Strana 2 z 3

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 19:29
od užívateľa Andre
nemaju doska aj karta na vystupe sluchatkovy zosik?
cize silnejsi vystup nez standart a mozu tak prebudit vstup repro predzosikov
kukni ovladace kariet, ci nie je mozne na vystupe nastavit zosilnenie na line-out uroven

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 19:32
od užívateľa shajek
pretoze digitalny vystup zo zvukovky a dosky je ten isty, a mas ten isty DAC :)

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 19:36
od užívateľa Andre
to sa nepytal :)

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 19:51
od užívateľa Per
to ze to je slabe nevadi,ved sa toda zosilnit,obrovsky problem ale je,ze cez digital negunguje equalizer...a moje 300W bedne zneju horsie ako kamaratkin bt reprak
mam behringer b3031a
tie repraky su stavane na poriadny hluk,cize default nehraju basovo..

Andre..karta ma zosik urcite..akurat len pre analog zda sa..digitalu sa ani nedotkne..
ziadne zosilnenie sa nastavit v ovladaci neda

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 20:24
od užívateľa Andre
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
akurat nefunguje pre asio/wasapi
to s tym ako hraju b3031a som nepochopil ale budis
zosik na digital?

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 20:32
od užívateľa Per
tie repraky hraju tak..ze aj ked idu naplno,tak basak nechrci..
ale ja ich naplno nebudem pouzivat..by mi vybilo okna..ja ich pocuvam tak na 5% hlasitosti ,cize znesu poriadny bass boost na ekvalizery

to co si linkol som uz skusal predtym..je to naprd..ked dam vyssiu hlasitost,tak tie zosilnene basy zacku chrcat..
podobnu srandu vie aj sama moja zvukovka..ta funkcia sa vola " Play stereo mix to digital output"..ale ma to podobny nezelany efekt,ako ten soft eq

nevadi,necham si to a zrejme poriesim nejaky zosilnovac,medzi dac a repraky casom

dolezite je,ze sa rusenie stratilo

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:03
od užívateľa Andre
nie je problem v tom, ze nevies pouzivat ekvalizer? ked ides nad 0 tak treba ubrat preamp a ked nemas tak ekvalizovat nadol
vsak ti v APO este aj analysis panel ukazuje, ze si v cervenom

zosik pred monitory?
ak chces hw tak https://www.thomann.de/gb/effects_and_s ... ssors.html

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:27
od užívateľa Per
ty to zas domotavas
v analogu nemusim nic davat dole..tam tie basy idu 3x silnejsie ako cez to co si linkol a nic nechrci pri vysom volume
necham to tak

a za link na zosik diky :D
https://www.thomann.de/gb/behringer_fbq800.htm
toto by bodlo,keby bolo zo SR shopu..alebo nieco podobne v tej cene

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:30
od užívateľa shiro
Equalizer nefunguje pri digital prenose, pretoze vtedy sa posiela zvukovy signal cisto tak, ako je = passthrough. Akonahle chces daco so zvukom robit (menit hlasitost, basy, vysky) uz sa to musi znova prekodovavat (dekodovat na analog, aplikovat eq, enkodovat nazad do digitalu), aby si ho vedel opslat dalej optikou alebo metalikou cez CINCH.

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:33
od užívateľa Andre
Per, lenze "v analoge" ty nejdes v tom pripade na max, mas priestor pridat
digital mas vzdy na max ak ho neuberes

a uz ma nebavi 3x rozmyslat co pises a ucit ta zaklady

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:46
od užívateľa Per
andrej,..radsej no comment :)
radsej mi prosim ta porad,kde v SR zozeniem nieco taketo https://www.thomann.de/gb/behringer_fbq800.htm..z toho tommana mi asi do 14 dni nezoberu naspat :D
shiro napísal:
Ut 11. Dec, 2018, 21:30
Equalizer nefunguje pri digital prenose, pretoze vtedy sa posiela zvukovy signal cisto tak, ako je = passthrough. Akonahle chces daco so zvukom robit (menit hlasitost, basy, vysky) uz sa to musi znova prekodovavat (dekodovat na analog, aplikovat eq, enkodovat nazad do digitalu), aby si ho vedel opslat dalej optikou alebo metalikou cez CINCH.
hej,toto mi je uz jasne..len som predtym myslel,ze z digitalu uz ide prekonvertovany analog..tj..ze ide presne to iste z digitalu,ako ide z analog vystupu


a este podotazka... je nejaky rozdiel v kvalite/latenci atd zvuku co ide z toslinku z mojej zvukovky a zvuku co ide z mojej matickej ?

