problem s vypnutim PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
risiak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Ut 26. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Trencin a prechodny Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

problem s vypnutim PC

Príspevok od užívateľa risiak » St 13. Sep, 2006, 18:58

poradi mi niekto ...

mam starsi komp ... nejaky celeron 333mhz, doska apollo atd

pokial som mal nainstalovany win98 pocitac sa vypinal automaticky sam.

ale ked som nainstaloval WinXP SP2 CZ, pocitac vypise hlasku "A nyni muzete pocitac bezpecne vypnout"

please help ....
||CPUAMD Phenom II X4 955 @3.8Ghz ||MB ASUS Crosshair IV Formula ||CASE CoolerMaster Elite 330||PSU CoolerMaster Real Power M620 ||RAM 2 x 4GB Patriot DDR3 1333MHz ||GPU EvGA GTX560ti ||Zvuk Creative Extreme Gamer X-Fi ||Genius 5.1 SW 5000 ||HDDS-ATAII Barracuda 7200.11 1TB 7200rpm 32MB ||DVD+/-RW ASUS DRW-1814BLT Lightscribe ||LCD ASUS 22" LCD VW222S 2ms ||

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » St 13. Sep, 2006, 19:20

No je to AT doska alebo ATX?

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » St 13. Sep, 2006, 19:58

ak mas zdroj atx tak staci pomenit nastavenia v moznostiach napajania, ak at tak nieje pomoci (alebo vymenit za atx, ak to tvoja doska podporuje)
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

risiak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Ut 26. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Trencin a prechodny Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa risiak » St 13. Sep, 2006, 20:05

je to atx
||CPUAMD Phenom II X4 955 @3.8Ghz ||MB ASUS Crosshair IV Formula ||CASE CoolerMaster Elite 330||PSU CoolerMaster Real Power M620 ||RAM 2 x 4GB Patriot DDR3 1333MHz ||GPU EvGA GTX560ti ||Zvuk Creative Extreme Gamer X-Fi ||Genius 5.1 SW 5000 ||HDDS-ATAII Barracuda 7200.11 1TB 7200rpm 32MB ||DVD+/-RW ASUS DRW-1814BLT Lightscribe ||LCD ASUS 22" LCD VW222S 2ms ||

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Št 14. Sep, 2006, 12:17

Mno vyzera to ze nemas ACPI v biose zapnute.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
lubo188
Ban
Ban
Príspevky: 671
Dátum registrácie: Ne 07. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Revuca(20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa lubo188 » Pi 15. Sep, 2006, 13:20

na 333mhz komp by om urcite xpcko nedaval ostal by som pri 98 alebo ME
PC by lubo188 ++socet LGA775++ CASE: Thermaltake WinGO V7000a CPU: Intel® Core 2 Duo E6300@3115mhz coled by BIG TYPHOON MB: ASUS P5B DELUXE RAM: Kingston 667mhz@890mhz 2.0V 5-6-6-15 1GB VGA: Sapphire Radeon x1900xtx 512MB PSU: Seasonic M12-600W HDD: Samsung SV1203N ATA 120GB MOUSE: Logitech G5
++++++++++++++++++++++ CS 1.6 NONSTEAM +++++++++++++++++ hs_MASTERs l l1 +++++++++++++++++++ U.G.L.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 15. Sep, 2006, 13:43

v biose povol APIC mode (user define) v power managment. V XP nastav v napajani typ pypinania...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Pi 15. Sep, 2006, 14:21

SurrendeR napísal:v biose povol APIC mode (user define) v power managment. V XP nastav v napajani typ pypinania...
A nie ACPI ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Po 18. Sep, 2006, 15:24

start - Nastavenie - Ovladaci panel - Moznosti napajania - APM - Povolit podporu rozsirenej spravy napajania :wink:
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
marcello_trnava
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 413
Dátum registrácie: So 20. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marcello_trnava » Po 18. Sep, 2006, 15:35

mam podobny problem, rieseny ale nedorieseny, viete mi poradit? (pozri nizsie) zaujimave je ze ked dam start- vypnut mam na vyber iba dve moznosti namiesto dvoch (reset, vypnut, usporny rezim mi nejde aktivovat) pleasee ak viete co treba zmenit poradte. skusal som v biose v ACPI urobit zmeny ale nic nepomohlo. Mam tam nieco taketo: Suspend to RAM bolo disable dal som Auto. + nejakych 5 dalsich poloziek tam som vsetko nechal tak ako bolo defaultne- teda disable.( bolo tam nieco typu power on Ps/2, power on USB..)myslim ze z tymto problemom to nesuvisi. uz fakt neviem co robit, vo Win mam myslim vsetko spravne.

zdravim

mam problem s cerstvo poskladanim pc, resp. po cerstvo nainstalovani Win XP PRO som chcel PC vypnut vsetko vyzeralo byt ok - Vypinanie PC a zrazu ked by clovek cakal ze pc sa vypne same mi naskocila hlaska - Teraz mozte pocitac bezpecne vypnut. tak ho musim vypinat rucne ako kedysi pri starsich Windows... Neviete cim to moze byt? starsim biosom? alebo treba iba nieco v biose nastavit? Podotykam ze na pc som neinstaloval okrem ovladaca na zvukovku ziadne drivery. Komponenty su fungel nove a su v takejto konfiguriacii: Asrock775i65g(integrovana vga, zvuk, lan), Celeron D326, 256ddram goodram, hitachi 80gb ata, zdroj 350w mercury
Pentium D820, Asus P5QL-E, 2x1GB DDR2 ADATA 800MHz, GF Asus 8600GT, DVDRW Samsung 203D Sata, HDD 160GB Maxtor Sata, HDD 500GB Samsung Sata, Creative P380 2.1, LCD 19´´Samsung 940N

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Po 18. Sep, 2006, 15:41

Prejdi si toto.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"