Ktory zdroj?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
adrian
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Tešedíkovo

Ktory zdroj?

Príspevok od užívateľa adrian » Št 14. Sep, 2006, 11:31

chystam si poskladat zostavu:
mb - msi s.939
cpu - athlon64 3000+
gpu - radeon 9800xt
ram - 1 gb ddr 400 mhz
hdd - seagate 160 gb + rack maxtor 160gb
zvuk - audigy
+ dvd rw
mam doma dva zdroje... 300W enermax a 420W thermaltake. podla mna thermaltake je dostatocny, ale ak by to utiahol aj enermax, radsej by som dal ten. co myslite, stacil by aj enermax?
Core2duo E8400, AC Freezer 7 Pro, Gigabyte EP35-DS3, 2x1GB DDR2 1066MHz CL5 (5-5-5-15) Kingston HyperX , HDD 750GB Samsung, Gigabyte HD2600XT, SB Audigy, Pinnacle PCTV 300i, ASUS DVD-RW, 19" LG LCD

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Št 14. Sep, 2006, 12:15

Ono zalezi kolko A mas na 12v vetvach trebars. Lebo si napisal ze mas doma taky zdroj-e , ale ake si nerozpisal , aspon co sa tyka parametrov.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
adrian
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Tešedíkovo

Príspevok od užívateľa adrian » Št 14. Sep, 2006, 12:51

thermaltake: Napatia +5V/40A, -5V/0.3A, +12V/18A, -12V/0.8A, +3.3V/30A, +5VSB/2A
enermax: Napatia: +5V/28A, +12V/22, -12V/0.8A, -5V/1A, +3,3V/30A, VSB +5V/2,5A
Core2duo E8400, AC Freezer 7 Pro, Gigabyte EP35-DS3, 2x1GB DDR2 1066MHz CL5 (5-5-5-15) Kingston HyperX , HDD 750GB Samsung, Gigabyte HD2600XT, SB Audigy, Pinnacle PCTV 300i, ASUS DVD-RW, 19" LG LCD

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Št 14. Sep, 2006, 12:57

Mno enermax je parametrovo lepsi , ale W ma menej. Podstate to bude na hranici i ked sa mi nezda ta 939 doska ked stes pouzit AGP grafiku. Radsej doporucim Thermaltake , i ked osobne tie zdroje nemusim. A ked uz ides do noveho PC , zvaz radsi novy vykonnejsi zdroj , Enermax , alebo Seasonic 500w radu.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
adrian
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Tešedíkovo

Príspevok od užívateľa adrian » Št 14. Sep, 2006, 13:18

teraz akurat citam toto
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=12466
podla parametrov, co uvadza, ma slabsi zdroj a bezi mu na tom silnejsia zostava. tak si myslim, ze by to mohlo fungovat aj s enermaxom.
ved enermax ma ochranu proti pretazeniu, takze velku skodu by nespravil, keby nestihal.... :?
Core2duo E8400, AC Freezer 7 Pro, Gigabyte EP35-DS3, 2x1GB DDR2 1066MHz CL5 (5-5-5-15) Kingston HyperX , HDD 750GB Samsung, Gigabyte HD2600XT, SB Audigy, Pinnacle PCTV 300i, ASUS DVD-RW, 19" LG LCD

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Št 14. Sep, 2006, 13:25

Napisem Ti to tak , ak mas rad svoje pc , doprajes mu to najlepsie. Ak si si vedomy , ze sa nemoze "nic stat" tak pouzijes aj mercury.
Naposledy upravil/-a AjsTi v Št 14. Sep, 2006, 13:29, upravené celkom 1 krát.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MengelE » Št 14. Sep, 2006, 13:28

do zdroja sa oplati investovat stabilne napetie dobry a stabilny vykon jednoznacne znackove zdroje chill ,forton, enermax uz len na $ zalezi
Nikdy neni tak zle aby nemohlo byt horsie

Užívateľov profilový obrázok
adrian
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Tešedíkovo

Príspevok od užívateľa adrian » Št 14. Sep, 2006, 13:34

ok, ja sa len pytam, lebo sa v tom moc nevyznam. ide o to, ze enermax je podstatne tichsi. a u mna ticho nadovsetko. investoval by som aj do noveho zdroja, keby som kupoval novy komp, ale menim len dosku a procak. ostatne zostava to, co je v popise
Core2duo E8400, AC Freezer 7 Pro, Gigabyte EP35-DS3, 2x1GB DDR2 1066MHz CL5 (5-5-5-15) Kingston HyperX , HDD 750GB Samsung, Gigabyte HD2600XT, SB Audigy, Pinnacle PCTV 300i, ASUS DVD-RW, 19" LG LCD

Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MengelE » Št 14. Sep, 2006, 13:50

to chalan kupuje zdroj tak mozno sa dohodnes s niekim kto nepreda zdroj na fore za rozumnu cenu http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=13138
Nikdy neni tak zle aby nemohlo byt horsie

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 14. Sep, 2006, 15:19

Ten enermax je lepsi, pretoze ma silnejsu 12V vetvu, ktora je dnes dolezitejsia ako 5V. Jedine co ti v tom compe viac zerie je grafika. Ten enermax ti to v pohode utiahne a ako pises ma rozne ochrany, ktore by mali zabranit poskodeniu komponentov v pripade jeho poskodenia (skrat a podobne). Myslim ze nakup zdroja nie je vobec nevyhnutny (ak si tam das ten Enermax) aj ked by si chybu urcite nespravil, ale podla mna zbytocnost, ak neplanujes v blizkej buducnosti upgrade. Zdroj kup len ak mas navyse dake prachy.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
adrian
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Tešedíkovo

Príspevok od užívateľa adrian » Št 14. Sep, 2006, 17:35

presne tak, toto iste si myslim aj ja, len som sa chcel v tom utvrdit. ja hry nehram, potrebujem to na grabovanie videa. moj terajsi procak nestiha grabovat priamo do divx a teraz mam moznost ho predat a za mierny doplatok vymenit dosku a procak, s ktorym to uz stihat budem...
a pri grabovani grafa nepracuje na plny vykon ani zdaleka...
Core2duo E8400, AC Freezer 7 Pro, Gigabyte EP35-DS3, 2x1GB DDR2 1066MHz CL5 (5-5-5-15) Kingston HyperX , HDD 750GB Samsung, Gigabyte HD2600XT, SB Audigy, Pinnacle PCTV 300i, ASUS DVD-RW, 19" LG LCD

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Št 14. Sep, 2006, 20:16

Navyse pri K8ckach nie je skoro vobec spotreba ovplivnena taktom (ak sa nezvysuje napatie samozrejma), takze aj ked ten tvoj buduci Athlon pretaktujes stale to bude v pohode.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"