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: Ut 11. Dec, 2018, 21:51
od užívateľa Andre
jj, radsej uz nekomentuj :D

https://www.thomann.de/gb/helpdesk_moneyback.html
poslu ti stitok na postu, neplatis

na podotazku neodpoviem, nevladzem

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: St 12. Dec, 2018, 00:19
od užívateľa Per
staci napisat ano nie..myslim ze je to lahsie ako ma zhadzovat v kazdom prispevku..ale slovaci sa nezapru :)

som si isty ze si to s tym chrcanim nepochopil..tak skusim este raz

toslink,soft eq : pridam 15 dB na 60Hz..volume dam na 50% z reprakov pocujem chrcavy zvuk,ako keby nezvladali basy..co je ale blud, kedze basak sa vobec nehybe

analog vystup,vstavany eq: pridam 15 dB na 60Hz, vol. na 50%..z reprakov idu mohutne basy a mebrana sa hybe ako diva..nic nechrci..hra to cisto

tebe z toho vyslo,ze neviem pracovat s equalizerom , mne z toho vychadza ze tomu nerozumies a zvalis to este na mna :)

uz to fakt nejdem dalej komentovat ani citat..

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: St 12. Dec, 2018, 01:00
od užívateľa Andre
musim precitat, zamysliet sa ako si to myslel a napisat odpoved
v kazdom? vazne?
kvalitu ano (mensi jitter) a latenciu tiez

soft eq, ked pridas 15dB na 60Hz tak v tom eq aj uber preampom 15dB celkovu hlasitost
pochop ze digitalny signal ide pri 0dB na 100%, tam nemozes bez uberania pridat ani 1dB
(a samozrejme vramci programu, nie ze uberes vo Win)

analogovy vystup ti ide na zlomok vykonu
keby si siel 100% analogovy vystup(2V), hlasnu nahravku(100% soft), tak ti tiez zacne skreslovat repro aj pri 1% hlasitosti ked na zvukovke pridas eq

ono by sa to dalo pekne nakreslit, cely tok signalu s maximami, mozno by ti to pomohlo

ano, nevies robit s eq a nerozumies digitalnemu signalu
a este si aj presvedceny, ze tomu rozumies

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Napísané: St 12. Dec, 2018, 10:00
od užívateľa shiro
Per napísal:
Ut 11. Dec, 2018, 21:46
a este podotazka... je nejaky rozdiel v kvalite/latenci atd zvuku co ide z toslinku z mojej zvukovky a zvuku co ide z mojej matickej ?
Latencia tam nejaka byt moze.
Na porovnanie, mam multimed. krabicku vero4k, ktora posiela zvuk sucasne cez HDMI a optiku. Optiku mam do receivera, HDMI do TV. Ak to pustim naraz, tak pocujem asi 100ms oneskorenie jedneho oproti druhemu.

V pc to moze byt podobne. Spracovany signal pride do zvukovky , tam sa prekodne cez D/A prevodnik na anaglog a posle do jacku...alebo ostane digital a posle do optiky/cinchu, podla vybavy dosky. Do zvukovky, zapichnutej v PCIe uz ale musi ist zvacsa cez chipset - moze byt latencia.

Ohladom tych hlasitosti...lezie nam tu do toho nast. volume soft. eq, volume soft. prehravaca, volume windowsu a nakoniec, volume (otocny knoflik) samotneho zosilovaca reprakov. Vyhulenim soft eq., volume soft. prehravaca a volume windowsu ti pojde zo zvukovky taka uroven analog. signalu, ze prechlastas vstup zosilovaca reprakov = chrcanie, skreslenie. Niekedy sa v hudbe toto aj cielene pouziva, efekt sa vola tusim Kompresor. To je to skreslenie, co si pocul, ked sa membrana nehybala.

Digitalny signal ma presne definovanu uroven od-do. Preto z digitalu lezie signal na max urovni (0dB) a hocico navyse uz je skreslenie.

Rad toto vysvetlujem na prikade "vodovodnej" analogie:
priemer trubky:- max uroven, ktoru moze signal dosiahnut bez skreslenia]
vyska hladiny v trubke - konkretna uroven signalu, ktora je momentalne nastavena (napr. 50% volume)

Digital: uroven hladiny v trubke je vzdy 100%, trubka sa neda roztiahnut aby "pobrala" silnejsi signal = skreslenie
Analog: ked uroven hladiny v trubke dosiahne 100%, trubka dokaze zvacsit svoj priemer a poskytnut viac miesta, kam mozes este dvihat uroven signalu bez skreslenia. Ale aj toto sa da iba odtial-potial, potom sa uz zvacsovat nedokaze.