Strana 1 z 1

Ktory zdroj?

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 11:31
od užívateľa adrian
chystam si poskladat zostavu:
mb - msi s.939
cpu - athlon64 3000+
gpu - radeon 9800xt
ram - 1 gb ddr 400 mhz
hdd - seagate 160 gb + rack maxtor 160gb
zvuk - audigy
+ dvd rw
mam doma dva zdroje... 300W enermax a 420W thermaltake. podla mna thermaltake je dostatocny, ale ak by to utiahol aj enermax, radsej by som dal ten. co myslite, stacil by aj enermax?

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 12:15
od užívateľa AjsTi
Ono zalezi kolko A mas na 12v vetvach trebars. Lebo si napisal ze mas doma taky zdroj-e , ale ake si nerozpisal , aspon co sa tyka parametrov.

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 12:51
od užívateľa adrian
thermaltake: Napatia +5V/40A, -5V/0.3A, +12V/18A, -12V/0.8A, +3.3V/30A, +5VSB/2A
enermax: Napatia: +5V/28A, +12V/22, -12V/0.8A, -5V/1A, +3,3V/30A, VSB +5V/2,5A

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 12:57
od užívateľa AjsTi
Mno enermax je parametrovo lepsi , ale W ma menej. Podstate to bude na hranici i ked sa mi nezda ta 939 doska ked stes pouzit AGP grafiku. Radsej doporucim Thermaltake , i ked osobne tie zdroje nemusim. A ked uz ides do noveho PC , zvaz radsi novy vykonnejsi zdroj , Enermax , alebo Seasonic 500w radu.

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 13:18
od užívateľa adrian
teraz akurat citam toto
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=12466
podla parametrov, co uvadza, ma slabsi zdroj a bezi mu na tom silnejsia zostava. tak si myslim, ze by to mohlo fungovat aj s enermaxom.
ved enermax ma ochranu proti pretazeniu, takze velku skodu by nespravil, keby nestihal.... :?

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 13:25
od užívateľa AjsTi
Napisem Ti to tak , ak mas rad svoje pc , doprajes mu to najlepsie. Ak si si vedomy , ze sa nemoze "nic stat" tak pouzijes aj mercury.

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 13:28
od užívateľa MengelE
do zdroja sa oplati investovat stabilne napetie dobry a stabilny vykon jednoznacne znackove zdroje chill ,forton, enermax uz len na $ zalezi

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 13:34
od užívateľa adrian
ok, ja sa len pytam, lebo sa v tom moc nevyznam. ide o to, ze enermax je podstatne tichsi. a u mna ticho nadovsetko. investoval by som aj do noveho zdroja, keby som kupoval novy komp, ale menim len dosku a procak. ostatne zostava to, co je v popise

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 13:50
od užívateľa MengelE
to chalan kupuje zdroj tak mozno sa dohodnes s niekim kto nepreda zdroj na fore za rozumnu cenu http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=13138

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 15:19
od užívateľa thimy
Ten enermax je lepsi, pretoze ma silnejsu 12V vetvu, ktora je dnes dolezitejsia ako 5V. Jedine co ti v tom compe viac zerie je grafika. Ten enermax ti to v pohode utiahne a ako pises ma rozne ochrany, ktore by mali zabranit poskodeniu komponentov v pripade jeho poskodenia (skrat a podobne). Myslim ze nakup zdroja nie je vobec nevyhnutny (ak si tam das ten Enermax) aj ked by si chybu urcite nespravil, ale podla mna zbytocnost, ak neplanujes v blizkej buducnosti upgrade. Zdroj kup len ak mas navyse dake prachy.

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 17:35
od užívateľa adrian
presne tak, toto iste si myslim aj ja, len som sa chcel v tom utvrdit. ja hry nehram, potrebujem to na grabovanie videa. moj terajsi procak nestiha grabovat priamo do divx a teraz mam moznost ho predat a za mierny doplatok vymenit dosku a procak, s ktorym to uz stihat budem...
a pri grabovani grafa nepracuje na plny vykon ani zdaleka...

Napísané: Št 14. Sep, 2006, 20:16
od užívateľa thimy
Navyse pri K8ckach nie je skoro vobec spotreba ovplivnena taktom (ak sa nezvysuje napatie samozrejma), takze aj ked ten tvoj buduci Athlon pretaktujes stale to bude v pohode.