Strana 1 z 1

Zdroj?

Napísané: Št 21. Dec, 2017, 20:22
od užívateľa DirectoSk
Ahojte, kúpil som novú grafickú kartu, a myslel som si ze to pôjde v pohode no po chvilke hrania budto zamrzne a musím ho reštartovať alebo to rovno spraví za mna. Chcem si len overiť ci to je 100% slabým zdrojom.
zdroj: Fortron FSP400-60HHN 85+
mb: GIGABYTE F2A88X-D3H
cpu : AMD A10-7850K Black Edition
grafika: https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... 463723.htm
Počítač co som sledoval sa reštartoval aj pri gpu teplote 67
procesor tiez v pohode

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 00:15
od užívateľa diemkej
Procesor je pretaktovaný? Podľa kalkulátora to je dosť na hrane, môže to byť kľudne zdrojom... Keď tam dáš starú kartu nerobí to? Akú si mal pred tým kartu?

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 00:56
od užívateľa dexterav
kde to má byť na hrane hádam nie spotrebou?
zdrojom to byť môže ale určite nie preto že to je na hrane
hádam to nemá spotrebu cez 350w :D

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 12:22
od užívateľa diemkej
Tak potom je ten calculator naprd... Peak mi tam vyšiel s default taktami na CPU 403W...

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 12:25
od užívateľa stiv
Kazdy calculator je naprd. Mne minule v jednom vyslo CPU+GPU 2,3kW. :-D

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 12:28
od užívateľa diemkej
:D tak potom sorry, ale tak tie reštarty môžu byť kľudne zdrojom, pokiaľ nemáš niečo nestabilne pretaktované...

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 12:42
od užívateľa DirectoSk
Procesor nebol pretaktovaný, a pred touto novou grafikou som hral len na integrovanej gpu v procáku a nepadalo to..
s tou novou som skusal aj co nanajnizsi výkon vsetko na low aj rozlisenie a aj vtedy mi to padlo pri normalnej teplote
inak to to padá len pri zátazi

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 14:13
od užívateľa diemkej
Ak si máš možnosť z niekade požičať zdroj na odskúšanie, tak by som to spravil a odskúšal to s iným zdrojom. Ak to nebude robiť, chyba je jasná. Ďalšou z možností je kúpiť nový na alze a ak by to robilo stále, tak ho stále môžeš do 2 týždňov vrátiť...

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 18:37
od užívateľa DirectoSk
Teraz sa mi stalo ze mi zamrzol iba co som bol na nete a ked som rychlo vbehol do biosu mala cpu 80 stupnov.. moze to byt tym nedostacujucim zdrojom?

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 19:43
od užívateľa dexterav
V biose cez 80st je wtf
Ako som napisak zdroj to môže byt ale tazko koli watazi
Takisto gk nemusí byt ok

Re: Zdroj?

Napísané: Pi 22. Dec, 2017, 20:21
od užívateľa diemkej
Nikto ti tu na 100% nepovie, čo to je. Musíš potestovať jednotlivé časti PC a použiť vylučovaciu metódu.