretol u znameho, ma 2x512MB ...jedna je SS a druha DS a v Dual-i idu ako 512MB ... to by mohol byt problem....

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » Ut 03. Okt, 2006, 15:12

hm, v single sa spolu neznasaju a comp sa po nejakom akoby vypne, nabehne modra obrazovka a napis Out of Range
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 03. Okt, 2006, 15:16

jurosl napísal:hm, v single sa spolu neznasaju a comp sa po nejakom akoby vypne, nabehne modra obrazovka a napis Out of Range
Ehm Mtex pise ci mas jednostranne alebo obojstranne moduly. NIe o single a dual. Ci proste mas pamete na RAM na oboch stranach , alebo iba na jednej.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » Ut 03. Okt, 2006, 15:22

aha :red: nie su to obycajne 512 DDRAM moduly
MSI K8 NF 4 socket 939, AMD Athlon 3000+ Winchester, 512 MB DDRAM, Galaxy GeForce 6600 128 MB

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 03. Okt, 2006, 15:37

jurosl napísal:aha :red: nie su to obycajne 512 DDRAM moduly
Definuj obycajne ? Ved ked vidis tu pamet , musis to poznat. Ma tie male "chrobacky" na oboch stranach , ci iba na jednej.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"