ako na optiku v zvukovej karte

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Po 03. Dec, 2018, 23:37

mam tutok kartosku https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 382640.htm
ma to opticky vystup..

dalej mam reproduktory,ktore koncia cinch koncovkou

treba mi kupit nieco taketo ,aby to cele hralo ?
https://www.alza.sk/premiumcord-spdif-g ... 945308.htm

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 04. Dec, 2018, 09:44

Co si linkoval je konvertor z optickeho toslinku na analog stereo cinch.

ak maju repraky iba CINCH, kde je analog signal (bezne cerveny a biely) tak si to prepoj rovno z jej vystupnych jackov, netreba ti riesit prepojenie optikou, ked repraky su aj tak analog. A tudiz ani ziadny konvertor - len krabica navyse. Stacia ti iba redukcie jack-cinch, ktore si vies aj vybastlit doma, pripadne kupis za zlomok ceny toho konvertora.
Daco taketo, akurat mono verziu...alebo kupis toto a zapojis si iba jeden cinch:
https://www.alza.sk/premiumcord-jack-m- ... 529927.htm

Ak maju repraky CINCH, kde je digital signal (bezne zlty CINCH konektor), tak je to to iste to optika, akurat to ide po metalike - signal je ten isty.
Potom ti staci len konvertor z optiky na metaliku.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Ut 04. Dec, 2018, 10:50

ide o to,ze moja zvukovka je hned slot nad grafikou,takmer sa jej dotyka..a ako grafike piskaju cievky,tak to pocujem aj v sluchatkach,reprakoch..toto sa mi deje uz pir tretej zvukovej karte,je to zrejme tym,ze je to tak blizko pri sebe..

preto to chcem riesit optikou,pretoze tam by nemalo byt ziadne rusenie

repraky maju velky 6,3 jack a XLR konektor..ten cinch som tam dorobil ja,aby osm to prepojil so zvukovkou..ci maju digitalny vstup netusim

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1515
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 04. Dec, 2018, 11:39

Per, podobné problémy som riešil tiež pri internej zvukovke. Podľa môjho názoru by bolo najlepšie ju predať a kúpiť externú zvukovku. Niečo na štýl smsl m3 a mal by si po problémoch.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 7 3700X
MB: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
RAM: 32GB DDR4 3200MHz Crucial Ballistix Sport AT Gaming CL16 2x16GB
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: FRACTAL Define R5 Black + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: SteelSeries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Ut 04. Dec, 2018, 11:49

dac nechem..ak uz,tak potom plnokrvnu kartu s ekvalizerom..to si ale nechavam az ako sekundarne riesenie..

tu sa pytam,co potrebujem k tomu,aby som prepojil existujucu zvukovku s reprakmi cez optiku..

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4706
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 04. Dec, 2018, 12:10

ten premiumcord co si linkol je presne externa zvukovka. je uplne jedno ci ju budes strkat do optickeho vystupu na doske alebo na internej zvukovke, vysledok bude rovnaky, takze ta interna zvukovka je ti aj tak zbytocna.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10167
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Andre » Ut 04. Dec, 2018, 12:35

molnart, nebude, nastuduj si jitter
per, nechces dac ale sam si ho linkol, kup si daco lepsie nez smejd za 20e
ale ak chces, mozem ti poslat https://www.amazon.co.uk/Neoteck-Alumin ... B01MD0KHK1
nepouzivam ho
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4616
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 04. Dec, 2018, 12:44

ale jitter bude skor na strane prevodniku ako vystupu samotneho :) ci sa mylim ? Presne ta ista krabicka stoji v cine 5e. Ja som si sam staval s DIR9001 a PCM od vtedy burr brown ... rozmyslal som aj o CS8416 ale prave tam ma jitter odradil :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Ut 04. Dec, 2018, 14:57

Andre napísal:
Ut 04. Dec, 2018, 12:35
molnart, nebude, nastuduj si jitter
per, nechces dac ale sam si ho linkol, kup si daco lepsie nez smejd za 20e
ale ak chces, mozem ti poslat https://www.amazon.co.uk/Neoteck-Alumin ... B01MD0KHK1
nepouzivam ho
tento dac zapojim do mojej zvukovky cez otpiku toslink ?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 04. Dec, 2018, 17:10

ano, ma to vstup
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Ut 04. Dec, 2018, 17:15

pozeram ale ze ten dac ma napajani cez usb ..cize je v kontakte s kostrou pc v ktore to rusenie uz je..neprejde to cez usb do dac >>reprakov ?

staci ked sa dotknem jackom skrine a v repraku mi bzuci

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10167
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Andre » Ut 04. Dec, 2018, 17:29

tak zapojis usb inde
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 04. Dec, 2018, 22:25

Per napísal:
Ut 04. Dec, 2018, 17:15
staci ked sa dotknem jackom skrine a v repraku mi bzuci
a ked strcis jack do zvkukovky? nieje nic jednoduchsie, ako to otestovat. jasne ze ked behas jackom po kostre/hocicom inom, tak to bzuci.
elektrina je svina a podobne zemniace slucky su dakedy proti logike.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » St 05. Dec, 2018, 11:41

z reprakov mi idu cinche>>jack...
ked to vopacham do zvukovky,tak sa to strati takmer uplne....uvidim co povie ten dac,ak mi ho Andre posle

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13042
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Ut 11. Dec, 2018, 19:19

Preco je zvuk z digitalu..a jedno ci z dosky,alebo z karty asi 2x slabsi ako z analogu karty?

equalizer na karte nema ziadny vplyv na digitalny output

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"